Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cine rãspunde?

• Perju Cristian, tînãrul care a cãzut de pe un bloc cu zece etaje, lucra cu alþi doi muncitori la construcþia unei ºarpante • cei trei munceau fãrã carte de muncã ºi fãrã contract de prestãri servicii •

Cristian Perju, tînãrul care a cãzut, luni, 10 ianuarie, de pe acoperiºul unui bloc cu zece etaje, lucra la construcþia ºarpantei blocului fãrã sã aibã carte de muncã sau contract de prestãri servicii. Lucrarea a fost începutã anul trecut, pe 10 decembrie, ºi, dupã o scurtã întrerupere, pentru Sãrbãtorile de Iarnã, a fost reluatã pe 9 ianuarie. Cristian Perju începuse sã îndepãrteze zãpada de pe acoperiºul blocului, cînd, la un moment dat, a alunecat ºi a cãzut de la o înãlþime de aproximativ 30 de metri.
„Perju Cristian, de 26 de ani, din Iaºi, lucra la construcþia ºarpantei blocului K 10 de pe strada Dãrmãneºti împreunã cu Tãnase Neculai ºi Marciuc Costel. Se pare cã lucrarea a fost angajatã de inginerul Isopescu ªtefan cu proprietarul unui apartament de la etajul 10, în speþã cu doamna Bejan Camelia, fãrã a se încheia un contract de prestãri servicii pentru executarea acestei lucrãri. Cei doi martori susþin cã au lucrat la iniþiativa lui Isopescu ªtefan, care este asociat cu fratele sãu la firma Isopescu Construct SRL Piatra Neamþ. Ideea este cã acesta nu recunoaºte cã oamenii au lucrat ca salariaþi ai societãþii, ci cã au angajat lucrarea în nume propriu. Urmeazã sã stabilim dacã e vorba de un accident de muncã în afara muncii sau dacã e vorba de un accident de muncã în care a fost implicat personal care nu a fost angajat în condiþii legale“, a precizat jurist Ioan Popescu, inspector ºef la Inspectoratul Teritorial de Muncã Neamþ.
Dupã audierea lui Isopescu ªtefan, ieri a fost chemat la sediul Inspectoratului ºi cel de-al doilea asociat al firmei Isopescu Construct SRL Piatra Neamþ, respectiv fratele acestuia. El a declarat la ITM cã nu are nimic în comun cu lucrarea.
„Aceastã lucrare a fost angajatã de Isopescu ªtefan în nume personal, împreunã cu celelalte trei persoane. Ei s-au înþeles cu proprietarul apartamentului din blocul K 10 sã facã acest acoperiº. Nu este nici o legãturã între firmã ºi activitatea derulatã acolo. Rãmîne sã facem verificãri ºi sã stabilim dacã acest eveniment este de competenþa noastrã sau nu. Dacã în acest accident sînt implicate doar persoane fizice, fãrã nici o legãturã cu societatea comercialã, nu avem competenþa de a ancheta acest caz ºi rãmîne ca evenimentul sã fie clarificat de cãtre organele de poliþie“, a adãugat Vasile Truºescu, inspector ºef adjunct în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncã Neamþ.
Reamintim cã în urma accidentului petrecut luni, victima a scãpat cu viaþã ca prin minune. Bãrbatul a cãzut direct pe sol, pe partea stîngã, zãpada atenuînd impactul extrem de violent. Investigaþiile radiologice efectuate la Spitalul de Urgenþã Neamþ au arãtat cã pacientul a suferit numeroase fracturi la mîini, picioare, clavicule ºi umeri, gambe, precum ºi un ºoc traumatic. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Remus Caranfil, ºeful secþiei Ortopedie, unde este internat pacietul, starea în care se afla acesta luni searã nu permitea efectuarea imediatã a intervenþiei chirurgicale: „Azi (ieri, 10 ianuarie - n.r.) au fost efectuate cîteva reduceri ortopedice ale luxaþiilor suferite de pacient, îl mai lãsãm un pic sã se echilibreze hemodinamic, urmînd ca mîine sau poimîine sã fie operat. Avînd în vedere cã este tînãr, sperãm ca post operator, starea pacientului sã evolueze bine. Oricum, pentru a se reface, el va avea nevoie de o perioadã de spitalizare relativ lungã, ºi apoi de destule zile de repaus la pat“.

Articol afisat de 1631 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. VASILIU, L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective