Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

PD-L a început bãtãlia pentru România de la Piatra Neamt

• stadionul s-a umplut vineri seara de portocaliu • democrat-liberalii si-au lansat cei aproape 500 de candidati pentru parlamentarele din 30 noiembrie • Gheorghe Stefan: „Sã trãiti bine!“ • Emil Boc: „Obiectivul nostru - cîstigarea alegerilor si fotoliul de prim-ministru“ • Adriean Videanu: „Sã reînnodãm angajamentul nostru fatã de români“ • Theodor Stolojan: „ Dãm o bãtãlie pentru viitorul României si va trebui s-o cîstigãm“ • „Vasile Blaga: „Sã demonstrãm cã avem cei mai buni candidati“ • Gheorghe Flutur: „Mai sînt 724 ore si 14 minute pînã ce Brãtienii lui Cozmîncã vor pãrãsi puterea!“

Democrat-liberalii au pornit în cursa electoralã pentru parlamentarele din 30 noiembrie. Startul s-a dat vineri searã, de la Piatra Neamt, de pe stadionul unde cei aproape 500 de candidati PD-L au fost sustinuti de simpatizanti si membri din toatã tara. Sub sloganul
„Ei cu ei, noi cu voi“, democrat-liberalii adunati pe Borzoghean si-au prezentat oferta pentru alegãtori si au desfiintat contra-ofertele adversarilor politici. Vîrfurile de lance ale PD-L au urcat pe scenã, oferind publicului portocaliu prezent o imagine demnã de un congres national.

Gheorghe Stefan: „PD-L tine cu tine“

Oficiile de maestru de ceremonii le-a fãcut Adriean Videanu, prim-vicepresedintele PD-L, care a invitat prima datã la cuvînt gazda, mai ales cã „Piatra Neamt e cel mai frumos oras din România“. „Bunã seara, sînt Gheorghe Stefan, zis Pinalty!“, a fost salutul presedintelui PD-L Neamt cãtre spectatori. „Salut nemtenii, salut moldovenii, salut ardelenii si pe cei din Tara Româneascã! Mã bucur cã în seara asta am onoarea sã am conducerea PD-L, aici, la Piatra Neamt. Vãd cã si dvs. sînteti bucurosi. Nu vreau decît sã vã transmit salutul meu - Sã trãiti bine, PD-L tine cu tine!“

Emil Boc: „Noi facem politicã pentru cetãteni“

„Sînteti pregãtiti sã cîstigãm alegerile?“, i-a întrebat presedintele PD-L pe cei prezenti. „Aceasta este echipa cîstigãtoare care va mãtura guvernarea PNL-PSD si va aduce la guvernare PD-L. Obiectivul nostru - cîstigarea alegerilor, o Românie portocalie si fotoliul de prim ministru pentru Theodor Stolojan. Asta numai dacã facem ce stim noi mai bine, si anume politicã pentru cetãteni. Aceastã guvernare PNL-PSD minte cu nerusinare cã nu sînt bani pentru salariile profesorilor. Eu le spun - renuntati sã vã plãtiti clientii politici, renuntati sã mai dati milioane de euro clientelei PSD si PNL! Sã plece acasã definitiv! Forma de dispret a Guvernului Tãriceanu, cînd un functionar are 30 de mii de euro salariu, iar unui pensionar i se dau 100 de euro! Banii existã, trebuie sã eliminãm risipa. PD-L este garantul aplicãrii legii privind majorarea salariilor profesorilor, cu conditia sã eliminãm risipa si sã facem reformã adevãratã. Doriti sã revinã PSD la putere? Cu Iliescu, Mitrea si Nãstase? Trebuie sã spunem «Nu» acelui partid. Sansa modernizãrii acestei tãri este Partidul Democrat Liberal. Sã-i batem la vot de sã le sune benzina în Loganurile de 70.000 de euro!“, a cuvîntat Emil Boc.

Adriean Videanu: „Cei care cred în valorile dreptei sã vinã cu noi“

„PD-L a prezentat la Cluj, Timisoara, Brasov, în orice parte a tãrii unde am fost, în fata oamenilor programul nostru de guvernare pentru o Românie modernã. E clipa adevãrului si vremea dreptãtii. Sperantele oamenilor s-au legat în 2004 de doi oameni, de Traian Bãsescu si Theodor Stolojan. Obligatia noastrã este sã refacem parteneriatul cu oamenii. Dacã astãzi Traian Bãsescu este presedinte, la 1 decembrie Theodor Stolojan sã fie primul ministru al României. Facem un apel cãtre toti cei care cred în valorile dreptei, sã vinã alãturi de noi si sã reînnodãm angajmentul nostru fatã de români. Alternativele sînt o stîngã nereformatã, cu dispret fatã de proprietate, pregãtitã sã guverneze cu baroni si coruptie si o dreaptã care face - nu promisiuni, ci angajamente cu poporul!“, a declarat Adriean Videanu.

Theodor Stolojan: „Alegerile sînt pentru modernizarea României“

ÃŽn calitatea sa de nominalizat al PD-L pentru functia de premier, Stolojan a pus accent îndeosebi pe dezvoltarea tãrii. Prin dreapta PD-L, nu prin stînga PSD. „ÃŽn urmãtoarele 28 de zile vom da o bãtãlie pentru viitorul României si va trebui s-o cîstigãm, pentru cã tara are nevoie de o bunã guvernare, bunã guvernare care este esenta programului pe care noi îl propunem oamenilor. Aceastã bunã guvernare nu este cum o vãd cei din PSD - furãm si dãm pomeni la sãraci -, respingem acest principiu. Azi, Guvernul PNL are mai multi ministri la DNA decît kilometri de autostradã! Mergeti acasã, vorbiti cu oamenii cã alegerile din 30 noiembrie sînt pentru viitorul educatiei si al sãnãtãtii lor si al copiilor lor. Noi sustinem strategia de performantã în educatie a comisiei prezidentiale si noi vom mãri salariile profesorilor. Vom sprijini sãnãtatea pentru cã vrem sã nu avem în România 60 mii de oameni care mor anual de boli care în tãrile civilizate sînt tratate. Alegerile din 30 noiembrie sînt pentru progres, despre modernizarea României. Vrem sã reducem birocratia, vrem ca institutiile statului sã lucreze pentru oameni, sã mutãm administratiile în comunitãtile locale, acolo unde primarii si presedintii consiliilor judetene stiu cel mai bine ce-i doare pe oameni. Sã ne vedem unii pe altii circulînd pe drumurile tãrii, pe autostrãzi. De aceea, în programul de investitii prioritatea noastrã o reprezintã drumurile, modernizarea lor. Sîntem un partid de centru dreapta, dar ne intereseazã oamenii în suferintã, aflati în dificultãti. Vorbim despre cresterea veniturilor, pensiilor, salariilor si am prevãzut o mãsura unicã - de la 1 ianuarie 2009, pensia socialã garantatã minimã va fi de 350 lei pe lunã. Toate acestea le putem obtine dacã vom cîstiga bãtãlia pentru productivitate si competitivitate, pentru performantã! Urmãtorii 4 ani sînt anii în care se va trece de la mediocritate la performantã. Un asemenea program poate fi pus în aplicare dacã vom cîstiga alegerile“, a declarat Theodor Stolojan.

Vasile Blaga: „Bãtãlia o dãm cu PSD nereformat“

„La cît sînt eu de optimist, dacã anul trecut îmi spunea cineva cã vom cîstiga atîtia primari de capitale de judet, nu credeam“, a spus secretarul PD-L. „Bravo vouã si sã repetãm performanta la alegerile generale! Sã demonstrãm cã avem cei mai buni candidati! Nu sînt colegii grele sau usoare, toate sînt grele! Bãtãlia se va cîstiga în colegiile grele. Eu sînt convins cã la votul uninominal electoratul nu va alege politicieni din clanuri! PNL este prea mic pentru bãtãlia asta! Bãtãlia o dãm cu PSD nereformat, care nu stie decît sã trãiascã clientelar, santajînd! Noi întelegem sã facem schimbãri esentiale - un stat care serveste cetãteanul! Sã dãm bani în administratia publicã localã. La serviiciile descentralizate sã rãmînã numai controlul, inspectia si monitorizarea! Noi, prin munca noastrã, am fãcut ca românii sã circule doar cu buletin, iar în 2011 sã nu mai vedem politisti de frontierã de aici pînã în Marea Nordului“, a adãugat Vasile Blaga.

Gheorghe Flutur: „Stînga este sãrãcie“

„Mai sînt 724 ore si 14 minute pînã ce Brãtienii lui Cozmîncã sã pãrãseascã puterea“, a început vicepresedintele PD-L numãrãtoarea inversã a parlamentarelor. „Atît mai este pînã în 30 noiembrie, cînd PD-L, cu votul populatiei, va veni sã guverneze aceastã tarã. Moldova a fãcut-o spre dreapta, trebuie s-o facã în continuare spre dreapta, pentru cã stînga este sãrãcie, coruptie, migrare, subdezvoltare. Nu cu stînga se face performantã, dovadã Piatra Neamt si Gigi Stefan! Se împlinesc 600 de zile de cînd s-a nãscut aceastã guvernare de pradã, PNL si PSD, o guvernare netransparentã. Cu o simplã stampilã putem sã întrerupem contractele si întelegerile între PNL si PSD. Eu nu cred cã România are nevoie de un prim-ministru lansator de astronauti, cum este Mircea Geoanã sau de un manechin cum este Cãlin Popescu Tãriceanu, care a pus basca lui Ion Iliescu în capul Brãtienilor. PD-L este un partid al solutiilor. Vã cer, dragi colegi candidati, sã mergeti din casã în casã, turati la maxim motoarele. România are nevoie de un guvern performant condus de Theodor Stolojan!“, a mai spus Gheorghe Flutur.
Lansarea PD-L s-a încheiat cu un foc de artificii.

Articol afisat de 1983 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mickey999 la data 03.11.2008 03:22
Ia si cu stinga si cu dreapta, Fluturash taica!
Ohhhh ce cuvinte mari :"pentru cetateni","modernizarea Romaniei", "valori"....lesini de ris!Ce vrajeala de rahat!Si cum se mai inghesuie dragii de ei ca or fi de la PDL,PRM,PDSR,PD...toti o apa si-un rahat(nu am zis pamint ca pamintul e curat in comparatie cu astia!).De trait, romanul nu o sa traiasca bine orice ar face si orice ar vota. Si te mai miri ca oamenii au deveniti atit de rai si de perfizi in Romania. Pai e normal,intr-o tzara in care vezi atitia imbogatiti peste noapte care isi dau aere de mari reformisti si politicieni,omul de rind cum dracu' sa-si mai pastreze verticalitatea, constiinta, bunul simt?Romania a ajuns mai rau decit o jungla in care salbaticii isi fac de cap in voia cea buna.Si cind te gindesti ca pentru asta au fost nevoie doar de 18 ani de "democratie".Prefer Vestul Salbatic...
Ad�ugat de gyovy la data 03.11.2008 11:51
Hai nu ma-nebuniti!
Da unde ati fost ma jigodiilor pana acum? De abia ati ajuns pe aici? Nu mai aveti nici o rusine. Cum indrazniti? Daca si de data asta romanii vor fi prostiti, chiar ca-si merita soarta. Nesimtitul asta de Stefan ce a facut pana acum, de vine si tot indruga verzi si uscate? A facut din orasul asta, locul in "smecherii" fac legea. Piatra-Neamt e primul oras din Romania unde autoritatile au trecut integral in proprietatea "smecherilor". Veniti acum si mai faceti fele de fel de constatari? Voi facei ilegalitati si tot voi le semnalati? Numai cu parul scapam de voi. O sa va treziti cand va fi o revolta populara dar nu o sa mai aveti pe unde scoate camasa.
Ad�ugat de gondolf00 la data 03.11.2008 14:33
Nu votati Partidul De Lipitori ! Dati cu banu ' , ptr.
celelalte partide! Treziti-va romani! Daca tot au venit in Piatra Neamt , nu cred ca le ajunge toata Bistrita ptr. a face gargara dupa rahatul pe care il maninca . Cine ne vorbeste noua de bunastare si progres ? Dezvoltarea cui ? Poate al lor. Ia sa vedem : Boc poate o fi cel mai acceptabil..problema e ca-i sclavul si catelul lui Basescu / deci nu are nici o treaba cu a fi lider in conditiile actuale ; Stolojan - Prim Ministru ? Alt sclav de al lu nbasescu / nu-i altceva decit un numarator de fasole , rigid , lipsit de caracter care nu poate fi decit un pericol ptr. conducerea unui guvern , pe linga faptul ca e controlabil ( nu m-ar mira ca dupa alegeri daca ar cistiga sa se " imbolnaveasca" subit ..si ceilalti " baieti destepti " din spate de-alde PUSCARIABILII Flutur ..Stefan ..sa-si impuna hotiile cu aspect legal ? si comunistii au distrus tara tot legal : cu aprobarea Marii Adunari Nationale ); cine urmeaza ? Videanu ...Ce stie el ce-s valorile dreptei ? parca un guvern si
Ad�ugat de gondolf00 la data 03.11.2008 14:45
continuare ..
pe linga faptul ca dreapta " mondiala " a creeat criza financiara actuala , baietasul asta e cam in contra timpului: ptr. el de altfel valorile dreptei inseamna afaceri prin firmele clientelare si in care e actionar cu administratia ..daca mai e si primar si mai pune si 2-3 borduri acolo , cu atit masi bine " sa traiti bine , dsar noi sa controlam ( minarim) banii". Flutur ? Asta-i cel mai ipocrit si gunoi dintre toti : intra in politica si fostul PNL ptr. a scapa de dosarele aparute in urma Mafiei padurilor si distrugerii padurilor din Suceava pe care le-a patronat ...umbla cu miloaga pe la fostul PSD cind era la guvernare ptr. a se uita de dosarele lui ..si apoi cind ajunge ministul agriculturii ...baga toate organele de ancheta pe firmele celui care l-a scapat de puscarie( poate ptr. ca stia prea multe!?) Plus declaratii de genul " Toti cei de stinga ar trebui pusi la colt pe coji de nuca" Asta da democratie : de gen extremismului de dreapta : HItler @co .
Ad�ugat de gondolf00 la data 03.11.2008 14:56
PINALTI ? pai liu asta ii
trebuie un articol separat . Fiind la cirma orasului ..prin intermediul sclavilor lui din consiliu ( de fapt asta-i talentul sau metoda lui : alegerea unei echipe si se inconjoara doar de " da , sa traiti " jigodii carora le arunca si le lasa niste firimituri ) va pune si aduce in contextul actual orasul Piatra Neamt in faliment. Dupa ce pleaca lasa prostii sa plateasca : dobinzi mari de pe urma imprumuturilor contractae ..devalorizarea leului ...in criza economica turismul are de obicei primul de suferit ..si uite asa toate proiectele lui ptr cetateni ( cum zice el / doar ca unii suunt mai cetateni decit altii) vor fi fost bune doar ptr. umplerea buzunarelor lui si acolitilor lui prin intermediul tuturor firmelor patronate. Toti , absolut toti in Primaria orasului Piatra Neamt sunt combinati si afiliati si asociati cu PDL-ul si afacerile derulate din urma proiectelor " nptr. binele Orasului" De la administrarea parcarilor si punerea bordurilor si pavelelor pina la firma primariei
Ad�ugat de gondolf00 la data 03.11.2008 15:02
PERLA atA INVEST
toti nu fac altceva decit sa suga singele , viata si sa amaneteze viitorul orasului...cetatenilor si copiilor acestui oras > Sa mai vorbim si de "grija " fata de copii orasului prin vinzarea PALATULUI COPIILOR ? Vreti sa vaia de prosti din nou si sa va rida in fata ? Atunci votati cu Ppuscariabilii astia . Nici ceilalti nu-s mai buni. Dar tocmai asta e rolul democratiei pina la urma ( democratia de tipic romanesc cel putin) DACA NU STAU MAI MULT DE 4 ANI LA PUTERE SI CONDUCERE ..NU AU TIMP SA-SI CONSOLIDEZE SI ASCUNDA HOTIILE !!!!
Ad�ugat de dinu la data 03.11.2008 17:20
Intrebare
Tare-s eu curios daca au platit vreun ban pentru inchirierea Stadionului. Asta se intampla la noi, deschideti oameni bine ochii, astia-si fac campania pe spinarile noastre. Noi am platit pentru stadion atatea milioane de euro( adica o sa platim) ca ei sa isi lanseze candidatii. Si domnu Stefan, sa traiesti matale bine ca ai cu ce. Sa vad eu daca o sa mai ai tupeul sa ne zici asta cand o sa ne maresti taxele locale.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective