Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

O veste buna - nu se scumpesc gazele

• în avantajul consumatorilor a venit aprecierea monedei nationale si importul scazut • seceta ar putea duce la scumpirea curentului electric •

Preturile finale reglementate pentru furnizarea gazelor naturale catre consumatorii captivi ramîn la nivelurile actuale si în trimestrul al treilea al anului în curs. Pentru consumatorii casnici, pretul gazelor naturale a fost diminuat la 1 ianuarie 2007, în medie cu 4 %, fata de nivelul lunii decembrie 2006.
Preturile finale reglementate pentru furnizarea gazelor naturale catre consumatorii casnici cu un consum de pîna la 2.400 de metri cubi pe an (categoria B1) de catre E.On Gaz România, inclusiv catre clientii din Neamt, sînt de 874,52 lei pe mia de metri cubi. Preturile nu includ taxa pe valoare adaugata.
Mentinerea pretului gazelor naturale la consumator în trimestrul al III-lea 2007 este posibila în conditiile în care moneda nationala s-a apreciat si amestecul de gaze naturale din intern si din import are o structura favorabila, determinata de o cerere mai redusa în perioada verii, respectiv un import mai scazut. În aceste conditii, programul privind alinierea pretului productiei interne este continuat fara afectarea pretului gazelor naturale la consumator, evolutiile anterior amintite stopînd cresterea estimata initial pentru 1 iulie 2007, conform prognozelor de la începutul anului.
În contextul în care evolutiile unor elemente de calcul al pretului gazelor naturale vor fi nefavorabile, este posibil ca preturile finale reglementate pentru consumatorii casnici sa fie ajustate pe parcursul anului. În ceea ce priveste energia electrica, pîna în prezent, din analiza datelor colectate de ANRE în cadrul procesului de monitorizare (primele 4 luni ale anului 2007), desi sînt înregistrate unele cresteri ale costurilor de exploatare, nu sînt întrunite conditiile necesare pentru cresterea preturilor la consumatorii finali captivi.
Avînd, însa, în vedere prognozele meteorologice extrem de pesimiste, o ajustare a preturilor la energia electrica pe parcursul acestui an nu este exclusa. Aceasta ajustare poate avea loc numai dupa verificarea conditiilor concrete de exploatare a unitatilor din sistemul electroenergetic si a regimului hidrologic care se va înregistra în aceasta vara.

Articol afisat de 1755 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective