Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Plãtesc apa dispãrutã

• „factura e pentru o cantitate de douã sau trei ori mai mare decît consumul individual pe proprietar“, se plîng locatarii unui bloc de pe Aleea Paltinilor • unii dau vina pe centrala tip container • directorul Locato, care are în grijã centrala termicã, promite cã va verifica •

Locatarii unui bloc din Piatra Neamt sînt înstiintati lunar cã au de platã zeci de metri cubi de apã pe care n-au consumat-o, de douã sau chiar de trei ori mai mult fatã de cît le aratã apometrul instalat în casã. Cel putin asa sustin mai multi locatari ai blocului: „Pierderile de apã sînt tot nerezolvate. ÃŽn urma sesizãrilor fãcute la Asociatia nr. 129, respectiv la administrator si presedinte, pentru a ne rezolva problema pierderilor de apã caldã si rece de la blocul B2 de pe strada Aleea Paltinilor nr. 3 nu am primit nici un rãspuns. Toti dau vina pe noua centralã de tip container, motivînd cã apa rece o plãtim de 2 ori la Apa Serv din cauza noului sistem de încãlzire. Calculul facturii de apã rece si caldã este de douã sau trei ori mai mare la asa-zisele diferente fatã de consumul individual pe proprietar. Vã rugãm sã ne ajutati în solutionarea acestei probleme care dureazã de mai multi ani. Majoritatea sîntem pensionari, cu venituri mici“.
Directorul Nicolae Mazilu, de la societatea Locato care în custodie si grijã centralele tip container, zice cã e imposibil ca oamenii sã plãteascã apa de douã ori, o datã la Apa Serv si o datã la Locato, prin întretinerea curentã. „Mi s-a adus si mie la cunostintã situatia respectivã si o avem în atentie. Am dat-o în lucru. Am cerut sã se deplaseze o echipã la fata locului si sã verifice despre ce e vorba. Nu se poate sã plãteascã de douã ori acelasi serviciu. ÃŽnseamnã cã e o smecherie pe undeva si eu nu cred asta. Vom verifica si apoi vom transmite rãspunsul scris cãtre locatari“, a declarat Nicolae Mazilu.
Seful de la Locato refuzã sã creadã cã ar putea fi vina administratorului care, din diferite motive, sã fi încãrcat nota de platã a locatarilor. Ar putea fi vorba de asa numita diferentã apã scarã, adicã apa pe care n-a consumat-o nimeni, dar care apare furnizatã de Apa Serv. La fel, e posibil ca apometrele sã nu fie calibrate corespunzãtor. Sau aparatele individuale sã arate consumul strict al proprietarilor, iar cel de la intrarea în bloc sã înregistreze mai mult, cu tot cu pierderile de pe traseu. Ar însemna însã sã fie indentificat locul în care... dispare apa.

Articol afisat de 1634 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective