Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Gheorghe Stefan cautã city-manager

Gheorghe Stefan îsi cautã mînã dreaptã pentru a conduce municipiul. Primãria Piatra Neamt îsi alege administratorul public prin concurs, asa cum au hotãrît mai marii municipiului. City-manager-ul de Piatra trebuie sã fie cetãtean român, sã fie clinic sãnãtos (pe bazã de adeverintã), sã aibã studii superioare (economice, administrative, tehnice sau juridice), un master în administratie publicã sau management public, plus vechimea necesarã (10 ani în domeniul studiat la facultate, minimum 5 ani în functie de conducere si cel putin 3 ani în administratia localã). În plus, o conditie esentialã este sã nu fi fost condamnat. City-manager-ul se alege numai prin concurs, în cadrul cãruia candidatii îsi aratã atît cunostintele legislative (legea administratiei publice locale, legea constructiilor de locuinte, diverse ordonante de urgentã pe achizitii publice sau lucrãri), cît si abilitãtile de comunicare (interviu cu însusi primarul). Ca sã treacã testul, candidatul trebuie sã obtinã mãcar 70 de puncte din 100. Dacã sînt mai multi amatori, va cîstiga cel cu punctajul mai mare. Potrivit hotãrîrii Consiliului Local din martie anul trecut, cînd în schema Primãriei Piatra Neamt a fost prins postul de administrator public, acesta va încheia un contract de management cu primarul, contract care îi va da mînã liberã pe serviciile publice de interes local, angajatii primãriei, contracte si, ce-i mai important, fondurile municipale. City-manager-ul poate tine relatia cu Consiliul Local, scutindu-l astfel pe primar de aceastã sarcinã, poate evalua si reorganiza activitatea în primãrie, poate pune la cale strategii, politici si proceduri noi, poate elabora planuri de actiune si, în general, poate face cam tot ce face si primarul. Din cele 27 de atributii pe care le are un edil de municipiu, majoritatea pot fi delegate viceprimarilor. Cu patru exceptii. Acestea nu se aplicã însã în cazul administratorului public. City-manager-ul nu va avea statut de functionar public, ci de personal contractual. Salariul de bazã va fi undeva pe la 5.000 de lei (50 de milioane vechi), dar îi va fi acordat în functie de îndeplinirea criteriilor de performantã prevãzute în contractul de management. Persoana nimeritã va fi aleasã pe 10 septembrie, aceasta fiind data la care primãria pietreanã a programat concursul. Înscrierile se pot face pînã pe 5 septembrie, pe bazã de dosar depus la Biroul Resurse Umane din primãrie.

Articol afisat de 2193 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mary la data 26.08.2008 07:02
cerinte nu gluma!
la ce cerinte sunt din punct de vedere al experientei e clar cine va ocupa acest post.cu alte cuvinte postul este deja dat unui apropiat al primarului actual(nu neaparat prin pile) si unei persoane trecute de 35ani garantat.nici un tanar pana in 35 ani nu cred ca ar reusi sa indeplineasca exact conditiile de participare(si masterand si 10ani experienta +5ani in conducere+3ani in administratie locala)... :)P.S. cred ca o sa ridic stafeta la 40ani minim :))
Ad�ugat de liberaluldepiatra la data 26.08.2008 10:04
Rasplata lingailor
Si lingaii se rasplatesc, nu-i asa?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective