Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 August 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

DNA sufla-n ceafa lui Gheorghe Popescu

• conducerea Departamentului National Anticoruptie a decis, luni, sa verifice modul Ă®n care sefii ANL si-au adunat averile • directorul Gheorghe Popescu nu e speriat, ci Ă®ncrezator Ă®n justitie • „Nu-i Ă®nteleg, probabil e o comanda venita de undeva“, spune nemteanul • Cornelia Tudorancea, consilier sef la ANL, este la fel de linistita: „Daca-mi gasesc ceva ce n-am declarat e o problema, dar eu stiu ca am declarat tot“ •

Procurorii anticoruptie sufla Ă®n ceafa ultimilor doi nemteni cu functii importante Ă®n administratia centrala. Gheorghe Popescu, director general al Agentiei Nationale pentru Locuinte, si Cornelia Tudorancea, consilier sef Ă®n aceeasi institutie, au fost luati Ă®n vizor datorita averilor acumulate Ă®n ultimii doi ani. Ambii sustin ca avutia lor este la vedere, este justificata si poate fi usor verificata. Conducerea DNA a decis, luni, sa verifice modul Ă®n care directorii ANL si-au agonisit bunurile. Dupa ce sefii Agentiei au fost acuzati public ca au averi colosale si ca dau Ă®mprumuturi ascunse de miliarde de lei, DNA s-a autosesizat si a Ă®nceput cercetarile preliminare. Urmeaza ca astfel sa se stabileasca persoanele implicate si eventuala raspundere penala a acestora. SĂ®nt luati Ă®n colimator patru directori, printre care si fostul viceprimar de Piatra Neamt, Gheorghe Popescu, Ă®nsa pe „lista bogatilor“ a fost trecuta si Cornelia Tudorancea. Cei doi nemteni nu sĂ®nt emotionati deloc la gĂ®ndul ca au DNA pe urme. Presedintele director al ANL, Gheorghe Popescu, spune ca este pentru prima data cĂ®nd se loveste de sistemul judiciar românesc Ă®n calitate de verificat, dar ca nu are nimic ce sa-si reproseze. „Nu este nici o problema daca DNA se apropie de ANL. SĂ®ntem institutie publica, nu avem nimic de ascuns. Am 54 de ani si n-am avut niciodata necazuri sau incidente. Nu-i Ă®nteleg deloc. Probabil este o comanda venita de undeva, nu stiu de unde, dar o sa ma lamuresc pĂ®na la urma. Odata si-odata vom afla totul. Nu ma sperie verificarile DNA, am Ă®ncredere ca Ă®si va face datoria. Nu am nimic de ascuns. DNA este o institutie independenta, lucreaza pe lege, noi la fel“, a declarat Gheorghe Popescu.
Cornelia Tudorancea nu stie nimic despre verificarile Ă®ncepute de DNA. Ieri a fost la Gura Humorului, la receptionarea unei lucrari. Dar n-are nimic Ă®mpotriva controlului. „Sa verifice! AtĂ®ta timp cĂ®t bunurile si veniturile mele sĂ®nt declarate, Ă®nseamna ca sĂ®nt si verificabile, nu? Daca-mi gasesc ceva ce n-am declarat va fi o problema, dar eu stiu ca am declarat tot. Asta este datoria lor - sa verifice“, a spus consilierul local Cornelia Tudorancea.
Pe lînga Gheorghe Popescu si Cornelia Tudorancea, sînt suspectati si adjunctii ANL. Locuintele, terenurile, masinile luxoase si conturile de miliarde de lei din banci au atras atentia asupra lor, desi marea parte a imobilelor existau în dotarea lui Gheorghe Popescu si a Corneliei Tudorancea de dinaintea functiilor lor actuale. În cazul celor doi nemteni au intervenit si niste împrumuturi pe care le-au facut unor persoane fizice.

Articol afisat de 2909 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective