Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Clasamente ciudate, dupã tezele cu subiecte unice

• scoli cu cîtiva elevi au înregistrat cele mai mari medii din judet, la istorie si geografie fiind chiar de 10 pe linie • dupã corectarea lucrãrilor la românã, 66 de unitãti de învãtãmînt n-au depãsit media 5 • la matematicã, 11 scoli nu au trecut de pragul psihologic •

Scoli cu copii în clasa a VIII-a cît sã-i numeri pe degetele de la o mînã reusesc sã se impunã în fata altora, unde pentru a intra în rîndurile lor trebuie sustinut un examen serios în clasa a V-a, dupã prezentarea clasamentelor mediilor la tezele cu subiecte unice. Desi situatia pare destul de ridicolã, într-o scoalã micã, unde sînt cîtiva copii în clasa a VIII-a, se iau mult mai usor note maxime, fatã de scolile în care sînt zeci de elevi, de toate categoriile. Cel putin asta aratã clasamentul prezentat de cãtre Inspectoratul Scolar Judetean Neamt, dupã sesiunea din acest semestru.

Elevii nemteni stiu geografie

Conform metodologiei în vigoare, elevii de clasa a VIII-a trebuie sã sustinã teze cu subiecte unice la românã si matematicã (acestea douã fiind valabile si pentru clasa a VIII-a) si la istorie sau geografie, la alegere. Sesiunea din acest semestru a început cu tezele alese dupã bunul plac de cei din clasa terminalã, si asa cum s-a întîmplat în semestrul I, cei mai multi au preferat geografia. Si, conform rezultatelor, elevii nemteni stiu multe la acest obiect. Cei mai buni, dupã cum aratã clasamentul, sînt la SAM Cîndesti. Doar cã acolo numai trei elevi au dat aceastã lucrare si toti trei au fãcut-o de zece. Asa cã media nu a iesit cu virgulã. Ei i-au depãsit pe cei de la Colegiul Calistrat Hogas, unde au fost testati 19 elevi, întrucît unul dintre ei a luat 9, iar ceilalti 10. Media - 9,95. La Informaticã, colegiu situat pe locul III pe judet, din 30 de elevi, 7 au primit note de 9, iar restul - 10 pe linie. Media pe clasã a iesit 9,77. Colegiul Petru Rares a iesit al IV-lea, cu media 9,71, iar Colegiul Stefan cel Mare - 9,62, fiind primul dintre cele mai bune în care s-a dat nota 8 pe lucrãri. În clasamentul diametral opus, cu media mai micã de 5, s-au situat SAM Pîncesti - cu media 3,25 (douã note de 2, trei note de 3, douã note de 4 si o notã de 5), SAM Vãleni - media 3,25 (douã note de 1, douã note de 2, o notã de 4, douã note de 5 si o notã de 6), Scoala Poieni (Piatra Soimului) - media 3,92 (trei note de 2, cinci note de 4, trei note de 5 si o notã de 6) si Scoala 2 Roman - media 4,78 (trei note de 3, douã note de 4, patru note de 5, trei note de 6 si 1 notã de 7).

La istorie toatã lumea trece clasa

Profilul uman de la Hogas i-a propulsat pe cei sase elevi care au dat teza la istorie sã ia fruntea clasamentului. Toti sase au luat nota maximã, asa cu s-a întîmplat si cu unicul elev talentat la istorie de la Scoala Pildesti, ori cu celãlalt de la Scoala Poiana Largului. Pe locul II a iesit SAM Ion Creangã, unde, din sase elevi unul a luat 9 si cinci 10, cu media 9,83, iar pe locul III - SAM Cuiejdiu Gîrcina, unde din opt elevi, un sfert au luat 9, iar trei sferturi - 10. Media pe scoalã - 9,75. Fatã de notele obtinute la restul disciplinelor, cele de la istorie sînt cu mult mai bune, dovadã fiind faptul cã în nici o unitate de învãtãmînt, media nu a coborît sub 5.

66 de medii sub 5, la românã

Slabe au iesit însã mediile la limba si literatura românã. Cea mai mare din judet - 8,57 - a fost atinsã de cãtre romanvodisti, unde din 28 de elevi unul a luat 5, unul - 6, doi - 7, cinci - 8, 11 - nota 9 si 8 nota 10. Ei sînt urmati de cei de la Hogas, care au fãcut de media 8,43 si apoi de cei de la Rares - media 8,32. 66 de scoli din judetul Neamt nu au obtinut peste 5 media la românã. Cel mai prost s-a prezentat Scoala Vãleni, unde cei 8 elevi au fãcut de 1,73 ( cinci note de 1, una de 6, una de 7 si una de 8). A doua din coadã s-a situat Scoala 2 Roman, cu media 2 (din 13 elevi, trei au luat nota 1, sapte - 2, doi - 3, unul - 4). Apoi media a crescut usor, astfel cã a treia dintre cele mai proaste din judet - 3,14 - a fost atinsã de cãtre cei 15 elevi ai Scolii Fãurei.

La matematicã, tot romanvodistii-s fruntea

Asemeni clasamentului la românã, si cel de la matematicã îi are pe elevii Colegiului National Roman Vodã pe primul loc. Din 28 de teze, douã au fost notate cu nota 8, nouã cu nota 9 si diferenta cu 10. Media este 9,44. Pe locul doi s-a situat Scoala Hlãpesti, unde cei patru elevi au fãcut trei teze de 9 si una de zece, ceea ce înseamnã o medie de 9,25. Apoi urmeazã Colegiul National Calistrat Hogas, cu media 9,22. Aici, din 25 de lucrãri, una este de 6, una de 8, 13 de nota 9 si 10 de nota 10. O medie frumoasã - 9,15 - au scos elevii de la Informaticã. Din cei 30 de testati, unul a fãcut lucrare de 7, 2 de 8, 14 de 9 si 13 de 10. Din pãcate, 17 unitãti de învãtãmînt n-au scos peste media 5 la matematicã. Cel mai rãu s-a prezentat tot Scoala Vãleni, cu media 1,81 (din opt teze, jumãtate au fost de nota 1, un sfert de nota 2 si celãlalt sfert de nota 3), Scoala 2 Piatra Neamt, structura Vãleni - media 3,25 si Scoala Dobreni - 3,53.

Articol afisat de 4375 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective