Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nereguli bãnoase la Primãria Roznov

• primarul Ionel Ciubotaru este acuzat cã tine secret un raport al Curtii de Conturi, care ar prezenta mai multe probleme financiare constatate în primãrie • „I-am cerut sã ne prezinte raportul, conform legii, si a zis cã în prima sedintã. Prima sedintã a fost joia trecutã, cînd ne-a spus cã e secret. Sigur sînt nereguli“, spun consilierii locali liberali si social-democrati • „Dacã erau nereguli, eram trimis în instantã sau mãcar amendat. Nu sînt. O sã le prezint raportul luna asta“, rãspunde primarul Ionel Ciubotaru •

La Primãria Roznov se petrec lucruri dubioase. Cel putin asa reclamã cinci din cei 15 consilieri locali. Primarul Ionel Ciubotaru este acuzat cã se comportã ciudat, ca pe mosia lui si cã încalcã legea. Suspiciunile consilierilor locali PSD si PNL au sporit în ultima vreme, dupã ce Ionel Ciubotaru a refuzat sã le punã la dispozitie concluziile Curtii de Conturi, care a cãlcat pe la Primãria Roznov si a stat mai bine de douã luni. „La sesizarea cetãtenilor si a unor persoane din primãrie, am cerut primarului în consiliul local sã ne prezinte raportul Curtii de Conturi, întocmit dupã finalizarea controlului. Am cerut asta, conform legii, în spiritul transparentei de care trebuie sã dãm dovadã cu totii. Dînsul a refuzat, a spus cã raportul este secret. Am înteles, din sursã sigurã, cã în raport se mentioneazã probleme, nereguli, si de aceea nu vrea sã-l facã public“, sustine Vasile Rusu, consilier local PNL, unul din cei care au întocmit solicitare pe baza Legii 544 pentru a afla ce se întîmplã cu banii roznovenilor. „Nu stim nimic mai mult decît cã a venit Curtea de Conturi si cã a stat în control vreo trei luni. Eu si mai multi colegi am cerut sã vedem rezultatele verificãrilor, dar domnul primar ne-a spus cã vom vedea raportul în prima sedintã de consiliu local. Sedinta a avut loc joia trecutã, cînd dînsul ne-a zis cã raportul are pe el stampilã cu secret de serviciu. Ni se pare normal sã stim ce contine, avînd în vedere cã sîntem consilieri locali, noi sîntem cei care aprobãm bugetul si tot noi sîntem cei care trebuie sã raportãm în fata cetãtenilor care ne-au ales. De vreme ce dînsul nu face public raportul dupã 3 luni de control, ne putem pune si noi niste semne de întrebare cu privire la ce s-a întîmplat cu banii, nu? Mai ales cã noi am aprobat bugetul si nu stim mereu unde s-au dus banii si ce s-a fãcut cu ei. Gurile rele spun cã ar fi probleme mari, iar dînsul nu vrea sã ne lãmureascã“ , a venit în completare si Daniel Vasiliu, consilier PSD.

Acuze

Aceleasi guri rele au fãcut o listã cu mai multe nereguli care s-ar fi comis în primãria Roznov la comanda sau mãcar cu stiinta primarului Ionel Ciubotaru. Sînt voci care pomenesc de repartitia banilor pentru scoli. La scoala Chintinici s-au alocat 2 miliarde de la Guvern, or lucrãrile fãcute au costat mai putin de un miliard. Restul banilor nu se stie unde sînt si ce s-a ales de ei. De altfel, sustin oamenii, ar fi cam 11 miliarde din cele date pentru cheltuielile scolilor care nu se regãsesc în lucrãrile fãcute efectiv. O altã problemã agãtatã de gîtul primarului Ciubotaru este demararea lucrãrilor de deviere si amenajare a Cracãului. Multi roznoveni spun cã aici s-a încãlcat legea, lucrãrile fiind începute fãrã avizele legale si fãrã ca terenurile sã fi fost scoase din circuitul agricol, asa cum cere legea. Sînt 169 de oameni pe pãmînturile cãrora s-a intrat abuziv, asta desi Primãria Roznov a fost somatã încã din luna mai 2008 de Directia Ape Siret Bacãu sã intre în legalitate si sã facã lucrarea respectînd legile în vigoare, adicã sã cearã acordul oamenilor proprietari în zonã si sã îi despãgubeascã. Cei 169 de oameni n-au primit nici un rãspuns la solicitãrile lor, darãmite banii cuveniti. S-au mai „sãpat“ niste bani deturnati (cam 1,1 milioane de lei noi de la Sapard, prin 2006), o semnãturã falsã pe care primarul ar fi dat-o în locul secretarului pentru a închiria cãminul cultural fãrã sã-l mai treacã prin consiliul local, niste licitatii aranjate astfel încît societatea fiicei primarului sã cîstige terenuri în buricul Roznovului, plus niste pavele de 70 de milioane de lei puse strategic chiar în fata sediului PD-L înainte de alegeri. Cea mai gravã problemã sesizatã de consilierii locali este însã investitia în sediul primãriei. Inauguratã chiar ieri, constructia a costat aproape 17 miliarde de lei, în conditiile în care era deja ridicatã, dotatã cu centralã termicã si cu tîmplãrie nouã, compartimentatã pentru birouri. „Clãdirea a fost a Bãncii Agricole si a fost donatã în 2002. Avea tot ce trebuie. S-au cheltuit 17 miliarde pentru schimbat tabla, vopsit în portocaliu pe afarã si zugrãvit pe dinãuntru. Asta în conditiile în care la Gîrcina, primãrita a cheltuit 15 miliarde si a ridicat-o de la zero“, spun oamenii.

„Raportul oricum nu poate fi modificat“

Temerile lor cum cã toate aceste nereguli ar apãrea în raportul Curtii de Conturi sînt demontate chiar de primar. Mai întîi, Ionel Ciubotaru a declarat cã nu le-a spus niciodatã consilierilor cã raportul Curtii ar fi secret: „Si nu cred cã azi e momentul potrivit sã discutãm despre asta, cã am inaugurarea sediului primãriei în 10 minute“. Dupã, a revenit la sentimente mai bune: „A fost Curtea de Conturi, a încheiat procesul verbal. Ei au cerut raportul, stiu si cine, domnul Bursuc cred cã a venit la dvs, si am zis cã îl prezint în prima sedintã de consiliu. Raportul este secret de serviciu. Dar eu nu mã prevalez de asta si în prima sedintã o sã-l prezint. Joi a fost sedintã, dar îl prezint în sedinta din noiembrie. Cã raportul oricum nu poate fi modificat. Pot sã spun doar atît: dacã existau probleme sau nereguli eram amendat sau trimis în instantã. Nu s-a lãsat cu nici o sanctiune. Sigur, probleme s-au gãsit, dar minore, ca la orice primãrie, mai mult legate de neîncasarea taxelor. Dar nu probleme majore. Eu stau foarte linistit si îi rog si pe dînsii. Dacã fabuleazã, este strict treaba lor“, a declarat Ionel Ciubotaru.

Articol afisat de 3458 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dinu la data 03.11.2008 17:14
La puscarie
Dupa cum spune si titlul ar trebui bagat la puscarie. Nu-i posibil asa ceva. Ar fi bine, Curtea de Conturi sa faca publice aceste documente!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective