Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ADN-ul, proba vinovãtei

ADN-ul, proba vinovãtei

• rezultatul testului ADN a confirmat cã Adrian Fasolã si-a violat nepoata în vîrstã de 11 ani • expertii criminalisti afirmã cã 99,9999% dintre bãrbatii caucazieni nu pot fi autorii violului • ancheta a fost realizatã cu sprijinul Scotland Yard-ului • Adrian Fasolã a negat vehement cã el ar fi autorul violului în urma cãruia nepoata sa a rãmas însãrcinatã •

Cazul Florinei V., fetita în vîrstã de 11 ani din comuna Piatra Soimului, care a rãmas însãrcinatã dupã ce a fost abuzatã sexual de cãtre unchiul sãu, intrã în linie dreaptã. Rezultatul testului ADN a confirmat faptul cã Adrian Fasolã, de 19 ani, unchiul fetei, este autorul oribilei fapte. Acest lucru a fost stabilit de specialistii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, care au comparat profilul ADN al lui Fasolã cu cel al avortonului. „Criminalistii Politiei Române, cu sprijinul Scotland Yard, au finalizat constatarea tehnico-stiintificã biocriminalisticã efectuatã în cazul minorei din Neamt. Expertii Laboratorului de Analize Genetice, din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, au finalizat astãzi, 21 august, constatarea tehnico-stiintificã biocriminalisticã efectuatã în cazul minorei din comuna Piatra Soimului, care a fost obligatã de Adrian F., de 18 ani, sã întretinã cu acesta relatii sexuale normale, împotriva vointei ei. Rezultatul cercetãrilor a confirmat faptul cã F. Adrian este tatãl biologic al produsului de conceptie, cu un indice de paternitate de 2.360.000, ceea ce, conform International Society for Forensic Genetics, înseamnã cã 99,999% dintre indivizii de sex masculin din populatia caucazianã nu pot fi tatãl produsului de conceptie în afara lui F. Adrian”, se aratã într-un comunicat al Politiei Române. Pentru stabilirea paternitãtii principalului suspect, Directia de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, cu sprijinul atasatului de interne de la Ambasada României din Londra, a solicitat prelevarea de probe de la produsul de conceptie, pentru stabilirea profilului genetic. Astfel, un specialist de la Scotland Yard - Departamentul Specialist Crime Group, s-a deplasat la spitalul în care a avut loc întreruperea sarcinii de unde a prelevat probele biologice necesare. Ulterior, pe data de 11 august, autoritãtile britanice au trimis profilul genetic al produsului de conceptie care a fost înaintat Laboratorului de Analize Genetice al Institutului de Criminalisticã din cadrul IGPR.

Fasolã a mintit

Cum probele ADN îl incrimineazã pe Adrian Fasolã, rezultã cã declaratiile acestuia în iulie, au fost mincinoase. Fasolã a spus cã nu el este cel care a violat-o pe Florina si cã nu meritã sã fie arestat. „Nu am avut relatii sexuale cu Florina si nu m-am atins de ea. Am fost nevoit sã fug, deoarece îmi era fricã pentru viata mea. Tatãl ei s-a lãudat cã dacã mã prinde mã omoarã. Nu am avut niciodatã raport sexual cu ea, mai ales cã nu am rãmas niciodatã singuri“, declara, la mijlocul lunii iulie, Adrian Fasolã, în curtea Tribunalului Neamt. Fasolã s-a sustras cercetãrilor, fiind dat în urmãrire generalã. Cînd a fost prins, el a declarat cã a fugit fiindu-i teamã cã va fi omorît de tatãl fetitei. Declaratia principalului suspect a fost sustinutã de cãtre mama sa, precum si de cãtre unul dintre frati.
Reamintim cã toatã povestea a iesit la ivealã la începutul lunii iunie, cînd minora a acuzat dureri abdominale, iar pãrintii au dus-o la medic, bãnuind complicatii de la o operatie de apendicitã mai veche. În urma examenului la ecograf a apãrut sarcina de 17 sãptãmîni. Imediat au intrat pe fir si politistii. Fata le-a povestit pãrintilor si anchetatorilor cã în luna februarie a fost agresatã sexual, de douã ori, de fratele mamei, în casa bunicii materne. Medicii nemteni, dar si cei din Iasi au examinat-o medical pe fata însãrcinatã, însã nimeni nu si-a asumat responsabilitatea unei întreruperi de sarcinã. Acest lucru avea sã se întîmple, ulterior, într-o clinicã din Anglia, unde fata a fãcut avort. Dacã în primã fazã, Adrian Fasolã a recunoscut actul sexual, dar nefinalizat, ulterior a fugit, procurorii solicitînd arestarea sa în lipsã.

Articol afisat de 1935 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU; G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective