Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
CUTREMUR LA VÎRFUL GÃRZII FINANCIARE

CUTREMUR LA VÎRFUL GÃRZII FINANCIARE

• Constantin Nistor a fost retrogradat din functie • el a contestat în instantã decizia ministrului de finante • procesul este în curs de judecatã la Curtea de Apel Bacãu • „Am fost retrogradat pentru cã nu am îndeplinit dispozitii pe linie politicã“ • de pe 15 mai conducerea institutiei va fi asiguratã de Nicu Florescu • acesta a mai fost la cîrma Gãrzii Financiare Sibiu si Suceava •

Uraganul de la „centru“ care a dus la schimbarea a 18 sefi de directii de finante si tot atîtia sefi de la Garda Financiarã, la jumãtatea lunii martie, a lovit din nou în Neamt. Printr-un ordin al ministrului finantelor, din martie 2008, s-a dispus retrogradarea comisarului sef de sectie al Gãrzii Financiare Neamt, Constantin Nistor (foto), si înlocuirea acestuia cu cel cu functie similarã din Sibiu. Decizia ar fi trebuit sã intre în vigoare de pe 17 martie, dar Constantin Nistor a contestat-o în instantã, drept pentru care a mai condus institutia încã douã luni, cu delegatie. Aceasta expirã de joi, 15 mai 2008, datã de la care sefia Gãrzii Financiare Neamt va fi asiguratã de Nicu Florescu, de la Sibiu. De la ordinul de rotire a cadrelor, emis în urmã cu douã luni, Florescu a fost detasat de la Sibiu la Suceava. Desi restul comisarilor sefi au fost rotiti între ei, cu delegatii de 6 luni în alte judete ale tãrii, Constantin Nistor a fost sanctionat pe o perioadã de un an, din functia de sef de sectie în sef de divizie, adicã mai multe trepte inferioare si nu cea imediat urmãtoare, respectiv functia de comisar sef adjunct, care momentan este vacantã. El a contestat decizia superiorilor sãi în justitie, iar în acest moment procesul este pe rolul Curtii de Apel Bacãu. „Nu am îndeplinit ordine si dispozitii pe linie politicã, acesta este motivul retrogradãrii mele. De la data deciziei, martie 2008, am contestat ordinul, iar în acest moment procesul nu este încã finalizat, fiind în curs de judecatã. M-am asteptat la acest lucru încã din 2005, de la cazul IDAC. ÃŽntre timp am mai primit si alte sanctiuni, le-am contestat, unele le-am cîstigat, altele astept sã le cîstig“, a declarat Constantin Nistor.

Nicu Florescu, cel putin 6 luni în Neamt

Totusi, de la data la care s-au dispus delegãrile celor 18 sefi de Gardã Financiarã dintr-un judet în altul, cam toatã lumea s-a întors la vatrã, mai putin Nicu Florescu si comisarul sef de la Mehedinti. Rãmîne de vãzut care va fi decizia magistratilor de la Curtea de Apel Bacãu si care din cele douã pãrti are dreptate. Pînã atunci, cel mai probabil Nicu Florescu va rãmîne la cîrma Gãrzii nemtene în urmãtoarea jumãtate de an, dupã cum prevede ordinul de detasare. Si despre acesta se spune cã în nici un caz nu îndeplineste ordine politice.
Reamintim cã pe 17 martie 2008, un ordin al ministrului de finante rotea în toatã tara 18 sefi de directii de finante, 18 sefi de Gardã Financiarã si 8 de la Vãmi. Hotãrîrea care se referea la o delegare de 6 luni a fost fãcutã publicã, la acea vreme, de seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscalã, Daniel Chitoiu. Nici atunci judetul Neamt nu a fost ocolit, directorul Titi Tãnase fiind delegat la Prahova, iar la noi a fost numit cel de la Brasov, Lucian Voinescu. Avînd în vedere cã interesul de serviciu cerea acest lucru, nimeni nu a comentat si fiecare a plecat acolo unde i s-a spus. La mai putin de o lunã si jumãtate de la aceste dispozitii aproape toti se întorseserã pe la casele lor, cu o experientã mai vastã adunatã prin judetele României. Desi lui Titi Tãnase i s-a propus o delegare de alte 6 luni în functia de director general adjunct al Directiei de Cooperare Internationalã din cadrul ANAF, acesta a refuzat postul din Bucuresti din motive personale. În Sãptãmîna Patimilor, ultimii doi directori s-au întors la posturile lor, respectiv Titi Tãnase la Fiscul nemtean, iar Lucian Voinescu, la Directia de Finante Brasov. Atunci cînd a revenit acasã Titi Tãnase a declarat cã detasãrile au fost motivate de cresterea încasãrilor la buget, ceea ce s-a si realizat, cel putin în judetele Neamt si Prahova.

CASETA

Cazul IDAC Export 2000 Piatra Neamt a ajuns în instantã în 2006, administratorul Ilie Filip fiind acuzat de procurorii DNA de evaziune fiscalã, fals, uz de fals, fals în înscrisuri. Initial fuseserã cercetate peste 20 de persoane, dar numai Filip este inculpat. El este acuzat de stabilirea cu rea credintã a taxei pe valoare adãugatã în perioada aprilie 2003-februarie 2005, obtinînd ilegal suma de 277 de miliarde de lei vechi. Ancheta a început în vara lui 2005, dupã un control al Gãrzii Financiare Neamt. Firma care se ocupa cu importul de autoturisme si comertul cu material lemnos, a fost acuzatã cã a tras cel mai mare tun financiar din judet si a obtinut, în 2004-2005, rambursãri de TVA de 322 de miliarde de lei (echivalentul a 10 milioane de dolari).

Articol afisat de 2589 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective