Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Taberele nemtene, sigure pentru elevi

• toxiinfectiile alimentare înregistrate la tabara din Navodari au panicat autoritatile • cele doua tabere din Neamt nu prezinta nici un pericol pentru copiii, eleviii sau tinerii care si-au rezervat locuri •

Conducerea Directiei Judetene pentru Tineret (DJT) sustine ca taberele din judetul Neamt sînt pregatite sa-i cazele pe copii în conditii deosebite, neexistînd vreun risc pe care sa si-l asume acestia sau parintii lor, atunci cînd decid sa vina pe plaiuri nemtene. Profesorul Aurel Nistor, directorul Directiei Judetene pentru Tineret Neamt, a declarat ca, în prezent, în taberele Cozla si Oglinzi sînt cazati circa 220 de copii veniti din diverse zone din tara. „Cazarea si masa costa 41 de lei pe zi, iar perioada de sedere este de sase zile. Ambele tabere au fost rezervate pentru toata vara. La Oglinzi, Tîrgu Neamt, capacitatea este de 180 de locuri, iar la Cozla, în Piatra Neamt, capacitatea este de 90 de locuri“, a declarat profesorul Aurel Nistor. Seful DJS Neamt mai sustine ca tabara de la Oglinzi poate fi considerata „cea mai tare“ din tara, din punct de vedere al conditiilor de cazare si masa. Printre grupurile de copii care s-au anuntat pentru aceasta vara în Neamt se numara si cele din Tulcea, Prahova, Iasi, Bucuresti si Dolj. Ambele au autorizatie de functionare si sînt supravegheate îndeaproape de specialisti în domeniul sanitar.

Ordin al ministrului educatiei privind situatia taberelor scolare

Dupa ce, în tabara de la Navodari, mai multi copii au suferit toxiinfectii alimentare, reprezentantii Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului au demarat fel de fel de anchete. Ca masura de protectie, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a emis un ordin în care precizeaza ca Autoritatea Nationala pentru Tineret (ANT), inspectoratele scolare judetene, directiile judetene pentru tineret si unitatile scolare au obligatia de a colabora în vederea organizarii si desfasurarii taberelor pentru copii, elevi si tineret.
Potrivit documentului, ANT are obligatia de a verifica si controla îndeplinirea conditiilor de acreditare atît a centrelor proprii, cît si a taberelor private. La rîndul lor, directiile judetene pentru tineret au obligatia de a comunica inspectoratelor scolare judetene si unitatilor scolare oferta de tabere, precum si orice alta modificare efectuata în privinta acreditarilor.
Conform documentului emis de ministrul Cristian Adomnitei, inspectoratele scolare judetene si unitatile scolare vor prezenta si recomanda doar oferta de tabere aflate în administrarea ANT sau acreditate de aceasta, în vederea colaborarii.

Articol afisat de 4538 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective