Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Iunie 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Patru cabane Romsilva, la dispozitia turistilor

• este vorba de cabanele Teius, Nemtisor, Durău, si cea de la Depozitul de Armăsari Dumbrava • pretul pentru o cameră porneste de la 60 si poate ajunge la 100 de lei • cu timpul, alte cabane silvice vor intra în circuitul turistic •

Turistii, fie ei din judetul Neamt, tară sau din străinătate, au posibilitatea să-si petreacă concediile sau măcar o noapte, la una dintre cele patru cabane pe care Directia Silvică Neamt le-a introdus în circuitul turistic. Este vorba de cabanele Durău, Teius, Nemtisor (care a fost construită special pentru Nicolae Ceausescu cînd venea la vînătoare) si cea de la Depozitul de Armăsari Dumbrava. Conducerea Directiei Silvice Neamt nu vrea să se oprească aici, astfel că în circuitul turistic vor fi introduse si alte cabane silvice din judet. „Deocamdată am introdus în circuit doar acele cabane care întrunesc standardele impuse. Cu timpul, însă, vom reabilita si altele pe care le vom oferi spre închiriere turistilor. Pe măsură ce o să le reparăm, o să le introducem pe site-ul specializat, iar turistii vor avea posibilitatea să le închirieze“, a declarat Ovidius Mărcutianu, directorul Directiei Silvice Neamt.
Cei care doresc să-si petreacă week-end-ul sau concediul într-o cabană silvică au la dispozitie două variante. Pot accesa site-ul www.rosilva-turism.ro, unde în acest moment vor găsi următorul apel „Pentru informatii privind oferta de turism a Regiei Nationale a Pădurilor – Romsilva si pentru rezervări, ne puteti contacta pe e-mail la adresa silvoturism&rosilva.ro sau la telefon 317.10.07, interior 231, persoană de contact Dragos Măgureanu“. Asta în cazul în care doriti să închiriati o cabană din alt judet. În cazul în care vreti o cabană silvică din Neamt mai aveti o variantă, si anume să-i contactati pe reprezentantii Directiei Silvice Neamt. Aici veti primi toate informatiile necesare privind tarifele practicate, facilităti etc.
Trebuie precizat că site-ul www.rosilva-turism.ro poate fi accesat doar de către agentiile de turism care, în schimbul unui comision (negociat cu Romsilva), vă caută cabana dorită. Deocamdată, agentiile nu au fost nominalizate, acest lucru urmînd să fie făcut în viitorul apropiat. Pînă atunci, turistii au posibilitatea să facă rezervări prin intermediul personalului Regiei Nationale a Pădurilor-Romsilva, de la nivel central sau teritorial.
În momentul în care baza de date va fi completă, iar agentiile de turism vor fi „bătute-n cuie“, lucrurile vor fi mai simple, spun silvicultorii. În primul rînd, turistii pot găsi oferta de cazare, respectiv toate cabanele silvice introduse în circuitul turistic pe site-urile directiilor silvice (în Neamt, www.silvant.ro). După ce se vor hotărî asupra destinatiei, turistul va lua legătura cu reprezentantii Directiei Silvice pentru a pune la punct toate detaliile. Cînd site-ul va fi operational, agentiile de turism vor face toată această treabă. Pînă în acest moment, Romsilva a încasat de la turisti, ca urmare a serviciilor de cazare oferite, peste 4 miliarde de lei vechi. Romsilva are introduse în sistemul informatic doar 60 de cabane din cele 205 administrate de Regia Natională a Pădurilor în întreaga tară. În Neamt, închirierea unei camere într-o cabană Romsilva costă între 60 si 100 de lei, în functie de conditiile oferite.

Articol afisat de 3939 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective