Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Aqua Calor, „salvatã“ de devalorizarea dolarului

• rezultatul pozitiv înregistrat de Aqua Calor la finele lui 2006 se datoreazã influentei pozitive a calculãrii datoriei la AVAS Bucuresti, ca urmare a micsorãrii cursului dolarului • astã iarnã, Aqua Calor a furnizat agent termic la 14.231 de apartamente, adicã 39% din cîte a încãlzit cîndva •

Societatea Aqua Calor a reusit sã iasã din 2006 pe linia de plutire, în exclusivitate datoritã influentei pozitive a calculãrii datoriei la Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) Bucuresti, ca urmare a micsorãrii cursului dolarului la sfîrsitul anului trecut, fatã de aceeasi perioadã a lui 2005. Rezultatele economico-financiare reale din exploatare, înregistrate de societate la sfîrsitul lui 2006, au fost puternic afectate de reducerea semnificativã a numãrului de consumatori de energie termicã din sistemul centralizat. Astfel, din totalul de 36.580 de apartamente racordate initial la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, au mai rãmas bransate, la sfîrsitul anului trecut, 14.231 de apartamente, ceea ce reprezintã 39%. Consecintele s-au resimtit în diminuarea randamentului de functionare a centralelor termice, mai ales pe timpul verii, respectiv în cresterea consumului specific de gaz metan.
Profitul înregistrat la 31 decembrie 2006, în sumã de 1.061.713 lei, va fi utilizat, dupã cum sustine conducerea societãtii Aqua Calor, în acoperirea pierderilor aferente în 2005, care au fost de 7.102.647 lei, rãmînînd, astfel, o pierdere neacoperitã de 6.040.934 lei. Aceastã diferentã va trebui suportatã de cãtre Aqua Calor, în urmãtorii patru ani consecutivi.
În momentul de fatã, societatea Aqua Calor a rãmas cu o micã parte din activitatea pe care o presta în urmã cu cîtiva ani. Tocmai de aceea, strategia pe 2007 este marcatã de situatia conjuncturalã existentã. Printr-o hotãrîre a Consiliului Local de pe 25 august 2006, activitatea de administrare a cimitirelor a fost încredintatã cãtre SC M&D SRL Piatra Neamt, începînd cu 1 ianuarie 2007. Printr-o altã hotãrîre a Consiliului Local, din 22 februarie 2007, s-a stabilit delegarea directã, prin concesionare, cãtre SC Locato, a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termicã prin sistemul de alimentare centralizat cu energie termicã SACET. În consecintã, pentru perioada imediat urmãtoare, Consiliul de Administratie al SC Aqua Calor si-a propus îndeplinirea hotãrîrii Adunãrii Generale a Actionarilor privind politica de sustinere a eforturilor de reabilitare sau modernizare a sistemului termic centralizat de furnizare a energiei termice cãtre consumatorii racordati la acest sistem. De asemenea, în cursul anului, se vor face pregãtirile pentru desfãsurarea activitãtii în perioada de iarnã 2007-2008.

Articol afisat de 1534 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective