Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

La „Carmen Saeculare“ totul este în ordine

ÃŽntr-o întîlnire avutã cu presa, ieri, directorul Centrului pentru Culturã si Arte „Carmen Saeculare“ Neamt, prof. Constantin Alupului-Rus, a tinut sã facã unele precizãri privind activitatea institutiei în acest moment si proiectele avute în vedere pentru perioada urmãtoare.
Directorul s-a declarat satisfãcut de modul în care în aceastã varã s-au desfãsurat cele douã mari evenimente culturale pe care le patroneazã: Festivalul „Vacante muzicale la Piatra Neamt“ si Festivalul de folclor „Ceahlãul“. „Chiar dacã o mare parte din oamenii nostri se aflã în concediu, conform planificãrii, lucrãm la mai multe proiecte care trebuie definitivate pînã la începutul lui octombrie în vederea obtinerii fondurilor pentru anul viitor. ÃŽn legãturã cu Vacantele muzicale, o noutate va fi aceea cã dorim ca fundatia omonimã sã fie transformatã într-o fundatie academicã. ÃŽn acest sens dorim sã realizãm un parteneriat cu Universitatea «George Enescu» din Iasi, facilitînd în acest fel legãturile cu celelalte institutii culturale din tarã si de peste hotare. Cum s-ar spune, acest parteneriat ne pune sub umbrela unei forte artistice si stiintifice credibile. E adevãrat Vacantele si-au îndeplinit rolul si or sã si-l îndeplineascã si în viitor, dar trebuie sã ne aliniem cu cei din învãtãmîntul superior fie si numai pentru faptul cã ele înseamnã si promovarea tinerilor care studiazã la acel nivel. Cred cã asa vom putea duce mai departe Vacantele care reprezintã un brand al municipiului si, totodatã, al judetului. ÃŽn acelasi timp, am planificat o întîlnire cu domnul Ioan Holender, pe care noi l-am rugat sã revinã la Piatra Neamt în calitate de presedinte onorific al festivalului, pentru a putea initia niste parteneriate cu niste sponsori foarte seriosi în plan extern. Sper ca dupã întîlnirea cu dumnealui o sã avem asiguratã cea mai mare parte din bugetul festivalului“, a spus directorul de la Carmen Saeculare.
Subliniind faptul cã si în aceastã perioadã Centrul participã la tot ceea ce înseamnã viata culturalã a multor localitãti nemtene, în special prin prestatiile Ansamblului „Floricicã de la munte“, Constantin Alupului-Rus a oferit cîteva informatii despre eforturile fãcute în vederea asigurãrii unui sediu corespunzãtor: „Sediul alocat nouã de cãtre CJ este în localul fostei Bãnci Agricole. Urmeazã sã ne gospodãrim pentru cã sînt foarte multe de fãcut. Reunirea institutiei într-un singur sediu este un lucru extrem de îmbucurãtor care va duce la cresterea eficientei institutiei. Nu mi-am fãcut nici un fel de probleme pentru cã am avut încredere în forul nostru tutelar“. ÃŽn legãturã cu informatia apãrutã în ziarul nostru de ieri, referitoare la pensionarea conducãtorului Centrului, acesta a tinut sã precizeze: „Se sugerau anumite conflicte pe care le-as fi avut cu Consiliul Judetean. Nu este vorba de nici un conflict. E adevãrat cã în urmã cu douã luni, Consiliul Judetean m-a înstiintat printr-o adresã cã am îndeplinit vîrsta de pensionare si, în consecintã, trebuie sã-mi depun dosarul, luînd în considerare si posibilitatea prelungirii contractului de muncã cu încã doi ani, conform contractului de management care expirã în 2010. Nu este vorba de nici un conflict, ci de un proces absolut firesc de îndeplinire a normelor legale“.

Articol afisat de 2094 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan AMIRONOAIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective