Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Din nou agitatie la Colegiul Tehnic „Ion Creangã“

Din nou agitatie la Colegiul Tehnic „Ion Creangã“

• elevii claselor a XII-a, sustinuti de colegii mai mici, au refuzat si ieri sã intre la ore • protestul spontan a durat doar douã ore •

Liceenii de la Colegiul Tehnic „Ion Creangã“ din Tîrgu Neamt s-au adunat din nou, ieri, în curtea institutiei, într-un alt protest spontan, dar totul a durat circa douã ore, dupã care lucrurile au revenit la normal. Neîncrederea s-a rãspîndit printre elevii claselor a XII-a, care s-au temut sã nu fie dusi cu vorba de cãtre ISJ si au cerut sã li se arate o hîrtie oficialã care sã confirme faptul cã vor da examenul de bacalaureat în locul unde au învãtat patru ani. Li s-au alãturat si elevi de clasa a XI-a, care îsi sprijineau colegii, în speranta cã nu vor trece, la anul, prin aceeasi situatie. Adolescentii au înteles, în cele din urmã, cã nu li se poate oferi pe loc un act scris, pentru cã dureazã ceva timp ca propunerile sã ajungã la Bucuresti si sã se întoarcã înapoi cu avizul Ministerului ÃŽnvãtãmîntului. De aceea, s-au întors la ore, iar lucrurile au reintrat pe fãgasul obisnuit. La Colegiul Tehnic „Ion Creangã“, a ajuns ieri, în jurul amiezei, si inspectorul general Dorina Drexler, dar nu pentru discutii privind bacalaureatul, ci pentru verificarea modului în care s-a organizat procesul de sustinere a tezei cu subiectul unic de cãtre elevii clasei a VII-a. Inspectii de acest gen au avut loc la manifestarea scolilor implicate în aceastã actiune. „Prezenta doamnei inspector general Drexler nu are legãturã cu bacalaureatul, ci cu tezele cu subiect unic pentru clasa a VII-a, ocazie cu care a vizat centrele de examen din zonã. Noi avem o singurã clasã a VII-a, cu 30 de elevi, din care s-au prezentat 28 de copii“, ne-a declarat profesoara Anisoara Ioniche, directoarea liceului din Tîrgu Neamt.
Reamintim cã joi, 3 mai, elevii claselor a XII-a din cadrul Colegiului au refuzat sã intre la ore, nemultumiti de decizia Inspectoratului Scolar care hotãrîse ca absolventii liceului tîrgnemtean sã dea examenul de bacalaureat la Piatra Neamt. Mãsura, consideratã discriminatorie de cãtre elevi, pãrinti si profesori, a declansat un imens scandal, iar curtea a devenit neîncãpãtoare pentru copiii si pãrintii care îsi exprimau zgomotos nemultumirea. Directoarea Colegiului Tehnic, Anisoara Ioniche, a plecat în aceeasi zi la Inspectoratul Scolar împreunã cu reprezentanti ai elevilor si pãrintilor si a obtinut promisiunea cã se va reveni asupra deciziei, si cã BAC-ul se va da la Tîrgu Neamt.

Articol afisat de 2144 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de profesor la data 06.05.2007 14:46
Dementa Drexler
Dorina Drexler are in componenta numelui 2 de D(Diavol- Dementa), dupa cum reiese din comportamentul ei nu arata ca este o fiinta umana. Calca peste orice cadavru pentru a se razbuna pe niste suflete nevinovate. Ce vina au absolventii de la Col Teh I Creanga ca ea a prins intentionat niste seralisti copiind la BAC, cand a fost trimisa cu acea misiune de catre marele PREFECT Mocanu, pentru acei oameni care nu cotizase in campania lui electorala. Ar fi bine ca PARCHETUL sa se autosesizeze ca aceasta individa, in acest caz, a comis ABUZ IN SERVICIU CONTRA INTERESELOR PERSOANEI, si conform CODULUI PENAL trebuie sa faca puscarie. Asta cauta!
Ad�ugat de Ochiul_public la data 19.05.2007 05:52
Dementul "profesor"
Daca acest PROFESOR vorbeste asa despre orice persoana care face ceva ce NU II CONVINE, eu zic ca e clar cine e D E M E N T. Totusi, daca sunteti profesor, nu ar trebui sa aveti un limbaj civilizat?! Mutarea elevilor de clasa a XII-a la un centru de examinare din Piatra Neamt nu este ilegala, tin sa va reamintesc, asa ca puscaria ar trebui poate rezervata pentru persoane cu comportament violent, de dement.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective