Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cãlare spre National Geographic

• Dumitru Marian Chisãlite porneste cãlare pe urmele lui Calistrat Hogas • primãria îl ajutã cu 2.000 de lei si va introduce traseele gãsite de fotoreporter în itinerariile turistice din Piatra Neamt •

Dumitru Marian Chisãlite, un tînãr fotoreporter împãtimit de drumuri de munte, va porni într-o cãlãtorie ineditã, care-l va aduce probabil pînã în poarta celor de la cunoscuta revistã National Geographic. Iar alãturi de fotoreporter va sta imaginea municipiului Piatra Neamt, întrucît municipalitatea s-a prins partener în aceastã expeditie. „Timp de o lunã de zile, mai precis acum, în iulie, îmi propun sã parcurg cãlare muntii Stînisoarei, Bistritei si Tarcãului, cu scopul de a ilustra fotografic locurile pe care Calistrat Hogas le-a descris în operele sale. Etapele nu vor fi foarte lungi sau istovitoare, nu vor depãsi 20 de kilometri pe zi, iar dificultatea traseului va fi medie, avînd în vedere înãltimea muntilor parcursi“, spune Dumitru Marian Chisãlite. Primul pas l-a fãcut cînd a obtinut de la Romsilva un cal sponsorizare, hutul, la fel ca Pisicuta scriitorului. Al doilea l-a reprezentat alierea cu primãria pietreanã, care îl va sponsoriza cu 2.000 de lei. „Proiectul se doreste a fi unul cultural, de promovare a valorilor turistice românesti, dar va fi fãcut cu intentia de a pune accent pe turismul ecvestru, atît de putin promovat la noi. El a identificat aceste trasee, descrise de Calistrat Hogas în opera sa, iar pentru noi a fost o onoare sã contribuim la promovarea lor. Dupã ce îsi va încheia cãlãtoria, domnul Chisãlite ne va pune la dispozitie itinerariile, astfel cã, atunci cînd baza hipicã de la noi va avea dotãrile necesare, vom putea organiza excursii pe aceste trasee, introducîndu-le în circuitul turistic. De asemenea, primãria va avea drept de folosintã asupra pozelor pe care le vom putea promova în ziare, reviste de specialitate, pe Internet, în brosurile si pliantele promotionale“, a declarat Nicoleta Husaru, purtãtorul de cuvînt al primãriei Piatra Neamt.
Plecarea lui Dumitru Marian Chisãlite va avea loc în zilele ce urmeazã, din Bistrita. Traseul sãu continuã cu Piatra Neamt, Horaita, Vãratec, Agapia, Sihãstria, Secu, Pipirig, vîrful Hãlãuca, valea Sabasei, Pãltinis, Panaci, Neagra Sarului. A doua etapã a traseului va începe din Piatra Neamt, dar se va îndrepta spre Tarcãu, Piciorul Runcului, valea pîrîului Ata, schitul Tarcãu, Poiana Gitioana, vîrful Gosman, Geamãna si Tazlãu. Vor fi per total vreo 200 km pe drumuri de munte, doar el, calul si aparatul foto. Dumitru Marian Chisãlitã spune cã a apelat la sprijinul autoritãtilor locale, întrucît Piatra Neamt este foarte apropiat de Calistrat Hogas. Mai ales cã-i gãzduieste si casa. La finalul expeditiei, dacã materialul adunat se ridicã la standardele cerute, are toate sansele sã aparã în National Geographic. Dumitru Marian Chisãlite a discutat cu cei de la cunoscuta revistã si acestia s-au arãtat interesati de proiectul lui, de o eventualã publicare a pozelor si textului ce vor rezulta din cãlãtorie.

Articol afisat de 1657 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 07.07.2008 02:32
bravo domnule Marian!
acest om merita cele mai bune cuvinte. Intr-o lume atat de ponosita, iata ca mai sunt si astfel de oameni,cu asemenea preocupari. Felicitari si asteptam sa vedem rezultatele!
Ad�ugat de gyovy la data 07.07.2008 02:33
bravo domnule Marian!
acest om merita cele mai bune cuvinte. Intr-o lume atat de ponosita, iata ca mai sunt si astfel de oameni,cu asemenea preocupari. Felicitari si asteptam sa vedem rezultatele!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective