Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
VREMURI NEBUNE

VREMURI NEBUNE

• diferente de temperaturã ciudate arata schimbarea de clima: diferente de 18 grade Celsius, de la 34 la 16 C, au fost înregistrate luni dupa-amiaza • scaderea drastica temperaturii a fost provocata de patrunderea unei mari mase de aer rece din zona nordica • vîntul a atins viteze de 100 de kilometri pe ora, la Roman • un traznet a incendiat un depozit de fîn, la Faurei • un plop secular din Roman a fost la un pas sa creeze o tragedie • pe 26 iulie, din Durau, un turist a filmat o stranie aparitie luminoasa pe cer •

Vremea capricioasa nu conteneste sa îi socheze pe nemteni, care sînt complet bulversati de trecerea brusca de la o extrema la cealalta în ceea ce priveste temperaturile. Un fenomen meteorologic extrem de rar, care i-a bulversat chiar si pe specialisti, s-a petrecut în Neamt, luni, 30 iulie. Intrarea în judet a unei mase de aer rece din zona nordica a determinat scaderea drastica a temperaturii în decurs de numai cîteva ore. Potrivit precizarilor facute de catre Ioan Rancea, seful Statiei Meteorologice Piatra Neamt, în interval de trei ore, de la 17.30 la 20.30, temperatura a scazut cu 18 grade Celsius. Cea mai spectaculoasa diminuare a temperaturii a avut loc în intervalul orar 17.30 -18.30, cînd s-a ajuns de la 34 la 24 de grade Celsius. La 19.30 se înregistrau cu cinci grade mai putin, adica 21, iar pîna la ora 20.30, temperatura a scazut cu înca trei grade, mai exact pîna la 16 grade.
Scaderea accentuata a temperaturii a fost însotita de intensificari ale vîntului. Masuratorile au aratat ca rafalele de vînt cele mai puternice, de 100 de kilometri pe ora, au fost înregistrate în Roman. La Tîrgu Neamt, vîntul a înregistrat viteze de 75 de kilometri la ora, iar la Piatra Neamt, de 70 kilometri la ora. Dupa circa doua saptamîni de canicula care ne-a dogorit, cînd temperaturile diurne s-au situat zi de zi peste 30 de grade Celsius, ieri dupa-amiaza, la ora 14.30, maxima termica înregistrata în judet era de 17 grade Celsius. Ieri dimineata, la ora 8, în Piatra Neamt si Roman erau 12 grade Celsius, la Tîrgu Neamt, erau 11, iar la Vîrful Toaca din Masivul Ceahlau, erau 6 grade Celsius.
Astazi, vremea se va mentine rece si instabila. Cerul va fi înnorat, vîntul va atinge viteze de 60-70 de kilometri pe ora, iar izolat se vor semnala ploi sub forma de averse, însotite de descarcari electrice. (Amanunte în cotidianul "Monitorul")

Articol afisat de 2804 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU, S. TÃRNÃ, D. IUSTIUC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective