Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Bacalaureat în spital

Bacalaureat în spital

• doi absolvenþi de liceu, din Bicaz ºi Tîrgu Neamþ, dau examenul în spital • la domiciliu va susþine testarea un tînãr din Roman • dupã prima probã sînt 15 picaþi • procentul de promovabilitate în Neamþ la românã - proba oralã - este de 99,63%

Cea de a doua zi a probei orale de limbã modernã, din cadrul examenului de bacalaureat, înseamnã pentru trei elevi emoþii ºi mai mari. Asta pentru cã ei nu vor avea suportul moral al colegilor de liceu pentru cã s-au îmbolnãvit ºi susþin testarea pe patul de spital sau acasã. ÃŽn aceastã situaþie este un absolvent de la Colegiul Tehnic „Danubiana“ Roman, care a fost diagnosticat cu varicelã (afecþiune contagioasã), astfel cã a adresat, conducerii Inspectoratului ªcolar al Judeþului (ISJ) Neamþ, o solicitare de a susþine o parte dintre probele la examenul de bacalaureat la domiciliu. Alþi doi tineri, din Bicaz ºi Tîrgu Neamþ, sînt internaþi în spital. „Conform Regulamentului de desfãºurare a examenelor, am solicitat Comisiei Naþionale aprobare ºi, în consecinþã, o comisie, în frunte cu preºedintele acesteia, se va deplasa la domiciliul candidatului, unde acesta va susþine restul probelor de examen. ÃŽn afarã de cazul de la Roman, mai avem la Bicaz un copil operat, un altul la Tîrgu Neamþ, în spital. ÃŽn toate aceste cazuri se va deplasa comisia de examen la locul de internare a fiecãrui candidat“, a declarat inspectorul ºcolar general al ISJ, Dorina Drexler, preºedintele comisiei judeþene de bacalaureat.
15 elevi de clasa a XII-a au ratat, deja, examenul de absolvire a liceului, încã de la prima probã. Deºi, pe liste, pentru susþinerea examenului oral la limba ºi literatura românã se înscriseserã 4.152 de absolvenþi, în faþa comisiilor s-au prezentat 4.081. Dintre aceºtia, 15 nu au reuºit sã obþinã un banal 5, nota de trecere. Inspector ºcolar Mariana Roºanu, purtãtorul de cuvînt al Inspectoratului ªcolar, a declarat cã din cei 15 respinºi, în prima zi au cãzut ºapte, iar în a doua, opt. ÃŽn prima zi de susþinere a examenului la limba ºi literatura românã, oral, comisiile de examinare au respins un candidat la Colegiul Tehnic Piatra Neamþ, unul la Liceul de Informaticã, patru la Grupul ªcolar Vasile Sav ºi unul la Colegiul Tehnic Danubiana Roman. ÃŽn a doua zi, cei opt picaþi au fost de la Colegiul Tehnic Ion Creangã (unul) ºi de la Grupul ªcolar Vasile Sav din Roman (ºapte). La polul opus se situeazã centrele de examen cu promovabilitate 100% - Colegiul Naþional „Calistrat Hogaº“, Colegiul Naþional „Petru Rareº“, Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“, Grupul ªcolar Administrativ (Liceul Economic), Colegiul Naþional „ªtefan cel Mare“ Tîrgu Neamþ, Grupul ªcolar Bicaz, Colegiul Naþional „Roman Vodã“ ºi Grupul ªcolar Materiale de Construcþii Roman.

Peste jumãtate dintre candidaþi au luat 9 ºi 10
Conform statisticilor întocmite la nivelul Inspectoratului, dintre cei 4.081 de înscriºi pentru susþinerea probei la limba ºi literatura românã, 15 au luat note sub 5, 292 au primit între 5 ºi 5,99, 462 au fost notaþi între 6 ºi 6,99, 567 de elevi s-au ales cu aprecieri cuprinse între 7 ºi 7,99, 659 au luat note între 8 ºi 8,99, iar 2.086 de elevi au primit între 9 ºi 10. Cei 4.066 de admiºi dupã susþinerea primei probe a BAC-ului au intrat, de ieri, în focurile celui de-al doilea examen - proba oralã la limba ºi literatura modernã. În judeþul Neamþ, absolvenþii de clasa a XII-a susþin examen obligatoriu la una dintre limbile: francezã, englezã, germanã sau rusã.
În Piatra Neamþ, nici un absolvent de liceu nu va suþine proba la limba maternã. Urmãtorul hop pe care trebuie sã îl treacã absolvenþii clasei a XII-a ºi care au depãºit cu bine cele douã probe de oral este pe 3 iulie 2006, cînd vor susþine proba scrisã la limba ºi literatura românã. Pe 5 iulie 2006, ei vor da, în scris, proba obligatorie a profilului, iar pe 6 iulie - una la alegere, din aria curricularã corespunzãtoare specializãrii (scrisã sau practicã).
Pe 7 iulie 2006 este programatã o probã, tot la alegere, dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (scrisã sau practicã).
Emoþiile absolvenþilor de liceu vor fi la fel de puternice ºi pe 10 iulie, cînd vor fi afiºate rezultatele. În aceeaºi zi, pînã la orele 20, cei nemulþumiþi vor depune contestaþiile. Conform calendarului de desfãºurare a examenului de bacalaureat, între 11 ºi 13 iulie vor fi rezolvate contestaþiile, iar pe 14 iulie vor fi afiºate rezultatele finale. Picaþii primei sesiuni au ocazia sã se înscrie la o nouã rundã de examene de BAC, în septembrie.

Articol afisat de 1951 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective