Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Un pic mai bine si pentru dascali

• de luni, dascalii vor avea salariile majorate • crestere veniturilor a fost anuntata înca de anul trecut • aceasta reprezinta a doua transa a majorarilor si ultima, de altfel, din acest an •

Cadrele didactice din judetul Neamt vor beneficia de luni, 1 octombrie, în functie de grad, vechime si sporuri, de majorari salariale între 12 si 27%. Prima crestere a lefurilor dascalilor, de 12%, vine ca urmare a Ordonantei de Guvern adoptata la 31 ianuarie 2007, care prevede cresterea salariilor cadrelor didactice. De o a doua marire, între 5% si 15%, se vor bucura doar profesorii cu gradul didactic I si cadrele universitare. Conform actualei grile de salarizare, un profesor cu gradul didactic I, cu o vechime în învatamînt de peste 40 de ani, va avea 1.899 lei în octombrie, fata de 1.652 în aceasta luna. Un profesor debutant va avea un salariu de baza de 893 lei din octombrie, cu 116 lei mai mult fata de luna aceasta. Un învatator-educator cu grad didactic I va lua cu 178 lei mai mult în octombrie, fata de vechiul salariu, iar un educator debutant - cu 100 de lei mai mult. Si salariile cadrelor universitare se vor majora. Astfel, un profesor universitar cu o vechime de peste 40 de ani va primi, din octombrie, 3.744 de lei, fata de 3.670 de lei în aceasta luna.

Salarii de încadrare ale cadrelor didactice din gradinite, scoli si licee

În învatamîntul preuniversitar, un profesor cu gradul I si peste patru decenii vechime în învatamînt, are în aceasta luna 1.652 de lei, iar din octombrie va avea 1.899 de lei. Dascalii cu gradul I, dar cu vechime cuprinsa între 6 si 10 ani, au în septembrie 1.066 de lei, iar din octombrie vor beneficia de un salariu de încadrare de 1.226 de lei. Debutantii au intrat în sistem cu un salariu de încadrare de 777 de lei, iar de luni acest venit va ajunge la 893 de lei. Învatatorii si educatorii care au prestat la catedra peste 40 de ani au în septembrie 1.288 de lei, iar de luna urmatoare, 1.480 de lei. Aceiasi dascali, cu gradul I dat si cu vechime între 6 si 10 ani, au avut în septembrie 893 de lei, iar din octombrie, 965 de lei. Cu sume mult mai mari se lauda cadrele didactice care desfasoara actul educational în fata studentilor. Profesorul universitar cu peste 40 de ani vechime are acum 3.670 lei, iar, din octombrie, efortul sau va fi rasplatit cu 3.744 de lei.
În judetul Neamt, presteaza în fata elevilor 6.700 de cadre didactice - calificati si necalificati. La salariile de încadrare, profesorii mai beneficiaza si de alte sporuri, în functii de atributiile pe care le mai îndeplinesc în cadrul unitatilor de învatamînt. Rezultatele remarcabile înregistrate de elevii cu care lucreaza la clase le sînt rasplatite cu salarii sau gradatii de merit, iar în cazul celor care presteaza în alta localitate decît cea de domiciliu, potrivit legilor în vigoare, consiliile locale ale unitatilor teritorial-administrative unde au posturi sau catedre le deconteaza transportul.

Articol afisat de 2107 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective