Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Octombrie 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Scolile-s pline de chiulăi

• în prima lună de scoală de după vacanta mare s-au înregistrat 83.628 de absente • populatia scolară este, în Neamt, de 84.459 • 1.003 elevi n-au trecut nici pînă la această oră pragul unitătilor de învătămînt •

Elevii nemteni stau bine la capitolul chiul de la ore. După cum arată o situatie de la Inspectoratul Scolar, la patru săptămîni de la începutul scolii, numărul absentelor nemotivate se apropie vertiginos de 85.000. Profesor Elena Ciurea, purtător de cuvînt al Inspectoratului Scolar Neamt, a declarat că majoritatea absentelor au fost produse de către 5.333 de elevi. „În acest an scolar, în unitătile de învătămînt sînt înscrisi 84.459 de elevi. 5.333 nu s-au prezentat la mai mult de zece ore în primele patru săptămîni de cursuri, respectiv, în perioada 15 septembrie - 15 octombrie“, a declarat inspectorul Ciurea. Dacă acesti peste 5.300 de elevi reprezintă o problemă a învătămîntului, alti peste o mie încep să se îndrepte către cei care reprezintă deja nescolarizatii si elevii care au abandonat scoala. „În prima lună de cursuri, 1.003 elevi nu s-au prezentat deloc la scoală si nu se poate preciza care va fi soarta lor deocamdată. Abandonul scolar si exmatriculatii se declară la sfîrsit de semestru si nu se pot face supozitii de pe acum“, a mai spus Elena Ciurea.
Punînd în medie un număr de cinci ore pe zi, într-o săptămînă, prin neprezentare la scoală, un elev acumulează 25 de absente. Într-o lună, numărul acestora ajunge la o sută. Cum în România învătămîntul obligatoriu presupune parcurgerea a zece clase, toti cei care încă nu sînt în a XI-a, a XII-a, respectiv, a XIII-a (la seral), sînt iertati la propriu în privinta absenteismului. Asadar, oricît ar chiuli un elev de pînă în clasa a X-a inclusiv, dirigintii si directorii trebuie să se poarte cu frumosul cu el, pentru că asa impune legislatia. Exmatriculati pot fi cei din ultimii doi ani de liceu, trei - în cazul seralului, dacă depăsesc 40 de absente nemotivate într-un semestru. Conform regulamentului scolar, cei mai mici se aleg cu cîte un punct la purtare scăzut la fiecare zece absente nemotivate, adunate în catalog.

Articol afisat de 1419 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de gyovy la data 25.10.2008 20:19
Pe Simona Tarna de unde ati mai scoso
Auzi exprimare si la fata asta. CHIULAI.Cat mai costa bacul mai Simona? Am fost surprins ca ai folosit cratima in titlu. Sau au puso aia de la corectura?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective