Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 1 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Patriarhul Teoctist va fi înmormîntat vineri

Patriarhul Teoctist va fi înmormîntat vineri

• Ministerul Culturii si Cultelor va propune Guvernului decretarea doliului national în ziua funeraliilor Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist • Patriarhul Teoctist a fost decorat, post-mortem, cu Ordinul National „Steaua României“ •

Patriarhul Teoctist va fi înmormîntat, vineri, în Catedrala Patriarhala a anuntat, ieri, episcopul vicar patriarhal Vincentiu Ploiesteanu. PS Vincentiu a mai precizat ca a vorbit la telefon, duminica seara, cu Prea Fericitul Teoctist, care se declarase optimist în legatura cu operatia de prostata la care urma sa fie supus si care convocase chiar o întîlnire pentru joi. „Nici nu s-a gîndit ca acest moment va veni asa repede“, a precizat PS Vincentiu. Episcopul vicar patriarhal a mai adaugat ca Patriarhul Teoctist nu a lasat nici un fel de testament nici nu si-a exprimat dorinta de a fi înmormîntat undeva. La slujba de înmormîntare vor fi prezenti ierarhi, cler si credinciosi ai Bisericii Ortodoxe Române, delegati ai bisericilor ortodoxe surori si ai altor biserici, precum si reprezentanti ai unor institutii de stat si ai unor organizatii internationale crestine. Patriarhul Teoctist a murit, luni, la ora 17, în urma unui stop cardiac, suferit din cauza complicatiilor aparute dupa operatia de prostata la care a fost supus în cursul aceleiasi zile.
Patriarhul Teoctist a fost decorat, post-mortem, cu Ordinul National „Steaua României“ în grad de Colan. Presedintele Traian Basescu a semnat, ieri, Decretul privind conferirea, post-mortem, a celui mai înalt ordin al statului român Prea Fericitului Parinte Teoctist.
Ministerul Culturii si Cultelor va propune Guvernului adoptarea hotarîrii care va stabili doliu national în ziua funeraliilor Preafericitului Parinte Patriarh Teoctist. Guvernul adopta hotarîrea în temeiul articolului 108 din Constitutia României. În baza articolului 6 din Legea nr. 75 din 16 iulie 1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema României de catre autoritatile si institutiile publice, în zilele de doliu national drapelul României se arboreaza în berna. Alte masuri pentru zilele de doliu national se prevad în hotarîrea Guvernului prin care Executivul stabileste zilele de doliu national. Guvernul a mai decis declararea doliului national în ziua de 8 aprilie 2005, la funeraliile Sanctitatii Sale, Papa Ioan Paul al II-lea.

Articol afisat de 1589 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective