Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Pietonalul, investitie de 16 miliarde

Pietonalul, investitie de 16 miliarde

• ieri, au fost deschise oficial lucrãrile de modernizare a Pietonalului „Stefan cel Mare“ • anul acesta, municipalitatea va „ataca“ douã tronsoane, pentru care va cheltui 16 miliarde de lei • restul de finantare va veni în urmãtorii doi ani • aici, romascanii se vor putea relaxa, îsi vor plimba copiii si îsi vor face cumpãrãturile •

Unul dintre cele mai ambitioase proiecte ale Primãriei Municipiului Roman, vizînd modernizarea Pietonalului „Stefan cel Mare“, a fost început oficial ieri dimineatã, 22 februarie, odatã cu startul lucrãrilor la cel de-al treilea tronson al obiectivului. Primarul Dan Ioan Cãrpusor a apreciat cã acesta este un moment istoric pentru oras, deoarece, pînã în prezent, din cauza lipsei resuselor, „Groapa“ a fost un loc „uitat“ de autoritãti. Pietonalul, care va reveni la principala lui menire, urmeazã sã devinã o adevãratã „carte de vizitã“ pentru Roman. „Denumirea de pietonal va fi o realitate, în conditiile în care numai la anumite ore vor circula masinile pe aici. ÃŽn rest, va fi un spatiu de relaxare si un loc în care cetãtenii îsi vor putea plimba copiii, de exemplu, sau îsi vor putea face cumpãrãturile. Romascanii asteaptã acest lucru de ani de zile, iar noi, în 2008, ne vom ocupa de douã dintre cele patru tronsoane în care a fost împãrtit pietonalul. Vom investi în primã fazã aproximativ 16 miliarde de lei, restul finantãrii urmînd sã vinã în 2009 si finalizarea sã aibã loc, probabil, în 2010. Apreciem cã întregul proiect se va ridica la aproximativ 45 miliarde de lei“, a apreciat primarul Dan Ioan Cãrpusor. ÃŽn urma efortului autoritãtilor, zona îsi va modifica radical aspectul, în sensul cã aici va exista foarte multã verdeatã, ambientul incluzînd, de asemenea, un pîrîias si o modernã fîntînã artezianã. De asemenea, pietonalul va fi dotat cu numeroase bãnci si un iluminat la standarde moderne. „Din aspectul «otova», pe care l-a avut zona, vor apãrea patru sectoare cu functii distincte. Astãzi inaugurãm demararea lucrãrilor pentru zona recreativã, din perimetrul alveolei în care functioneazã Clubul «Why Not», unde va exista cea mai multã verdeatã. Tot în 2008 ne vom ocupa si de spatiul de la iesirea din pietonal cãtre Banc Post, unde va fi amenajat inclusiv un amfiteatru. Dupã aceea, vor urma perimetrul din apropierea Restaurantului «Moldova», cu o dominantã expozitionalã si apoi zona cãtre Biserica «Precista Mare», unde va fi amenajatã o fîntînã artezianã, cu apã recirculatã“, a declarat Dan Felician Ionitã, seful Directiei Tehnice din Primãria Roman.
Acesta a mai explicat cum se va face accesul masinilor pentru aprovizionarea spatiilor comerciale din pietonal, fãrã afectarea spatiului destinat circulatiei trecãtorilor. „Acesta a fost un proiect foarte ambitios care, iatã, se apropie de finalizare. Deocamdatã, vor fi amenajate spatii pentru circulatie, dalaje si amplasat mobilierul urban într-o notã deosebitã. Proiectarea a apartinut firmei «LEF Proiect» din Bacãu, pe baza unui concurs de idei lansat de conducerea primãriei“, a declarat arhitect Ana-Maria Alexe, sefa Biroului Urbanism din cadrul Primãriei Roman. Reamintim cã, pentru schita reabilitãrii pietonalului au fost angrenati studentii Institutului de Arhitecturã „Ion Mincu“ Bucuresti, cele mai bune idei fiind cuprinse în proiectul final. Lucrarea pe tronsonul inaugurat va fi realizatã de firma „Contact Steel“. „Nu ar trebui sã avem probleme majore ca executie, avînd în vedere experienta acumulatã. Avem conditii bune pentru desfãsurarea activitãtii si cred cã doar traficul de aprovizionare ne va ridica ceva probleme. Deocamdatã, echipa este formatã din 15 lucrãtori, cu utilajele necesare realizãrii proiectului la parametrii ceruti“, a declarat Vasile Macovei, patronul SC „Contact Steel“.
END

Articol afisat de 1790 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dominot la data 23.02.2008 11:19
presa locala...slaaaaaba
1. in primul rand vreau sa va felicit "inspiratia" de a conditiona postarea de mesaje si comentarii de logarea pe site...probabil ca asta e motivul pentru care aveti 0(zero) mesaje de obicei.
2. in al doilea rand, ref la articolul de mai sus...s-a mutat turnul lui stefan in roman si n-am aflat?...articolul spune despre lucrari in roman...oare nu aveti o poza din roman?
3. pozele folosite sunt extrem de mici...ar trebui ca atunci cand dau click pe ele, sa se deschida intr-o fereastra noua, la dimensiuni mai mari, in ideea de a intelege ceva din ele.

avand in vedere ca accesez aproape zilnic ziarul dumneavoastra on line, consider ca am dreptul sa fac aceste remarci.

toate cele bune
ps: lasati cititorii sa posteze fara a se loga.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective