Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dascali „plimbati“ pe banii lor de Inspectoratul Scolar

• Consiliul de Administratie al ISJ a hotarit ca toate consfatuirile sa se tina la Piatra Neamt • ca sa ajunga in capitala judetului, unii au fost nevoiti sa ajunga la centrul de comuna, de acolo intr-unul din orase si apoi la Piatra Neamt • liderii sindicali sustin ca membrii nemultumiti nu iau atitudine •

Cele 6.500 de cadre didactice, care activeaza in acest an scolar in invatamintul nemtean, au fost nevoite sa ia drumul capitalei de judet, pe banii lor, pentru a participa la consfatuirile anuale ale cadrelor didactice. Acest lucru i-a nemultumit pe cei nevoiti „sa se trambaleze la judet“, in conditiile in care aceste cheltuieli ar trebui decontate. „Mai am un an si ies la pensie. Am aproape 40 de ani de cariera didactica, dar nu mi s-a intimplat, pina acum, sa fim obligati sa ne deplasam la judet, pentru ca, asa cum ni s-a spus, inspectorul general a tinut neaparat sa se intilneasca cu noi. Este o bataie de joc si un abuz nemaipomenit, in conditiile in care stie ca aceste deplasari nu sint decontate. Cu atit mai mult, nu s-au discutat lucruri iesite din comun. S-o fi inteles cineva de la ISJ cu transportatorii, sa le faca planul“, a declarat un cadru didactic, nemultumit de o decizie pe care o considera aberanta. Cadrele didactice au sustinut ca au existat colegi, din mediul rural, care au fost nevoiti sa ajunga din localitatile mai indepartate in centrul de comuna, apoi la Roman, Tirgu Neamt sau Bicaz, iar de acolo, la Piatra Neamt. „Bataia de joc este cu atit mai mare cu cit conducerea ISJ stie ca nimeni nu deconteaza aceste drumuri, desi, in conformitate cu Statutul cadrelor didactice, acestea ar trebui sa fie considerate cheltuieli profesionale si sa ne fie returnate“, au mai spus cadrele cu care am discutat.
Inspectorul general adjunct al ISJ, Maria Rusu, a precizat ca tinerea acestor consfatuiri pe discipline si sectiuni s-a facut ca urmare a deciziei luate in Consiliul de Administratie al Inspectoratului. „Doamna inspector general a vrut sa se intilneasca, personal, cu toti colegii si sa-i cunoasca. Ratiunea pentru care s-au organizat la judet a fost cea legata de formarea unui punct de vedere comun pentru fiecare disciplina. Scolile care au fonduri extrabugetare ar putea decide sa deconteze transportul. Era interesul tuturor colegilor sa fie prezenti la consfatuiri si sa primeasca sau sa impartaseasca din experienta lor. Nu stiu de ce, atunci cind o singura data sint chemati la Piatra Neamt, se face atita caz. Ar vrea, daca se poate, ca informarea si formarea profesionala sa vina chiar «in poarta». Stim ca este un efort financiar, dar trebuie sa se tina cont ca este pentru prima data cind se organizeaza astfel consfatuiri. De altfel, au fost prezenti tot cei care vin de obicei“, a precizat Maria Rusu.
Liderul zonal al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint (FSLI), Gabriel Plosca, s-a aratat dezamagit de lipsa de curaj a cadrelor didactice, care nu stiu sa aprecieze ceea ce este legal, intr-o decizie. „Ne confruntam cu aceeasi lipsa de curaj a colegilor nostri, de a sesiza atunci cind se ia o decizie care nu convine si nu este normala. Nu am fost informati de ce s-a procedat asa. Ca parteneri de dialog social, nu am fost consultati, cu atit mai mult cu cit a fost vorba de angrenarea a mii de oameni. Problema este, insa, ca noi ne-am saturat sa se vorbeasca doar pe la colturi, dar nimeni sa nu aiba curajul sa-si asume explicit dezacordul. Interventia reprezentantului nostru, al sindicatelor, in CA, are doar rol consultativ. Daca dascalii isi asuma o reclamatie explicita, vom solicita intrunirea comisiei paritare si vom incerca sa aflam de ce s-a procedat intr-o asemenea maniera“, a declarat Gabriel Plosca. Acesta a mai spus ca nu are informatii ca in vreun alt judet sa se fi procedat la o asemenea organizare. Simbata, 23 septembrie, in sala Consiliului Judetean sint convocati, in plen, profesorii de matematica si fizica, chimie, biologie, la ora 9, dupa care, la ora 11, se vor intruni pe sectiuni, la diverse unitati scolare din Piatra Neamt. In aceeasi zi si acelasi loc, la ora 12, sint convocati profesorii de geografie, istorie, socio-umane, consiliere si orientare scolara, invatamint special, religie, dupa care, la ora 14, se vor retrage pe discipline.

Articol afisat de 1909 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective