Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fãrã chioscuri în Roman

• comisia de urbanism va da aviz nefavorabil proiectelor ce vizeazã constructia de chioscuri •

Agentii economici care vor sã-si ridice chioscuri pe domeniul public pot sã-si ia gîndul de la aceasta. Autoritãtile locale au declarat cã nu vor mai aviza proiectele de ridicare a unor constructii de mici dimensiuni, cu materiale ieftine si care oferã o imagine deloc plãcutã orasului. Un prim refuz a fost oferit în prima sedintã a noului legislativ cînd si primarul Laurentiu Leoreanu a decis sã-si respecte promisiunea fãcutã electoratului de a nu se mai ridica, prin concesiune, chioscuri în oras. „Reprezentantii Serviciului de Urbanism au precizat cã în acest moment sînt multe solicitãri pentru concesionarea unor terenuri în vederea ridicãrii de chioscuri. Solicitãrile nu primesc aviz favorabil, mai ales dacã nu întrunesc cerintele impuse de Uniunea Europeanã privind suprafata. O importantã deosebitã se acordã, de altfel si materialelor folosite“, a declarat Aldo Pellegrini, purtãtorul de cuvînt al Primãriei Roman. Mãsurile restrictive nu se referã numai la chioscuri încã de la începutul acestui an si consilierii din legislatura trecutã, precum si specialistii primãriei n-au avizat constructia de garaje. Unul dintre motivele principale a fost cã un garaj ocupã un loc si jumãtate de parcare. Reprezentantii Comisiei de Urbanism spun cã au analizat în cele mai mici detalii problema chioscurilor. „Am discutat în comisie aceste proiecte pentru construirea de chioscuri. Fiecare solicitare va fi analizatã, însã le discutãm de la caz la caz si nu înainte de a impune un anumit tip de constructie si utilizarea anumitor materiale. Eu, personal, mã pronunt în defavoarea acelor custi de termopan, care sînt inestetice si în acelasi timp nefunctionale. Nu sînt împotriva initiativei micilor întreprinzãtori care doresc sã-si deschidã sau sã dezvolte anumite afaceri si propun în acest sens edificarea unor spatii comerciale, însã nu voi fi niciodatã de acord cu cei care vor sã construiascã oriunde si oricum. Dacã se impuneau astfel de reguli încã de acum cîtiva ani cînd ne-a lovit moda chioscurilor, nu ajungeam acum în situatia în care orasul este plin de «caricaturi urbanistice». Tocmai de aceea cred cã a venit momentul sã impunem reguli stricte si voi insista ca acestea sã fie respectate“, a declarat Alin Antochi, membru în Comisia de Urbanism a Consiliului Local. O problemã delicatã va fi si aceea a prelungirii concesiunii pentru cei care si-au ridicat în anii trecuti chioscuri, autoritãtile locale urmînd sã ia o decizie.

Articol afisat de 1791 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de angelica la data 22.08.2008 10:09
minunat.
FOARTE BINE.AVEM NEVOIE DE SPATII VERZI.MULTI LOCATARI SE PLANG DE ZGOMOTELE SI TULBURAREA LINISTII, DE CATRE TINERI, ADUNATI LA CATE UN ASEMENEA CHIOSC,UNDE SE VAND TOT FELUL DE PRODUSE,UNEORI LA ORE TARZII.TREBUIE REZOLVATA SI PROBLEMA CAINILOR COMUNITARI,DAR,SI A CELOR CU STAPANI[fara matura si faras]CARE LASA MIZERIE IN URMA LOR[pe spatiul acela verde,se joaca copii mici,cad,calca in mizerie,etc..].
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective