Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 August 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cad rezervoare de Mig!

Cad rezervoare de Mig!

• unul dintre rezervoarele suplimentare ale unui avion militar Mig 21 Lancer, de la Baza Aeriana Bacau, a aterizat pe o tarla din comuna Valea Ursului • rezervorul, care are forma unei rachete, a cazut la 500 de metri de satul Chilii si la 200 de „nea Enache“ care era la cosit • nu se cunosc cauzele care au provocat desprinderea rezervorului •

Un rezervor suplimentar de pe un avion de lupta MIG 21 Lancer de la Baza aeriana 95 Bacau a cazut, ieri, în zona comunei Valea Ursului. Pilotul a sesizat ca rezervorul s-a desprins si a anuntat coordonatele catre baza. Un elicopter în care se afla comandantul bazei a verificat zona, la joasa înaltime si a reusit sa localizeze obiectul pierdut.
Aviatorii nu au considerat ca e vorba de un eveniment deosebit, au declarat surse neoficiale. Un astfel de rezervor asigura avioanelor posibilitatea de a se deplasa la distante mari, în teatrul de lupta. Pentru rapiditate si usurinta a zborului, pilotul poate renunta la el în conditii de lupta.
Rezervorul era din aluminiu si avea o capacitate de 490 de litri. Gol, rezervorul cîntareste 30 de kilograme. Cauzele desprinderii rezervorului nu sînt clare înca. O comisie constituita la nivelul bazei aeriene verifica daca e vorba de sistemul de acrosare mecanica sau de cel electric. Problema este ca pilotul a declarat ca nu a executat manevra de decuplare.

Cosit periculos

Cert este ca un satean din Chilii, comuna Valea Ursului, aflat la cosit, s-a speriat de mama focului cĂ®nd a vazut rezervorul „amerizĂ®nd“ Ă®n apropierea sa. Disperat, omul a anuntat imediat autoritatile locale, primul ajuns la fata locului fiind primarul Vasile Smeria. Rezervorul aterizase Ă®ntr-o tarla de porumb, la o distanta de aproximativ 500 de metri de casele din satul Chilii. ĂŽmpreuna cu politistii din comuna, primarul a pus zona sub paza si a dat alarma la judet. Nici nu au apucat sa ajunga la fata locului reprezentantii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, ca un elicopter militar s-a deplasat Ă®n zona pentru a recupera bucata de MIG. „ĂŽn acest moment nu stim clar ce s-a Ă®ntĂ®mplat si despre ce este vorba. Ca o fi proiectil sau o componenta de-a unui avion ramĂ®ne de vazut. Nici nu stim de unde a cazut. De sesizat, ne-a sesizat Constantin Enache, un satean care era la cosit. Omul spune ca, la un moment dat, a auzit un suierat. Cum nu stia care este sursa zgomotului, mai ales ca vĂ®ntul nu batea, si-a Ă®ndreptat privirea spre cer. Atunci a vazut un obiect care avea o traiectorie ciudata. L-a urmarit cu privirea pĂ®na cĂ®nd a cazut Ă®ntr-un lan cu porumb, la o distanta de 200-300 de metri de el. S-a dat alarma, iar politistii si jandarmii s-au deplasat imediat acolo asigurĂ®nd locul. Nu a trecut mult timp si a venit un elicopter militar din care au coborĂ®t doi soldati. Acestia au luat obiectul si au plecat. Nu ne-au spus nimic. Eu nu am mai vazut asa ceva. Parea a fi din aluminiu si avea forma unei rachete. Dupa pozitia Ă®n care se afla, am tras concluzia ca vine dinspre Iasi. Am vazut ca pe el scria ceva Ă®n ruseste, pe un buson. Bine ca nu a cazut Ă®n sat, pentru ca se putea Ă®ntĂ®mpla o tragedie. Nici nu vreau sa ma gĂ®ndesc ce se putea Ă®ntĂ®mpla daca ar fi cazut pe vreo casa“, a declarat Vasile Smeria, primarul comunei Valea Ursului.
FOTO: Asa arata un Mig 21 Lancer cu tot cu rezervor de rezerva

Articol afisat de 2513 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective