Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Batrini escrocati de un fals inspector

• un buhusean a inselat mai multi batrini din judetul Neamt cu sume de ordinul zecilor de milioane de lei • escrocul le promitea credulilor diverse premii in bani •

Dumitru D., in virsta de 61 de ani, din Buhusi, a inselat mai multe persoane din Neamt carora le-a promis diverse sume de bani pe care ar fi urmat sa le ridice de la institutii bugetare, gen Casa de Pensii sau Asociatia Veteranilor de Razboi. Politistii au finalizat recent cercetarile in acest caz, dosarul fiind inaintat procurorilor cu propunere de trimitere in judecata a infractorului pentru inselaciune. Astfel, in urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca, pe data de 3 februarie 2006, Dumitru D. s-a deplasat in orasul Bicaz, unde a acostat pe strada o persoana in virsta, careia i s-a recomandat a fi inspector la Casa Judeteana de Pensii Neamt. Buhuseanul i-a spus lui Alexandru C. ca este trecut pe o lista si trebuie sa mearga la institutia mentionata pentru a ridica suma de 19 milioane de lei vechi, iar, daca mai are bani depusi la o alta banca, sa-i scoata si sa-i depuna tot la Casa Judeteana de Pensii deoarece dobinda este de 17%. Credul, batrinul a scos de la banca suma de 46 milioane lei vechi pe care i-a inminat-o invinuitului, plecind impreuna la Piatra Neamt. In zona Muzeului de Istorie, Alexandru C. a fost trimis de escroc sa faca copii xerox dupa buletinul de identitate. Cind a revenit cu documentele, batrinul a constatat ca fusese lasat in drum. Urmatoarea lovitura a fost data pe 8 iunie 2006, cind Dumitru D. l-a acostat in Piatra Neamt pe Vasile C., din Zanesti, caruia i s-a recomandat, din nou, ca fiind inspector la Casa de Pensii Neamt. Zanesteanul a aflat de la escroc ca in schimbul sumei de 11,5 milioane si a indeplinirii unor formalitati poate cistiga suma de 50 de milioane.
Batrinul, dornic de cistiguri fara munca, a acceptat oferta escrocului si s-a deplasat cu acesta in comuna Costisa de unde a scos de la CEC suma de 12,65 milioane de lei, pe care i-a inminat-o.
In timp ce reveneau la Piatra Neamt, Dumitru D. a oprit masina in Roznov si l-a trimis pe Vasile C. sa faca niste copii dupa buletinul de identitate. Cind a revenit la masina, batrinul a constatat ca falsul inspector disparuse cu tot cu banii sai.
Pe 12 iulie, Dumitru D. se deplasa cu un autoturism spre Piatra Neamt. Cind a ajuns in Zanesti, a luat-o la ocazie pe Maria C., din localitate. Pe drum, buhuseanul i-a spus femeii ca este inspector la Asociatia Veteranilor de Razboi si ca in schimbul unei sume de 5 milioane lei vechi o poate ajuta sa obtina suma de 50 milioane de la respectiva asociatie. Cind a auzit, batrina a facut cale intoarsa si, dupa ce a luat 5 milioane de lei de acasa, a plecat cu escrocul la Piatra Neamt. Ajunsi in fata unei banci, individul a oprit masina si a trimis-o pe batrina sa faca copii la documentele de identitate. Ca si in celelalte cazuri, batrina nu l-a mai gasit pe tepar, acesta plecind cu banii.
Acelasi mod de operare a fost folosit si in cazul Paraschivei U., din Zanesti. Pe data de 10 august 2006, infractorul s-a deplasat la locuinta Lucicai E., din Moldoveni, si s-a recomandat ca este functionar la Asociatia de Handicapati. Individul i-a cerut o suma de bani femeii spunindu-i ca o poate ajuta sa primeasca si ea si sotul, sub forma de ajutor, cite 30 de milioane.Credula, femeia i-a dat suma de 8 milioane. Ulterior, cei doi au mers la Piatra Neamt de unde Lucica E. a scos de la banca inca 27 de milioane.

Articol afisat de 1649 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de getasart la data 23.09.2006 10:48
FEREASCA DUMNEZEU
Fereasca Dumnezeu pe toata lumea;dar vedeti dvs.tot cei avari se lasa pacaliti;de ce nu se multumesc cu cit au?;asa au fost pacaliti si cu Caritasul si cu alte forme murdare de cistig;citind articolul dvs.am observat ca batrinii aveau ceva bruma de bani;de ce sau lacomit?;macar de s-ar inveghea oamenii dar daca apare alt"chilipir"sa vedeti ca tot asa procedeaza;
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective