Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Iulie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mararu, retinut si pus in libertate

Gheorghe Catalin Mararu, de 28 de ani, din Piatra Neamt, si Vasile Rodideal, de 52 de ani, cetatean moldovean cu domiciliul in Iasi, sint cercetati de procurorii din cadrul Departamentului National Anticoruptie Iasi, sub aspectul savirsirii infractiunilor de trafic de influenta si complicitate la aceasta fapta. Pe 4 iulie 2006, Mararu a fost retinut pe o perioada de 24 de ore, in timp moldoveanul, care este nasul primului, este arestat in alta cauza. Prezentat instantei de la Tribunalul Iasi, magistratii nu au fost de acord cu propunerea procurorilor DNA, astfel incit, ieri la prinz l-au pus in libertate pe tinarul din Piatra Neamt. Procurorii au atacat decizia cu recurs, cale de atac care se va judeca la Curtea de Apel Iasi. Cei doi sint acuzati de anchetatori ca au pretins si primit suma de un miliard de lei de la un afacerist nemtean, cu promisiunea ca au trecere pe linga un lichidator judiciar si pot influenta inchiderea procedurii de faliment la firma omului de afaceri pietrean. Totodata, ei trebuiau sa aranjeze cu firma lichidatoare care se ocupa de faliment ca, in cazul in care bunurile debitoarei vor fi instrainate in contul acoperirii datoriilor, transferurile patrimoniale sa se faca catre un anume cumparator si la cel mai mic pret posibil. Anchetatorii au stabilit ca plata de un miliard de lei s-a facut in perioada mai-iulie 2005. Odata ce au incasat banii, Mararu si Rodideal s-au pus pe treaba si au luat legatura cu lichidatorul judiciar numit in dosarul in care ei aveau interes. Planul nu a functionat, deoarece firma lichidatoare a refuzat in mod expres sa faca „afaceri“. Cu toate eforturile facute de acuzati, in nici un chip nu au reusit sa obtina ceea ce au vrut. In aceste conditii, conform anchetatorilor, si-au dat seama ca „serviciul“ lor face mai mult decit incasasera si au mai cerut de la patron inca un miliard de lei. Afaceristul a refuzat sa mai dea o caruta de bani, atit timp cit nu vedea roadele primului miliard de lei investit.

Un incendiu in februarie 2006

De reamintit este si o intimplare ciudata petrecuta in Piatra Neamt, in noaptea de 23/ 24 februarie 2006. Atunci, in Darmanesti, un incendiu a distrus aproape in totalitate un autoturism Renault Megane ce apartinea societatii comerciale Trakia Leasing Sibiu si era utilizat de o societate de lichidatori judiciari. Pagubele au fost estimate la circa 500 milioane lei. Flacarile au facut scrum cam 70% din compartimentul motor, anvelopele, ca si partea din spate a autoturismului. Politistii luau in calcul, atunci, faptul ca incendiul ar fi putut fi provocat si de un scurtcircuit sau de vreo defectiune a masinii si, din aceste motive, a fost necesara expertizarea de catre specialistiii de la Uzinele Renault. Acestia au concluzionat ca focul a fost pus intentionat. Fabricantii au supus masina unor teste complexe pentru a vedea daca incendiul s-a produs sau nu din cauza unui scurtcircuit, ori alta defectiune. Dupa mai bine de o luna de expertize tehnice, s-a tras linie si s-a comunicat anchetatorilor ca autovehiculul a ars din cauze exterioare. Proprietarii masinii sau, mai bine zis, utilizatorii acesteia aveau asigurare, ceea ce ar fi insemnat ca ar fi trebuit sa primeasca despagubiri. Din pacate, insa, contractul de asigurare contine o clauza ce prevede clar faptul ca, daca masina este tinta unui act de vandalism, nu se face plata despagubirilor. In aceste conditii, reprezentantii firmei vor fi nevoiti sa se adreseze justitiei pentru a-si gasi dreptatea.
De mentionat mai este si faptul ca Gheorghita Mararu a fost tinta unor razbunari, lui fiindu-i incendiate citeva masini, pagubele fiind foarte mari, avind in vedere ca toate erau autoturisme foarte scumpe. Cercetarile in cazul de trafic de influenta sint departe de a fi terminate si sint posibile mari surprize. Una dintre ele ar fi ca afaceristul care a dat miliardul de lei are interdictie de a parasi tara.

Rodideal, acuzat de o tentativa de asasinat cu bomba

Vasile Rodideal a fost arestat, la sfirsitul anului trecut, de magistratii ieseni, sub acuzatia ca ar fi pus la cale asasinarea lui Tiberiu Cristodorescu. Planul a fost oprit la timp prin interceptarea convorbirilor telefonice de catre SRI si demararea anchetei. Printre cei incriminati de procurori se numara Vasile Rodideal, basarabean stabilit la Iasi. Executia urma a fi pusa la cale de un politist anume platit, de sorginte basarabeana. Un dispozitiv exploziv cu detonare de la distanta, prin telefonul mobil, urma a fi procurat Ă®n septembrie din Republica Moldova de un locotenent al lui Rodideal, tot basarabean, Dumitru „Dima“ Chetreanu. ĂŽn joc a intrat si Constantin Ponici, tot din Republica Moldova, mandatat sa tocmeasca asasinii. Comanda lui Rodideal urma a fi pusa Ă®n scena de Alexander Lazarev si Mihail Mocanu, ultimul politist peste Prut. Cristodorescu, despre care se spune ca ar fi camatar, a fost filat o luna de cei special tocmiti. „Arsenalul pentru lichidarea interlopului cuprindea un pistol-mitraliera tip UZI si munitie speciala. Cele 48 de cartuse erau folosite numai de KGB si erau de tip dum-dum, adica la atingerea tintei explodeaza“, declara pentru un cotidian din Iasi procurorul care l-a arestat pe Rodideal.

Articol afisat de 2151 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monica NEAMTU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective