Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Bacalaureat în spital

Bacalaureat în spital

• doi absolvenți de liceu, din Bicaz și Tîrgu Neamț, dau examenul în spital • la domiciliu va susține testarea un tînăr din Roman • după prima probă sînt 15 picați • procentul de promovabilitate în Neamț la română - proba orală - este de 99,63%

Cea de a doua zi a probei orale de limbă modernă, din cadrul examenului de bacalaureat, înseamnă pentru trei elevi emoții și mai mari. Asta pentru că ei nu vor avea suportul moral al colegilor de liceu pentru că s-au îmbolnăvit și susțin testarea pe patul de spital sau acasă. În această situație este un absolvent de la Colegiul Tehnic „Danubiana“ Roman, care a fost diagnosticat cu varicelă (afecțiune contagioasă), astfel că a adresat, conducerii Inspectoratului Școlar al Județului (ISJ) Neamț, o solicitare de a susține o parte dintre probele la examenul de bacalaureat la domiciliu. Alți doi tineri, din Bicaz și Tîrgu Neamț, sînt internați în spital. „Conform Regulamentului de desfășurare a examenelor, am solicitat Comisiei Naționale aprobare și, în consecință, o comisie, în frunte cu președintele acesteia, se va deplasa la domiciliul candidatului, unde acesta va susține restul probelor de examen. În afară de cazul de la Roman, mai avem la Bicaz un copil operat, un altul la Tîrgu Neamț, în spital. În toate aceste cazuri se va deplasa comisia de examen la locul de internare a fiecărui candidat“, a declarat inspectorul școlar general al ISJ, Dorina Drexler, președintele comisiei județene de bacalaureat.
15 elevi de clasa a XII-a au ratat, deja, examenul de absolvire a liceului, încă de la prima probă. Deși, pe liste, pentru susținerea examenului oral la limba și literatura română se înscriseseră 4.152 de absolvenți, în fața comisiilor s-au prezentat 4.081. Dintre aceștia, 15 nu au reușit să obțină un banal 5, nota de trecere. Inspector școlar Mariana Roșanu, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Școlar, a declarat că din cei 15 respinși, în prima zi au căzut șapte, iar în a doua, opt. În prima zi de susținere a examenului la limba și literatura română, oral, comisiile de examinare au respins un candidat la Colegiul Tehnic Piatra Neamț, unul la Liceul de Informatică, patru la Grupul Școlar Vasile Sav și unul la Colegiul Tehnic Danubiana Roman. În a doua zi, cei opt picați au fost de la Colegiul Tehnic Ion Creangă (unul) și de la Grupul Școlar Vasile Sav din Roman (șapte). La polul opus se situează centrele de examen cu promovabilitate 100% - Colegiul Național „Calistrat Hogaș“, Colegiul Național „Petru Rareș“, Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“, Grupul Școlar Administrativ (Liceul Economic), Colegiul Național „Ștefan cel Mare“ Tîrgu Neamț, Grupul Școlar Bicaz, Colegiul Național „Roman Vodă“ și Grupul Școlar Materiale de Construcții Roman.

Peste jumătate dintre candidați au luat 9 și 10
Conform statisticilor întocmite la nivelul Inspectoratului, dintre cei 4.081 de înscriși pentru susținerea probei la limba și literatura română, 15 au luat note sub 5, 292 au primit între 5 și 5,99, 462 au fost notați între 6 și 6,99, 567 de elevi s-au ales cu aprecieri cuprinse între 7 și 7,99, 659 au luat note între 8 și 8,99, iar 2.086 de elevi au primit între 9 și 10. Cei 4.066 de admiși după susținerea primei probe a BAC-ului au intrat, de ieri, în focurile celui de-al doilea examen - proba orală la limba și literatura modernă. În județul Neamț, absolvenții de clasa a XII-a susțin examen obligatoriu la una dintre limbile: franceză, engleză, germană sau rusă.
În Piatra Neamț, nici un absolvent de liceu nu va suține proba la limba maternă. Următorul hop pe care trebuie să îl treacă absolvenții clasei a XII-a și care au depășit cu bine cele două probe de oral este pe 3 iulie 2006, cînd vor susține proba scrisă la limba și literatura română. Pe 5 iulie 2006, ei vor da, în scris, proba obligatorie a profilului, iar pe 6 iulie - una la alegere, din aria curriculară corespunzătoare specializării (scrisă sau practică).
Pe 7 iulie 2006 este programată o probă, tot la alegere, dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (scrisă sau practică).
Emoțiile absolvenților de liceu vor fi la fel de puternice și pe 10 iulie, cînd vor fi afișate rezultatele. În aceeași zi, pînă la orele 20, cei nemulțumiți vor depune contestațiile. Conform calendarului de desfășurare a examenului de bacalaureat, între 11 și 13 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar pe 14 iulie vor fi afișate rezultatele finale. Picații primei sesiuni au ocazia să se înscrie la o nouă rundă de examene de BAC, în septembrie.

Articol afisat de 1676 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ȚĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective