Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Glumitele“ la 112, sanctionate aspru

„Glumitele“ la 112, sanctionate aspru

• amenda minimã pentru glumele proaste fãcute la 112 va fi majoratã de cinci ori, de la 100 de lei la 500 de lei • doar 8,78% din apelurile cãtre 112, înregistrate în primele zece luni ale anului trecut, au fost reale • cele mai multe apeluri false au fost opera copiilor •

Glumele proaste fãcute la telefonul unic de urgentã 112 vor fi aspru sanctionate. Amenda minimã pentru apelare abuzivã va creste de la 100 la 500 de lei. De asemenea, amenda pentru furnizorii serviciilor de comunicatii care nu respectã obligatiile în domeniu, creste de zece ori, respectiv de la 10.000 lei la 100.000 lei.
Trebuie precizat cã de acum înainte apelarea abuzivã a numãrului va fi sanctionatã cu amendã cuprinsã între 500 si 1.000 de lei, aceleasi sume fiind percepute si pentru alertarea falsã a agentiilor specializate de interventie, conform unei ordonante aprobate recent de Guvern. Toate aceste schimbãri sînt prevãzute într-o Ordonantã a Guvernului. Aceasta mai stabileste cã în cazul furnizorilor de retele publice de comunicatii electronice sau de servicii de telefonie destinate publicului care nu asigurã cu prioritate retransmiterea apelului de urgentã, nu informeazã abonatii serviciilor pentru care plata se realizeazã în avans cu privire la utilitatea transmiterii datelor personale, amenda va fi cuprinsã între 5.000 si 100.000 lei.
Noile amenzi vor intra în vigoare începînd de sãptãmîna viitoare. În Neamt, din totalul de 634.223 de apeluri înregistrate în primele 10 luni ale anului trecut, la numãrul de urgentã 112, 578.509 au fost false. Procentual, cele 578.509 de apeluri false reprezintã 91,22% din totalul apelurilor receptionate. Doar 55.714 au fost reale.
Majoritatea apelurilor false au venit din partea copiilor si a tinerilor. Tocmai de aceea, autoritãtile depun eforturi pentru a-i constientiza pe acestia cã nu este o glumã sã te joci apelînd serviciul unic de urgentã 112. Cristian Hogea, reprezentant al Oficiului Judetean de Telecomunicatii Speciale, a declarat cã, în judetul Neamt, campania de constientizare a elevilor a început în ianuarie anul acesta. „Din ianuarie anul acesta a debutat o campanie nationalã de informare a elevilor din clasele I-XII, despre ce înseamnã sã suni la numãrul 112. ÃŽn cursul anului trecut, din 36 de milioane de apeluri înregistrate la acest numãr unic de urgentã, 90% dintre ele au fost false sau nu au reprezentat situatii de urgentã. Cele mai multe au fost fãcute de cãtre copii si tineri“, a declarat Cristian Hogea. De asemenea, în luna februarie, la Colegiul Tehnic Piatra Neamt a avut loc o sedintã cu directorii scolilor nemtene, cãrora li s-a cerut sã le explice elevilor care sînt riscurile pe care si le asumã în cazul în care formeazã acest numãr si cînd este momentul oportun cînd se pot adresa serviciului unic de urgentã. Cei interesati de mai multe amãnunte despre apelurile la acest numãr le pot afla de pe site-ul „www.112.ro“.

Articol afisat de 1970 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU, S.TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective