Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Generalul Drexler ancheteazã ce-i convine

Generalul Drexler ancheteazã ce-i convine

• articolele Monitorul stîrnesc reacþii • inspectorul general Dorina Drexler va cerceta modul în care a ajuns în presã foaia matricolã a unei absolvente de liceu din promoþia 2001 • din pãcate se ancheteazã forma ºi nu fondul problemei • eleva în cauzã a promovat bacalaureatul cu nota 10, deºi a absolvit liceul cu media 6,61 •

Inspectorul ºcolar general Dorina Drexler s-a autosesizat în cazul materialului prezentat în Monitorul de Neamþ, sîmbãtã, 10 decembrie, ºi intenþioneazã sã verifice cum au ajuns în presã informaþii personale din foaia matricolã ºi diploma de bacalaureat ale unei absolvente de liceu din promoþia 2001. Inspectorul ºcolar general nemþean a refuzat sã precizeze dacã va cerceta fondul problemei, preferînd sã se limiteze la formã, mai precis modul în care documentele au ajuns în presã. De ce doar aceastã abordare a problemei, încã nu ºtim, dar poate vom afla într-o viitoare conferinþã de presã a Inspectoratului ªcolar Neamþ. Poate în ianuarie, dacã cineva din ºefia Inspectoratului va catadicsi sã mai organizeze o conferinþã de presã, pentru cã în ultima perioadã, din octombrie ºi pînã ieri, la instituþia care guverneazã învãþãmîntul nemþean nu s-a pomenit de aºa ceva.
„Documentele de arhivã au un regim foarte strict, fiind greu de crezut cã ar fi avut acces cineva la ele fãrã acceptul directorului unitãþii sau al secretarului unitãþii. Nu va fi foarte mult de cãutat pentru cã în Tîrgu Neamþ sînt doar douã licee ºi se va putea stabili exact cine este responsabil de acest incident. Dacã semnatarul articolului ar fi fost animat de dorinþa de dreptate, ar fi avut timp suficient sã sesizeze abuzurile sau ilegalitãþile comise la bacalaureat în 2001, mai ales cã era director al unei televiziuni ºi redactor ºef al unui cotidian local“, a declarat profesor Dorina Drexler, inspector ºcolar al Inspectoratului ªcolar Neamþ.
În ediþia de sîmbãtã, Monitorul a prezentat un caz mai puþin obiºnuit, cel al unei eleve care a absolvit liceul cu media 6.61, dar a promovat examenul de bacalaureat din 2001 cu media generalã 10. În acest caz, s-ar impune douã concluzii, fie cã membrii comisiilor de bacalaureat au fost mult prea îngãduitori, fie cã profesorii de la respectivul liceu au persecutat 4 ani eleva cu pricina.

Articol afisat de 1520 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Laura PETRUÞ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective