Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 August 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

La „Carmen Saeculare“ totul este în ordine

Într-o întîlnire avută cu presa, ieri, directorul Centrului pentru Cultură si Arte „Carmen Saeculare“ Neamt, prof. Constantin Alupului-Rus, a tinut să facă unele precizări privind activitatea institutiei în acest moment si proiectele avute în vedere pentru perioada următoare.
Directorul s-a declarat satisfăcut de modul în care în această vară s-au desfăsurat cele două mari evenimente culturale pe care le patronează: Festivalul „Vacante muzicale la Piatra Neamt“ si Festivalul de folclor „Ceahlăul“. „Chiar dacă o mare parte din oamenii nostri se află în concediu, conform planificării, lucrăm la mai multe proiecte care trebuie definitivate pînă la începutul lui octombrie în vederea obtinerii fondurilor pentru anul viitor. În legătură cu Vacantele muzicale, o noutate va fi aceea că dorim ca fundatia omonimă să fie transformată într-o fundatie academică. În acest sens dorim să realizăm un parteneriat cu Universitatea «George Enescu» din Iasi, facilitînd în acest fel legăturile cu celelalte institutii culturale din tară si de peste hotare. Cum s-ar spune, acest parteneriat ne pune sub umbrela unei forte artistice si stiintifice credibile. E adevărat Vacantele si-au îndeplinit rolul si or să si-l îndeplinească si în viitor, dar trebuie să ne aliniem cu cei din învătămîntul superior fie si numai pentru faptul că ele înseamnă si promovarea tinerilor care studiază la acel nivel. Cred că asa vom putea duce mai departe Vacantele care reprezintă un brand al municipiului si, totodată, al judetului. În acelasi timp, am planificat o întîlnire cu domnul Ioan Holender, pe care noi l-am rugat să revină la Piatra Neamt în calitate de presedinte onorific al festivalului, pentru a putea initia niste parteneriate cu niste sponsori foarte seriosi în plan extern. Sper ca după întîlnirea cu dumnealui o să avem asigurată cea mai mare parte din bugetul festivalului“, a spus directorul de la Carmen Saeculare.
Subliniind faptul că si în această perioadă Centrul participă la tot ceea ce înseamnă viata culturală a multor localităti nemtene, în special prin prestatiile Ansamblului „Floricică de la munte“, Constantin Alupului-Rus a oferit cîteva informatii despre eforturile făcute în vederea asigurării unui sediu corespunzător: „Sediul alocat nouă de către CJ este în localul fostei Bănci Agricole. Urmează să ne gospodărim pentru că sînt foarte multe de făcut. Reunirea institutiei într-un singur sediu este un lucru extrem de îmbucurător care va duce la cresterea eficientei institutiei. Nu mi-am făcut nici un fel de probleme pentru că am avut încredere în forul nostru tutelar“. În legătură cu informatia apărută în ziarul nostru de ieri, referitoare la pensionarea conducătorului Centrului, acesta a tinut să precizeze: „Se sugerau anumite conflicte pe care le-as fi avut cu Consiliul Judetean. Nu este vorba de nici un conflict. E adevărat că în urmă cu două luni, Consiliul Judetean m-a înstiintat printr-o adresă că am îndeplinit vîrsta de pensionare si, în consecintă, trebuie să-mi depun dosarul, luînd în considerare si posibilitatea prelungirii contractului de muncă cu încă doi ani, conform contractului de management care expiră în 2010. Nu este vorba de nici un conflict, ci de un proces absolut firesc de îndeplinire a normelor legale“.

Articol afisat de 1797 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan AMIRONOAIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective