Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nimeni pe fotoliul de deputat lãsat vacant de Vasile Pruteanu

• conducerea centralã a PNL e cea care îi decide succesorul în Parlament • ar putea fi Adrian Alui Gheorghe, dar... •

La o lunã de cînd Vasile Pruteanu si-a abandonat fotoliul de deputat ca sã se instaleze în fruntea judetului Neamt, locul sãu e în continuare gol. Reprezentarea locuitorilor judetului în Parlament este, astfel, mai schioapã cu un mandat pentru cã cine vrea sã trimitã înlocuitor nu poate, iar cine poate nu o face. Vasile Pruteanu spune cã desemnarea celui care sã-i ia locul vacantat în Camera Deputatilor este strict în grija celor din PNL. El, ca presedinte al Consiliului Judetean Neamt, nu are ce face, mai ales cã nici nu mai are treabã cu PNL, fiind prim-vicepresedinte la Partidul Democrat Liberal. Liberalii, la rîndul lor, paseazã problema în grija conducerii centrale. Cum la parlamentare din 2004 s-a mers pe Alianta D.A., lista depusã atunci de PNL si PD a functionat pe principiul 2 liberali la un democrat. Numai cã în patru ani s-au schimbat multe, de la depolitizarea unora din personalitãtile de pe listã, pînã la înfiintarea PD-L. Normal si logic, locul lui Vasile Pruteanu ar urma sã revinã, în ordinea numerelor de pe tricou, lui Toader Mocanu. Care e prefect, deci apolitic. Dupã el urmeazã Vasile Sendrea, care e inspector guvernamental tot apolitic, plus vreo cîtiva fosti penelisti trecuti la PD-L. Singurul cãruia i s-ar putea potrivi fotoliul de deputat pentru douã-trei luni ar fi Adrian Alui Gheorghe, fost consilier local, director al Directiei de Culturã. Care, culmea, vrea sã meargã deputat, fie si pentru scurt timp. Numai cã a conchetat prea mult cu administratia Stefan ca sã mai primeascã binecuvîntarea colegilor din PNL. Cel putin a celor de la Neamt. Alui Gheorghe a vizitat sîmbãtã sediul de partid, doar-doar s-o întîlni cu noul sef interimar, Romeo Stavarache. Acesta a evitat un rãspuns clar în privinta unei eventuale mandatãri a scriitorului pentru Camera Deputatilor. Mai detaliat, dar la fel de evaziv, a fost senatorul Serban Strãtilã, care a precizat cã nimeni nu face nici o nominalizare. „Este o listã, asa cum a fost ea depusã atunci. Noi am trimis lista la centru, urmeazã sã decidã forurile centrale de conducere din partid. Chestiunile acestea nu se judecã la nivel de judet. Nu sîntem numai noi, de la Neamt, în aceastã situatie. Se va lua probabil o hotãrîre la nivel national. Dar, într-adevãr, Adrian Alui Gheorghe este singurul care a mai rãmas pentru a ocupa aceastã functie“, a spus senatorul liberal.

Articol afisat de 1417 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Tzepelica la data 21.07.2008 15:11
Pãcat cã Culitã - scuze pentru cacofonie - Tãrâtã nu-i liberal,
si mai nou, adica de prin 2004, e si mare pretenar cu Pinalti ! Ar fi buuuun de depotat !
Dacã Rogin e depotat, ATUNCI POATE FI SI CÂNELE MEU !
Ia uitati ce scrie în Cotidianul de astãzi :
"Culitã Tãrâtã, 7 zile pânã la executarea silitã - Culitã Tãrâtã este somat de ADS sã achite datorii de peste 87,6 milioane de lei. Latifundiarul spune cã nu are nici o datorie cãtre stat. Omul de afaceri Culitã Tãrâtã trebuie sã achite redeventa restantã pânã la sfârsitul acestei sãptãmâni pentru a nu se ajunge la executare silitã. "Agentia Domeniilor Statului (ADS) a declansat procedura legalã de recuperare de la SC TCE 3 BRAZI SRL a contravalorii arendei, precum si a dobânzilor si a penalitãtilor acumulate pentru neplata la scadentã a acesteia, în valoare de 87.647.742,11 RON. Din aceastã sumã, 55.744.311,80 RON reprezintã arenda datoratã, iar 31.903.430,31 RON dobânzi si penalitãti calculate pânã la data de 31.12.2007", se aratã într-un comunicat de presã al ADS".
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective