Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

FRATE INCESTUOS CU SORA DE 14 ANI

• o fetitã de 14 ani este însãrcinatã în 30 de sãptãmîni, în urma unui incest • autorul faptei este fratele victimei • el a iesit din penitenciar în martie 2007 • totul s-a întîmplat în casa pãrinteascã • victima a fost „cumpãratã“ cu mîncare si dulciuri • bãrbatul este recidivist cu multiple condamnãri la activ • mama a reclamat fapta la presiunea vecinilor • minora va deveni mamã în cel mai scurt timp • fãptuitorul este arestat de la începutul lunii iunie • el a fost acuzat de viol si incest •

Un nou caz socant zguduie opinia publicã din Neamt. O minorã în vîrstã de 14 ani mai are cîteva sãptãmîni pînã sã nascã în urma unui incest sãvîrsit de fratele ei. Totul s-a petrecut în casa pãrinteascã, ba chiar la un moment dat mama stia ce se petrece sub acoperisul ei dar a evitat sã dea totul în vileag în dorinta de a-si proteja fiul, respectiv pe Traian Croitoru, de 36 de ani, din localitatea Grumãzesti. La presiunea unui alt fiu, dar si a unei vecine, mama a reclamat oroarea la data de 13 mai 2008. Cînd organele de urmãrire penalã au aflat de eveniment, minora era deja în a 19-a sãptãmînã de sarcinã, ceea ce o apropie în mod socant de cazul de la Piatra Soimului, al Florinei, cu exceptia faptului cã aceasta a fost puternic sustinutã de pãrinti.

Victima, „cumpãratã“ cu mîncare, haine si dulciuri

Fetita însãrcinatã locuieste împreunã cu familia într-o locuintã modestã din Grumãzesti. ÃŽn afarã de pãrinti mai sînt 5 copii, victima fiind mezina. De mentionat este faptul cã mai toti bãietii sînt învãtati cu puscãria, avînd la activ fapte penale pentru care au stat dupã gratii. La fel s-a întîmplat si cu acuzatul, care în luna martie 2007 s-a eliberat din penitenciar unde ispãsise o pedeapsã pentru furt. Din luna decembrie a anului trecut pãrintii au stabilit ca fata si Traian sã locuiascã împreunã, într-un fel de locuintã improvizatã, din cauza spatiului restrîns. Seara, cînd tînãrul venea acasã de la munci ocazionale prin sat, bine bãut, a încercat în repetate rînduri sã-si „convingã“ sora minorã sã întretinã relatii sexuale. Cum aceasta nu a fost de acord i-a promis dulciuri, alimente, îmbrãcãminte si încãltãminte, cu promisiunea fermã cã nu va spune nimic din ce-i va face el. Fãptuitorul s-a bazat pe vîrsta pãrtii vãtãmate, cît si pe faptul cã aceasta are unele tulburãri psihice, cu un usor retard mintal, totul pe fondul unei instructii scolare precare. Pînã în primãvara acestui an acuzatul a întretinut relatii sexuale cu minora, în mod repetat. De fiecare datã o avertiza sã nu spunã nimãnui, nici mãcar pãrintilor. Dar, în martie 2008, a iesit din penitenciar un alt fiu al familiei Croitoru, Ciprian. Acesta a vrut sã-si caute culcus lîngã Traian, dar acesta din urmã a „decretat“ cã el doarme în continuare cu sora lui, drept pentru care Ciprian si-a gãsit adãpost tocmai la un unchi. ÃŽn urmãtoarele zile acesta i-a surprins pe cei doi în timpul unei partide de sex si a relatat totul mamei, sugerîndu-i acesteia sã o supunã pe fatã la un control ginecologic. Vica Croitoru a ezitat, dar a fost anuntatã de ceea ce se întîmplã în casa ei si de o vecinã cãreia fetita i se plînsese. Conform actului de inculpare, în acea perioadã, respectiv în martie 2008, Traian Croitoru s-a interesat frecvent în legãturã cu modul în care o minorã poate face avort. Socant este faptul cã pãrintii au stiut dar nu au intervenit pentru întreruperea sarcinii în timp util. La fel de socant este faptul cã învinuitul i-a spus si concubinei lui, din Bãltãtesti, ce probleme are, cã si-a violat sora, cã aceasta este însãrcinatã si cã este cãutat de oamenii legii.

Acuzatul a stat fugar douã sãptãmîni

Dupã ce a fost reclamat la Politie acuzatul a dat bir cu fugitii si nu a mai fost de gãsit timp de douã sãptãmîni. La începutul lunii iunie a fost descoperit si arestat de Judecãtoria Tîrgu Neamt pentru act sexual cu un minor, desi încã de pe 13 mai medicii de la Spitalul Tîrgu Neamt au descoperit sarcina minorei, aflatã în a 19-a sãptãmînã de evolutie, iar Serviciul de medicinã legalã a confirmat abuzul sexual. Ulterior victima a fost supusã unei expertizãri psihiatrice, în urma cãreia SML Piatra Neamt a apreciat cã fata suferã de o usoarã deficientã mintalã dar nu prezintã discernãmîntul critic pentru a-si da acordul în întretinerea de relatii sexuale cu fratele ei. Totodatã s-a recomandat internarea pentru tratament psihologic. Cînd cazul s-a complicat si sarcina a crescut, dosarul a fost trimis spre solutionare de la Parchetul Tîrgu Neamt la Parchetul Judetean, deoarece acesta are competentã în cazul infractiunilor de viol si incest. Între timp victima a împlinit 15 ani.

Cazul este în atentia celor de la Protectia Copilului

Imediat dupã ce abuzul sexual cu urmãri atît de grave a iesit la ivealã, pe fir a intrat si Protectia Copilului. Dosarul a fost transmis de asistentul social din comunã cãtre institutia judeteanã, cu recomandare de scoatere a minorei din mediul familial. „Stim despre acest caz grav si chiar de la data la care s-au implicat organele de urmãrire penalã (13 mai 2008 n.r.) am fãcut actele necesare si am înaintat dosarul cãtre Directia Judeteanã pentru Protectia Copilului cu recomandare de scoatere a victimei din mediul familial. ÃŽntre timp am fost plecat în concediu, nu stiu ce s-a mai întîmplat, dar fata este încã acasã. Cred cã acum este în luna a VII-a. Initial mama a fost de acord cu propunerea noastrã de scoaterea a minorei din mediul familial. Mi s-a solicitat ieri ( luni, 21 iulie 2008, n.r.) sã refac dosarul, dar mai mult nu pot sã vã spun în acest moment. Este vorba de o familie cu mai multi copii, cei mai multi dintre bãieti fiind condamnati pentru fapte penale“, a declarat Constantin Adiaconitei, asistentul social de la Primãria Grumãzesti.

Autorul, 14 condamnãri penale

Familia Croitoru este una în care se consumã destul de mult alcool. Pînã în 1989 a fost destul de prosperã, deoarece capul familei picta icoane si executa sculpturi bisericesti. În anii economiei de piatã nu a mai avut comenzi, iar armonia s-a destrãmat din lipsa resurselor materiale. Din cei 5 copii, victima si încã un bãiat sînt minori. Restul au trecut în repetate rînduri pe la închisoare. Pînã la cei 36 de ani ai sãi Traian Croitoru are la activ 14 condamnãri penale, în special pentru furt. Ultima condamnare este din anul 2003, emisã de Judecãtoria Tîrgu Neamt. A iesit din închisoare în martie anul trecut cu un rest neexecutat de 1.050 de zile. Acum a fost trimis în judecatã pentru viol si incest, iar pe parcursul urmãririi penale a avut o atitudine oscilantã, de recunoastere a furturilor (comise în cele douã sãptãmîni cît a stat ascuns) si de negare a faptelor de naturã sexualã, si invers. Pe 4 iunie a fost arestat la Tîrgu Neamt, iar dupã douã sãptãmîni s-a schimbat încadrarea juridicã a faptelor, de la act sexual cu un minor, la incest si viol. Pe 26 iunie cauza a fost înregistratã la Parchetul Judetean Neamt. Despre victimã anchetatorii spun (sic!!!!) cã este retrasã, timidã, are un puternic sentiment de inferioritate si nu a solicitat nici consiliere psihologicã gratuitã si nici asistentã judiciarã fãrã bani. Fata caracterizatã în aceste linii mari, dar destul de edificatoare, va deveni mamã în cel mult douã luni, cu voia celor mai apropiati dintre semeni, si nu numai.

CASETA

Acest caz este ultimul din seria nesfîrsitã a abuzurilor sexuale asupra minorilor care au avut loc în ultima vreme în Neamt. Primul care a iesit la ivealã, dar nu cel mai vechi din punct de vedere cronologic, este cel al Florinei, de la Piatra Soimului, violatã de fratele mamei. Sarcina a fost descoperitã tîrziu, dar cu ajutorul unei românce din Anglia, s-a fãcut întrerupere în a 21-a sãptãmînã de evolutie. Mai apoi, Siminicã Serban, de 43 de ani, din Roman, a agresat sexual o minorã de 11 ani pe care o avea în întretinere. Recent el a fost trimis în judecatã. Luna trecutã, în Tarcãu, o fetitã de 11 ani si-a acuzat tatãl cã a abuzat-o sexual. Pãrintii sînt divortati, minora a rãmas în grija mamei, dar aceasta a plecat la muncã peste hotare. De comun acord s-a stabilit ca victima sã rãmînã în grija tatãlui.

Articol afisat de 7754 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective