Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Scolile-s pline de chiulãi

• în prima lunã de scoalã de dupã vacanta mare s-au înregistrat 83.628 de absente • populatia scolarã este, în Neamt, de 84.459 • 1.003 elevi n-au trecut nici pînã la aceastã orã pragul unitãtilor de învãtãmînt •

Elevii nemteni stau bine la capitolul chiul de la ore. Dupã cum aratã o situatie de la Inspectoratul Scolar, la patru sãptãmîni de la începutul scolii, numãrul absentelor nemotivate se apropie vertiginos de 85.000. Profesor Elena Ciurea, purtãtor de cuvînt al Inspectoratului Scolar Neamt, a declarat cã majoritatea absentelor au fost produse de cãtre 5.333 de elevi. „ÃŽn acest an scolar, în unitãtile de învãtãmînt sînt înscrisi 84.459 de elevi. 5.333 nu s-au prezentat la mai mult de zece ore în primele patru sãptãmîni de cursuri, respectiv, în perioada 15 septembrie - 15 octombrie“, a declarat inspectorul Ciurea. Dacã acesti peste 5.300 de elevi reprezintã o problemã a învãtãmîntului, alti peste o mie încep sã se îndrepte cãtre cei care reprezintã deja nescolarizatii si elevii care au abandonat scoala. „ÃŽn prima lunã de cursuri, 1.003 elevi nu s-au prezentat deloc la scoalã si nu se poate preciza care va fi soarta lor deocamdatã. Abandonul scolar si exmatriculatii se declarã la sfîrsit de semestru si nu se pot face supozitii de pe acum“, a mai spus Elena Ciurea.
Punînd în medie un numãr de cinci ore pe zi, într-o sãptãmînã, prin neprezentare la scoalã, un elev acumuleazã 25 de absente. Într-o lunã, numãrul acestora ajunge la o sutã. Cum în România învãtãmîntul obligatoriu presupune parcurgerea a zece clase, toti cei care încã nu sînt în a XI-a, a XII-a, respectiv, a XIII-a (la seral), sînt iertati la propriu în privinta absenteismului. Asadar, oricît ar chiuli un elev de pînã în clasa a X-a inclusiv, dirigintii si directorii trebuie sã se poarte cu frumosul cu el, pentru cã asa impune legislatia. Exmatriculati pot fi cei din ultimii doi ani de liceu, trei - în cazul seralului, dacã depãsesc 40 de absente nemotivate într-un semestru. Conform regulamentului scolar, cei mai mici se aleg cu cîte un punct la purtare scãzut la fiecare zece absente nemotivate, adunate în catalog.

Articol afisat de 1637 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 25.10.2008 20:19
Pe Simona Tarna de unde ati mai scoso
Auzi exprimare si la fata asta. CHIULAI.Cat mai costa bacul mai Simona? Am fost surprins ca ai folosit cratima in titlu. Sau au puso aia de la corectura?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective