Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Rapoarte la MIRA despre ce se întîmplã în zonele calamitate

Actiunile pentru înlãturarea efectelor cauzate de revãrsarea Siretului sînt raportate în fiecare zi de luni a sãptãmînii Ministerului Internelor si Reformei Administrative. Conform ultimeia, s-a actionat pentru transportul si distributia ajutoarelor, paza bunurilor din casele afectate si asigurarea ordinii publice, decolmatarea gospodãriilor afectate, dezinfectia lor, demolarea caselor care urmeazã a fi reconstruite si evacuarea materialelor rezultate, montarea locuintelor modulare, etc. S-au plãtit ajutoare de urgentã în valoare de 1.900.600 lei pentru 4.495 de persoane. De asemenea s-a avut în vedere cazarea celor rãmasi fãrã adãpost. Dupã ce s-au asigurat utilitãtile, 81 de locuinte modulare au fost instalate - 38 grupat si 43 individual. Pentru primirea materialelor de constructii reprezentînd ajutorul guvernamental s-au organizat 3 depozite zonale - Doljesti, Tãmãseni si Roman (pentru localitãtile Ion Creangã, Sagna, Gîdinti, Horia). ÃŽn depozitul de la Doljesti, pentru cele 322 de case care vor fi reconstruite, au intrat deja 55,1 tone armãturã, 210 tone ciment si 207,01 metri cubi de cherestea. Depozitul de la Tãmãseni a primit, pentru 255 de case de reconstruit si 3 de consolidat, 56,46 tone armãturã, 651 tone ciment, 391 metru cubi de cherestea si 360 metri cubi de nisip. ÃŽn depozitul de la Gara Roman - pregãtit sã primeascã materiale de constructii pentru cele 62 de case de reconstruit din localitãtile Ion Creangã, Sagna, Gîdinti, Horia - au intrat 13,66 tone armãturã si 68,25 metri cubi de cherestea. ÃŽn afarã de sprijinul guvernamental, vor veni materiale si din sponsorizãri. Astfel, Carpatcement Holding si-a arãtat disponibilitatea de a dona 200 tone de ciment care vor fi repartizate în zonele unde casele au nevoie de o fundatie înaltã si solidã, ceea ce presupune un consum mai mare de liant, decît cel stabilit conform proiectului ANL. „Echipele noastre se aflã în continuare pe teren pentru monitorizarea activitãtii si informarea promptã asupra problemelor care apar. Au început sã soseascã materialele de constructii de la ANL. Pe lîngã acestea, mai sînt si donatii de la firme. Ne bucurã acest lucru si le multumim“, a declarat prefectul Toader Mocanu.

Articol afisat de 1353 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de angelica la data 20.08.2008 13:51
ALATURI DE EI
VINE FRIGUL.ACESTI OAMENI,SUNT DISPERATI.AM FOST PRINTRE SINISTRATII DIN RECEA.OAMENII ACESTIA NU MAI AU NIMIC,NICI GLAS.AU SERVIT MASA INGANDURATI,NU S-AU IMBULZIT[asa cum am face-o, uneori,noi,cei indestulati].IN ACELE MODULE,DORM SI DOUA PERSOANE,PE UN PAT MIC,DE CAMPANIE.PE O PARTE A SOSELEI[unde nu a ajuns apa]E RAIUL.PE CEALALTA PARTE,E IADUL.ALATURI DE EI,AM GASIT UN PREOT TANAR[31 de ani]DAR CU PARUL ALB,INCERCAND,IMPREUNA CU SOTIA SA LE ALINE SUFERINTA.PENTRU SINISTRATII ADEVARATI,NIMIC NU-I PREA MULT.INTINDETI-LE O MANA DE AJUTOR.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective