Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 23 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Unic, eliminare din Cupa Challenge si demisia antrenorului

• pietrencele au cîstigat returul sferturilor de finalã ale Cupei Challenge, 3-2, cu Stiinta Bacãu, dar au pierdut setul de aur • Vasile Ouatu s-a declarat multumit de joc, de echipã si de atmosfera din salã • tehnicianul Branko Gajic si-a anuntat demisia • ieri, acesta nu stia dacã-si mentine decizia •

Unic-LPS Piatra Neamt a fost la un pas de a realiza cea mai mare performantã pe plan international pentru voleiul pietrean, însã a ratat prezenta în Final Four-ul Cupei Challenge în urma unui meci de un dramatism rar vãzut. Jocul retur al sferturilor de finalã ale întrecerii europene, cu Stiinta Bacãu, a fãcut ca Sala Ceahlãul sã fie joi searã neîncãpãtoare. Avînd de partea sa un public entuziast, Unic a cîstigat partida retur cu 3-2 (25-19, 24-26, 33-31, 21-25, 15-11), dar nu a mai avut luciditatea de a cîstiga si setul de aur, încheiat cu scorul de 12-15. Debutul partidei a fost unul echilibrat, însã bãcãuancele nu pãreau chiar conectate la importanta duelului. Cu toate acestea au profitat si de unele inexactitãti la preluare si la blocaj ale gazdelor si au mentinut o presiune constantã pe Unic. La 11-9, nemtencele au finalizat prin Zaharia, pentru ca apoi Herlea sã ajute si tabãra gazdã. De la 15-11, jocul s-a rupt în favoarea gazdelor, care au luat punct dupã punct pînã la 20-11. Setul 1 era deja cîstigat de Unic, echipã ce a început slab setul secund (5-9). Si-a revenit pe parcurs (14-14), dupã o serie de servicii bune, dar nu a stiut sã gestioneze avantajul de 24-23 si a pierdut trei puncte consecutiv.

Seturi tensionate

Stiinta a fost apoi la cîrma confruntãrii (5-9), dar, ulterior, atacurile echipei antrenate de Florin Grapã au început sã dea gres unul dupã altul. S-a fãcut 18-16 si s-a mers „cap la cap“ pînã la 31-31. Cãpãtînã a ratat o preluare (32-31 pentru Unic), iar apoi Hatice Can Korucu a scos o minge din linia a II-a, iar constructia atacului imediat urmãtor s-a terminat cu finalizarea în fortã a Angelicãi Chivorchian. Ascultînd ce li s-a transmis de la banca tehnicã în momentul în care au servit, pietrencele au dominat setul 4, avînd chiar si 5 puncte peste Stiinta: 18-13. Publicul a încurajat echipa în acele momente asteptînd o victorie cu 3-1, însã bãcãuancele au egalat: 20-20. La 21-22, Chivorchian a încercat sã plaseze o minge peste fileu, iar Bacãul a profitat de cãderea psihicã a gazdelor si a dus meciul în setul decisiv. 4-2, 9-7, 11-8 si 15-11 a fost scris pe tabela de marcaj, iar publicul din Sala Ceahlãul astepta victoria în decisiv. „Setul de aur“ a avut o poveste aparte. La 4-7, Stiinta a atacat si a reusit sã trimitã mingea în afara terenului advers. A intervenit însã arbitrul principal al întîlnirii, finlandezul Kari Partiainen, care a decis cã mingea a atins tusa. ÃŽn loc sã fie 5-7 pe tabela de marcaj, s-a fãcut scorul 4-8, iar de aici Stiinta a avut experienta, calmul si valoarea necesarã mentinerii diferentei în favoarea sa: 12-15.

„Mai multe mi-as dori sã spunã domnul Ouatu“

Branko Gajic si-a anuntat demisia la numai cîteva minute dupã terminarea partidei. Fiind multumit de tot ce a fãcut la Unic, de felul în care fetele au înteles sã munceascã sub comanda sa si de felul în care Vasile Ouatu s-a arãtat interesat de prezentul si viitorul echipei, sîrbul a afirmat cã sînt unele probleme care îl deranjeazã si cã s-a decis sã plece. „Renunt. Nu mai pot face miracole si sã fiu la aceastã echipã în posturã de orice pe lîngã faptul cã sînt antrenor. Treaba mea ar trebui sã fie numai asta, dar... Mai multe mi-as dori sã spunã domnul Ouatu“, a declarat Branko Gajic, surprinzînd pe toatã lumea. Vasile Ouatu a afirmat cã sperã ca noaptea sã fie un sfetnic bun pentru Gajic, iar sîrbul nu era decis ieri, în jurul orei 14, ce va face. „Nu pot sã spun cã munca depusã ce dei doi antrenori veniti la echipã nu se vede. Echipa s-a transformat enorm fatã de cea care juca în urmã cu douã luni, iar jucãtoare tinere au confirmat în unele jocuri cã pot fi solutii de viitor“, a lãudat Vasile Ouatu munca lui Branko Gajic si a lui Aleksander Rajcic.
Stiinta Bacãu va juca în Final Four-ul Cupei Challenge, dar va avea adversari extrem de puternici. Vakifbank Günes S. Istanbul (Turcia), Dresdner SC (Germania) si Infoplus Minetti Imola (Italia) sînt cele trei adversare ale bãcãuancelor în Final Four, turcoaicele eliminînd pe Dinamo Bucuresti.
Stiinta si Unic urmeazã a se mai întîlni o datã, dar în campionat, mîine dupã-amiazã la Bacãu, într-un meci ce va conta pentru returul sezonului regulat al Diviziei A1.
END

Articol afisat de 1475 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective