Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primariile, acces la fonduri pentru dezvoltarea localitatilor

• tot ce trebuie sa faca autoritatile este sa se îngrijeasca de realizarea documentatiilor • pentru unele proiecte, termenul limita de depunere a cererilor este 8 iulie, iar pentru altele este 15 august •

Primarii care vor sa îsi dezvolte localitatile pe care le conduc au sansa de a obtine fonduri substantiale, nerambursabile, cu care sa puna la punct infrastructura, ori caminele culturale. Timp pentru depunerea cererilor de finantare nu mai este foarte mult, dar, atîta cît a mai ramas, le poate fi suficient.
Ministerul Internelor si Reformei Administrative, prin Unitatea Centrala pentru Reforma în Administratia Publica (UCRAP), a lansat programul de finantare nerambursabila (grant) - „Fondul de Modernizare pentru Dezvoltarea Administratiei la nivel local“.
Domeniile eligibile sînt: dezvoltare locala, evidenta persoanelor, servicii de voluntariat pentru situatii de urgenta, alimentare cu apa si canalizare, gestionarea deseurilor solide, politie comunitara.
Proiectele trebuie sa vizeze dotarea tehnica sau cu echipamente IT, calificarea personalului pentru accesare de finantari, îmbunatatirea serviciilor locale, elaborarea de studii, cercetari si strategii pentru dezvoltarea locala etc.
Finantarea nerambursabila nu poate depasi 90% din valoarea proiectului, solicitantul contribuind cu 10%. Limita maxima eligibila a fiecarui proiect este de 110.000 de euro. Solicitanti pot fi autoritatile administratiei publice locale si judetene sau asociatii de dezvoltare intercomunitara.
Bugetul total al fondului este de 9.210.000 euro, din care 6.900.000 de euro reprezinta contributia PHARE, iar 2.310.000 de euro înseamna cofinantarea asigurata de statul român. Termenul limita de depunere a proiectelor este data de 15 august 2007.
Aceasta nu este singura sursa financiara din care autoritatile locale pot atrage fonduri pentru comunele pe care le conduc. De la Prefectura Neamt au fost trimise catre toate primariile nemtene adrese prin care sefii administratiilor publice sînt îndemnati sa faca solicitari pentru a obtine finantari pe care sa le foloseasca pentru reabilitarea caminelor culturale. „Sîntem în termen cu transmiterea solicitarilor de finantare pentru reabilitarea caminelor culturale si tocmai de aceea am transmis adrese catre primarii, cerîndu-le sa faca astfel de demersuri. Pîna pe 8 iulie, autoritatile publice locale care au studii de fezabilitate, dar nu au capacitate tehnica si financiara, pot depune cereri ca sa obtina bani cu care sa reabiliteze caminele culturale“, a declarat Toader Mocanu, prefectul judetului Neamt.

Articol afisat de 1785 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective