Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mihaela Stoica, singura amatoare,

Fosta viceprimãritã vrea city-manager

Fosta viceprimãritã de Piatra Neamt vrea sã-i redevinã mînã dreaptã primarului Gheorghe Stefan. Mihaela Fãnica Stoica este singura care si-a exprimat clar intentiile de a deveni city-manager în resedinta judetului. Primarul Gheorghe Stefan îsi cautã administrator de oras de vreun an, însã abia luna trecutã au aprobat consilierii conditiile pe care trebuie sã le îndeplineascã un city-manager. Pînã ieri la ora 14 un singur dosar fusese depus pentru concurs si acesta purta numele fostei viceprimãrite.

Doamna Mihaela Stoica este singura care si-a anuntat intentia pînã în acest moment. Dorinta sa este sã devinã city-manager pentru a se asigura cã vor fi implementate cum trebuie proiectele pentru care s-au obtinut finantãri si pentru care s-a semnat contractul cadru cu Ministerul de Finante. Este vorba de proiectul de reabilitare a Curtii Domnesti, de amenajare a lacului Cuejdel, de realizare a traseelor de drumetie si de reabilitare a iesirilor din oras - strãzile Cetatea Neamtului, 1 Decembrie, Petru Movilã. Acestea în principal. Totodatã, vrea sã reorganizeze directia de urbanism a primãriei, în asa fel înîct sã nu se mai construiascã pe unde si cum îi taie capul pe unii, sã se punã la punct si sã se respecte regulamentul de urbanism al orasului“, a declarat Nicoleta Husaru, purtãtorul de cuvînt al primãriei pietrene.
Suprapunînd conditiile de participare impuse de consilierii locali cu CV-ul Mihaelei Stoica, sansele acesteia de a lua concursul sînt foarte mari, mai ales dacã va concura singurã. City-managerul de Piatra Neamt trebuie sã fie cetãtean român, clinic sãnãtos - pe bazã de adeverintã, sã aibã studii economice, administrative, juridice sau tehnice. Mihaela Stoica se încadreazã în ultimul segment întrucît a iesit inginer textilist de pe bãncile facultãtii de la Iasi. Alte conditii impuse ar fi un master în administratie publicã sau management public - ceea ce nu e o problemã, plus vechimea necesarã. Se cer 10 ani în domeniul studiat la facultate, iar în acest caz atuul Mihaelei Stoica îl reprezintã firma Arpimex pe care a avut-o pînã sã devinã consilier local, se cer 5 ani în functie de conducere (experientã în conducerea Tequila Bowling) si minimum 3 ani în administratia localã (unde functia de viceprimar pe care a detinut-o trei ani în cap îi va servi la fix). Concursul presupune testarea cunostintelor legislative ale candidatilor si abilitãti de comunicare. Acestea din urmã se dovedesc în cadrul unui interviu cu primarul însusi. Testul e considerat trecut dacã se obtin mãcar 70 de puncte din 100. Administratorul public va fi mîna dreaptã a primarului si poate primi de la acesta mînã liberã pe serviciile publice de interes local, angajatii primãriei, contracte si, ce-i mai important, fondurile municipale. Salariul de bazã va fi undeva pe la 5.000 de lei (50 de milioane vechi), dar îi va fi acordat în functie de îndeplinirea criteriilor de performantã prevãzute în contractul de management.

Articol afisat de 1989 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dora78 la data 08.09.2008 04:52
Perfect!
Si chiar am putea spune, doamnelor si domnilor, dupa ce am constatat toate aceste potriviri, ca dna Stoica este perfecta pentru aceasta functie care pare creata exact pt. 'mneaei. Adica... cine altcineva din targu' asta mai are Cv-ul "mulat" pe dorintele lu' Pinalti??? :))
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective