Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 August 2007
Tip„reste articolul - Varianta pentru imprimant„ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primarul Arnautu si-a bagat amenda Ón buget

• seful executivului tÓrgnemtean a fost obligat la daune morale de 86 milioane de lei vechi

O rectificare de buget pentru anul 2007 a tulburat apele Ón Consiliul Local TÓrgu Neamt, desi astfel de proiecte de hotarÓre trec, de regula, fara probleme deosebite la votul final al legislativului.
Executivul cerea aprobarea consilierilor pentru cheltuirea a doua sume, respectiv 86 milioane de lei vechi si 3,7 miliarde de lei vechi, proiectul fiind aprobat la limita, cu 9 voturi pentru si 4 abtineri, majoritatea liberale.
Daca pentru cele 3,7 miliarde de lei nu s-a facut o dezbatere aprinsa, banii venind prin HotarÓre de Guvern pentru extinderea canalizarii menajere si a retelei de apa potabila Ón Humulesti si Blebea, marul discordiei a fost cealalta suma, de 86 milioane de lei, care va fi utilizata pentru plata daunelor morale si materiale Óntr-un proces pierdut de primarul Decebal Arnautu Ón fata unei tÓrgnemtence, Eugenia Bocicai.
Femeia venise la o sedinta de consiliu anterioara si declarase ca banii trebuiau platiti de primar din buzunarul propriu, ca asa ar fi stipulat, Ón opinia sa, hotarÓrea judecatoreasca.
La subiectul rectificarii de buget, obiectii au aparut din partea consilierului Neculai Andone: „La comisie, am fost de acord cu suma de 370.00 ron, cu conditia sa am expunerea de motive. Cum nu am primit-o, nu mai sÓnt de acord cu aceasta suma, nici cu cealalta de 8.600 ron. őn Consiliul Local nu ar fi trebuit sa fie introdus proiectul Ónfiintarii strazii Livezi, pentru ca terenul era Ón litigiu. Conflictul dintre familiile Bocicai si Loghin s-ar fi putut rezolva pe cale amiabila, dar a fost amplificat de un proiect de hotarÓre“, a spus Neculai Andoni, consilier PNL.
Consilierul Gheorghe Pupazan a avut o interventie din care a reiesit ca executivul trebuie sa hotarasca, singur, destinatia banilor si consilierii ar avea doar datoria de a aproba rectificarea de buget, fara sa puna prea multe Óntrebari despre modul de cheltuire a banilor publici: „O rectificare de buget se leaga de o anume ipotetica cheltuiala. Noi, Ón Consiliul Local, sa fim foarte bine Óntelesi, votam aceasta modificare de buget, deci eu nu votez o suma pe care executivul o duce Óntr-o parte sau alta. Este treaba executivului si va raspunde daca gestioneaza bine banii. La noi Ón proiectul de hotarÓre era o suma care a trecut de la un capital la alt capital. Nu trebuie sa legam aceasta suma de cazul discutat aici. Datoria mea, Ón calitate de consilier, este sa aprob o rectificare de buget, o trecere a unei sume de la un capital la altul. őn comisie nu s-a spus nimic despre aceasta suma, unde va fi destinata“, a spus Gheorghe Pupazan, consilier PSD.

Strada blocata cu stupina

Cele 86 de milioane de lei vechi ce urmeaza sa fie platiti Eugeniei Bocicai drept daune morale si materiale au fost luate de la un alt capital bugetar, respectiv de la manifestarile dedicate zilelor Ion Creanga, din decembrie, Ón ideea ca banii vor fi recompletati la o viitoare rectificare de buget.
Decebal Arnautu, primarul orasului TÓrgu Neamt, a fost obligat de o instanta judecatoreasca sa plateasca Eugeniei Bocicai, din TÓrgu Neamt, suma de 86 milioane de lei vechi, reprezentÓnd daune morale si materiale. Femeia a atacat, la Sectia Contencios a Tribunalului Neamt, o dispozitie a primarului si a obtinut anularea acesteia, prin hotarÓre definitiva si executorie, dupa ce Primaria a pierdut recursul la Curtea de Apel Bacau. Eugenia Bocicai s-a adresat consilierilor la o sedinta anterioara, de la sfÓrsitul lunii iulie, prezentÓnd sentinta civila care, Ón opinia sa, l-ar obliga pe Decebal Arnautu sa plateasca bani din propriul buzunar. Femeia afirmase ca se va adresa instantei judecatoresti daca daunele vor fi platite din banii publici.
Primarul din TÓrgu Neamt declarase, referitor la aceasta situatie: „Nu sÓnt dispus sa platesc din buzunarul meu pentru ca este o treaba care tine de Primarie. S-a judecat Institutia Primarului, nu Decebal Arnautu, deci banii trebuie dati din bugetul local“.
Totul a pornit de la faptul ca femeii nu i s-a permis sa Ónchida o ulicioara, strada Livezi, care era folosita de doua familii vecine, Bocicai si Loghin. Eugenia Bocicai a sustinut ca este parte din pamÓntul familiei sale si a blocat accesul cu un gard si un vagon apicol care au fost, ulterior, ridicate prin dispozitia primarului, anulata de instanta.

Articol afisat de 1472 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaug„ comentariul t„u la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad„ugat de olteanu la data 17.08.2007 21:04
Primarul Arnautu si-a bagat amenda în buget
Mi s-ar parea normal ca primarul s-o plateasca din buzunarul lui si nu locuitorii orasului pentru daunele pricinuite d-nei Bucicoi.Cand e vorba sa platesca se ascunde in spatele institutiei primarului.Dar in cazul doctorului Pandrea Vasile Eugen care a castigat recent la Tribunalulu Neamt in Contencios Administrativ dreptul de a se respecta legea vanzarii cabinetelor medicale ,respectiv cel din Dispensarul de la Humulesti cine va platii daunele cominatorii de 200 lei stabilite pe fiecare zi de intarziere stabilite de instanta? Sau daunele din litigiile funciare?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea total√£ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective