Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pãsuire pentru mãmici

• termenul pînã la care se pot depune dosarele pentru acordarea indemnizaþiei de creºtere a copilului s-a prelungit pînã la sfîrºitul lunii ianuarie

Termenul de depunere a dosarelor pentru plata indemnizaþiei de creºtere a copilului s-a prelungit pînã la finele acestei luni, dupã ce întîrzierea apariþiei normelor metodologice de aplicare a ordonanþei referitoare la aceastã indemnizaþie a creat confuzie atît în primãrii, cît mai ales în rîndul pãrinþilor care beneficiazã de acest drept. Avînd în vedere noua formã a legii care spune cã mãmicile trebuie acum sã depunã dosare la primãriile din localitatea în care domiciliazã, iar acest termen era pînã la 15 ianuarie, în multe localitãþi s-au înregistrat cazuri în care în faþa primãriilor s-au creat cozi ºi îmbulzealã pentru depunerea dosarelor. O astfel de situaþie a fost întîlnitã, ieri dimineaþã, ºi în faþa serviciului Protecþie Socialã din cadrul Primãriei Piatra Neamþ, unde cîteva zeci de mame s-au „regãsit“ pentru a ajunge la ghiºeul cu pricina. O prelungire a acestui termen ar putea duce la mai multã liniºte în faþa acestor sedii, dar ºi la o relaxare a mamelor care acum aleargã dupã actele necesare alcãturii dosarului.
Pe de altã parte, pentru o mai mare claritate asupra situaþiei, directorul Direcþiei de Muncã Neamþ, împreunã cu prefectul Toader Mocanu au organizat o întîlnire cu primarii sau funcþionarii de la administraþiile locale, în cadrul cãreia li s-a explicat cum anume trebuie sã procedeze. „Am solicitat primarilor maximã operativitate în întocmirea dosarelor pentru transmiterea lor în termenul legal, astfel încît sã nu existe întîrzieri în plata drepturilor cuvenite“, a declarat Toader Mocanu. De asemenea, prefectul le-a amintit primarilor prezenþi prevederile Ordonanþei de Urgenþã a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile ºi indemnizaþiile de asigurãri sociale. Potrivit acestui act normativ, începînd cu data de 3 ianuarie 2006, indemnizaþiile de creºtere a copiului nu se mai plãtesc de cãtre casele de pensii, ci de cãtre direcþiile de muncã.
Ieri, la serviciul Asistenþã socialã al Primãriei Bicaz erau înregistrate doar 10 dosare privind ajutorul acordat mãmicilor pentru creºterea copiilor. Numãrul mic al solicitãrilor s-a datorat faptului cã pînã pe data de 10 ianuarie personalul nu fusese instruit despre metodologia aplicãrii noilor reglementãri, aceastã acþiune desfãºurîndu-se abia ieri. „Asta nu înseamnã cã cei peste 100 de beneficiari, ce sînt deja în platã, nu s-ar fi interesat la noi încã de sãptãmînile trecute despre modul de întocmire al dosarelor. Aºa cã acþiunea este oarecum întîrziatã din motive independente de voinþa noastrã“, a declarat Constanþa Gãinã, funcþionarul pe probleme sociale de la Primãria Bicaz care ne-a informat totodatã cã începînd de ieri existã la biroul Asistenþã socialã atît cererile tip, cît ºi adeverinþele tip pentru angajator, piese de bazã necesare întocmirii dosarelor.
Atît la Roman, cît ºi la Tîrgu Neamþ, funcþionarii de la primãrii care rãspund de primirea dosarelor erau ieri la instruirea de la Piatra Neamþ.

Articol afisat de 1417 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A. NECHITA, I. ASDAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective