Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 17 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Se reia distribuirea cardurilor europene de sanatate

• operatiunea reîncepe luni, 20 august • distributia va fi asigurata de Posta Româna •

Casele de Asigurari de Sanatate vor reîncepe, luni, 20 august, tiparirea si distribuirea noilor carduri europene de asigurari sociale de sanatate. Emiterea noilor carduri nu anuleaza valabilitatea cardurilor distribuite anterior, acestea ramînînd valabile pîna la data expirarii.
Persoanele care solicita noul card trebuie sa achite contravaloarea acestuia, în suma de 4,36 lei, informeaza un comunicat al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), remis Agentiei Rompres, miercuri.
Serviciile de distributie vor fi asigurate de Posta Româna, cardul fiind livrat solicitantilor ca scrisoare recomandata simpla. Asiguratul va primi avizarea prin posta în termen de sapte zile lucratoare de la data depunerii cererii si la adresa indicata de acesta. Cardul va fi livrat asiguratului personal. În cazul nerealizarii livrarii catre asigurat a cardului, acesta va fi livrat casei de asigurari de sanatate emitente în termen de 15 zile de la trimiterea primului aviz în cutia postala a asiguratului, precizeaza comunicatul CNAS.
Valabilitatea cardului european este de sase luni si va putea fi folosit numai în fata autoritatilor sanitare din tara de destinatie sau de tranzit, pentru dovedirea calitatii de asigurat în România. Cardul va permite asiguratului aflat în calatorie accesul la servicii medicale, fara sa mai fie necesara încheierea altei asigurari private de sanatate. Cetatenii români vor beneficia de îngrijiri medicale în aceleasi conditii ca si cele oferite cetatenilor tarii respective de sistemul public de asigurari de sanatate, mentioneaza CNAS.
Noile carduri au în plus, fata de cele vechi, trei elemente de verificare si securitate (microtext, inscriptionat site-ul www.ceass.ro prin care se poate verifica validitatea cardului si sigla CNAS în cerneala UV).
Costul cardului european de sanatate va fi suportat de la fondul de asigurari de sanatate, din 1 ianuarie 2008, potrivit noilor reglementari, a declarat miercuri, pentru Rompres, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dr. Vasile Ciurchea.
El a explicat ca au fost introduse si elemente de siguranta, întrucît caracteristicile tehnice ale cardului european sînt stabilite de directivele europene, iar fiecare tara completeaza, cu datele proprii, fata si spatele cardului.
Aceste elemente de siguranta sînt necesare avînd în vedere ca pe baza cardului se deconteaza servicii medicale.
Pentru detalii suplimentare despre cardul european de sanatate pot fi accesate paginile web: www.ceass.ro si www.cnas.ro.

Articol afisat de 1420 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective