Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Se coace Filmul de Piatra

Se coace Filmul de Piatra

• primul festival de scurt-metraj de la Piatra Neamt va avea loc în ianuarie 2009, dar organizarea a început deja • primãria, partener în eveniment, se bucurã cã va reusi sã atragã atentia asupra orasului •

Prima editie a festivalului de scurt-metraj „Filmul de Piatra“ se contureazã deja. Filmlab si Primãria Piatra Neamt încheie încã de pe acum un contract de asociere pentru organizarea evenimentului ce va avea loc în ianuarie 2009, pentru cã sînt foarte multe de fãcut. Filmlab este a regizorului Andrei Dãscãlescu, cel care a propus primãriei organizarea acestei competitii în orasul nostru. Festivalul va premia cei mai buni actori, cea mai bunã regie, cea mai bunã poveste, cea mai bunã imagine, cel mai bun montaj, cel mai bun sunet si cel mai bun film al fiecãrei categorii (fictiune, documentar, animatie/experimental). Jurizarea va fi fãcutã de profesionisti si cineasti consacrati international, dar si de selectori ai festivalurilor internationale si producãtori strãini. Astfel, miza festivalului nu va fi doar premiul pus la bãtaie, ci si o posibilã selectie la o manifestare internationalã sau o colaborare cu un producãtor important. „Totul, pentru a încuraja schimbul de experientã, lãrgirea orizonturilor, gãsirea de colaborãri si descoperirea de noi talente. Filmul de Piatra nu va concura alte festivaluri din tarã, ci le va completa. Festivalul este esential pentru crearea identitãtii culturale a orasului Piatra Neamt, venind în completarea altor evenimente similare, cum sînt Festivalul de Teatru sau Vacante Muzicale. Un alt avantaj este promovarea orasului nostru. Perioada aleasã - 7-11 ianuarie, este menitã sã promoveze Piatra Neamt ca destinatie turisticã de iarnã, mai ales cã avem pîrtia de schi, telescaunul si telegondola“, explicã Nicoleta Husaru, purtãtorul de cuvînt al primãriei.
Pentru a atrage cît mai multã lume înspre lumea cinematograficã, accesul publicului la proiectiile din festival va fi gratuit. Vor fi cel putin 30 de scurt-metraje, 100 de tineri cineasti si actori, plus 20 de invitati speciali din tarã si strãinãtate. Filmul de Piatra va avea loc la Teatrul Tineretului (pentru proiectiile principale si galele de premiere), în vreo douã cafenele, pe pîrtia de schi si instalatiile aferente, dar si în mai multe localuri, magazine, clãdiri administrative din oras, unde vor fi proiectii speciale. Apelul pentru tinerii cineasti interesati de competitie si pentru expozitia foto a fost dat deja. Lucrãrile se pot înscrie pînã pe 10 decembrie. Pînã de Crãciun vor fi selectate cele care intrã în festival, iar pe 23 decembrie va fi anuntat programul definitiv, urmînd ca în perioada 7 - 11 ianuarie sã aibã loc festivalul si expozitia.

Articol afisat de 1870 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de liberaluldepiatra la data 28.10.2008 06:49
Bravo!!!!!
O initiativa laudabila mai ales ca in urma cu cativa ani, Piatra-Neamt mai gazduia un festival, al filmului pentru copii, "Punguta cu doi bani". Uitat si abandonat, din pacate.
Ad�ugat de t_tina la data 28.10.2008 19:59
bravo
sali de cinema nu mai sunt la Piatra Neamt?
pe hartie sunt 3 cinematografe,dar din nefericire si-au schimbat destinatia....cred ca doar la Panoramic,se mai proiecteaza filme..
pacat pt un oras care are multi actori ,de seama la nivel national si international...
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective