Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pregãtiri de ziua vîrstnicului

• 600 de bilete la spectacolul Dragãi Olteanu Matei, premii pentru cuplurile de aur si o masã festivã la restaurant vor fi darurile primãriei pe 1 octombrie •

Pentru a cincea oarã consecutiv bãtrînii din Piatra Neamt vor fi serbati pe 1 octombrie, cu prilejul Zilei internationale a Persoanelor Vîrstnice. Municipalitatea are de gînd sã le ofere si în aceastã toamnã momente fericite si premii, asa cã s-a apucat deja de planificãri.
„Noi am organizat de-a lungul timpului o serie de manifestãri dedicate evenimentelor importante din viata comunitãtii, manifestãri care au devenit deja traditie. Ziua Vîrstnicului este una din ele. ÃŽn acest an, pe 1 octombrie, se vor derula mai multe actiuni prilejuite de sãrbãtorirea acestei zile, iar unul din ele va fi un spectacol sustinut de Teatrul Vostru, condus de Draga Olteanu Matei, la Casa de Culturã a Sindicatelor“, spune Nicoleta Husaru, purtãtorul de cuvînt al primãriei.
Pentru a oferi un cadou bãtrînilor, municipalitatea va pune la bãtaie 600 de bilete la reprezentatia trupei Dragãi Olteanu Matei, spectacolul fiind planificat pentru 1 octombrie, ora 18. Nu va fi singura surprizã, întrucît dupã piesa de teatru vîrstnicii vor fi invitati la o masã festivã, la resturantul Central. Cuplurile de pietreni care au atins anul acesta 50 de ani de mariaj vor primi cîte un premiu de 500 de lei si invitatia la cinã. Oficialii si-au fãcut un calcul si au nevoie de 22.394 de lei fix, bani care includ masa festivã (zece mii de lei), invitatiile (744 lei), onorariul actorilor (6.650 de lei) si premiile pentru mirii de aur (5.000 de lei în total).
În paralel, primãria intentioneazã sã dea o mînã de ajutor financiar si altora care vor sã-i serbeze pe cei în vîrstã. Spre exemplu, Fundatia de Îngrijiri Comunitare, care pe 1 octombrie împlineste 10 ani de activitate si vrea sã organizeze ceva deosebit cu acest prilej pentru cei care beneficiazã de serviciile sale. Primãria e dispusã s-o ajute cu cinci mii de lei, mai ales cã înainte are loc si o conferintã nationalã de psihogeriatrie la Piatra Neamt. Dupã ziua vîrstnicului, municipalitatea va sprijini dascãlii. Sindicatul Liber al Lucrãtorilor din Învãtãmînt si Cercetare Stiintificã Neamt a cerut zece mii de lei primãriei ca sã premieze dascãlii merituosi din oras pe 5 octombrie, de Ziua Mondialã a Educatiei. Municipalitatea nu s-a hotãrît încã dacã dã banii.

Articol afisat de 1485 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective