Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Canicula a umplut cabanele

• in ultimele saptamini, cabanierii nu au mai reusit sa faca fata solicitarilor

Temperaturile ridicate din ultimele zile i-au scos din case pe nemteni si i-au minat catre pensiunile agroturistice din judet, preponderent solicitate fiind cele din zonele de munte. Numarul mare de turisti din ultima saptamina i-a luat prin surprindere si pe proprietarii de cabane din Izvoru Muntelui, care nu se asteptau la o cerere atit de mare. Practic, turistii care au ajuns ceva mai tirziu pentru a se caza nu au mai avut unde, pentru ca toate locurile erau ocupate, pensiunile agroturistice fiind umplute la capacitate maxima. In aceste conditiii, singura posibilitate aflata la indemina iubitorilor de munte a fost cazarea in gospodariile satenilor. Preturile practicate, pentru o camera, nu au sarit de 400.000 de lei. De altfel, nici oferta pensiunilor nu este una exagerata, pretul pentru o camera oscilind intre 400.000 si 800.000 de lei, in functie de utilitati. „Chiar daca sintem in plin sezon, nu am crescut preturile la serviciile oferite. O camera o inchiriem tot cu 700.000 de lei, acelasi pret ca acum doua luni. In ultimele saptamini, nu am mai reusit sa facem fata solicitarilor, numarul turistilor fiind in crestere“, a declarat proprietarul unei mici pensiuni turistice. In aceste conditii, cei veniti la sfirsitul saptaminii trecute la poalele Ceahlaului au fost nevoitie sa bata din poarta in poarta pentru a se caza. „Am vizitat toate cabanele si pensiunile din zona, insa nu am mai gasit nici o camera libera. Am venit tocmai din Bucuresti si sintem foarte obositi. Pina la urma, ne-am cazat la un localnic care nu ne-a cerut foarte mult. Dam 400.000 de lei pentru o camera pe noapte. Conditiile sint acceptabile. In primul rind, sintem multumiti ca nu este foarte cald. De fapt, de asta ne-am luat si concediu, pentru a scapa de caldura din Bucuresti. Am incercat sa mergem pe Valea Prahovei, insa acolo este foarte aglomerat. E pacat ca agentiile de turism nu dau importanta acestei zone. Noi am incercat sa facem o rezervare, insa agentiile nu prea au oferte pentru pensiunile din aceasta zona. Chiar si asa, ne-am descurcat destul de bine“, a declarat Nicu Popa, un bucurestean fugit de canicula din capitala.
Desi proprietarii de pensiuni nu pot oferi prea multe variante pentru distractia turistilor, acestia s-au descurcat pe cont propriu. Pe linga drumetiile pe Ceahlau, turistii au incins adevarate petreceri, terminate, tirziu in noapte, cu focuri de artificii sau focuri de tabara.

Articol afisat de 1502 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective