Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Contestatii dupã concursul pentru directori

Doi candidati la un post de director de scoalã au depus contestatie dupã afisarea rezultatelor. Situatia încã mai poate suporta modificãri, în sensul cã azi se mai pot primi astfel de reactii de la candidati, la ISJ Neamt. „Marti, 18 noiembrie, este ultima zi în care metodologia mai permite depunerea de contestatii. Tot marti, profesorul Emil Creangã, candidat la functia de director la Colegiul Tehnic Ion Creangã din Tîrgu Neamt, va afla rãspunsul la contestatia depusã la ISJ. Conform prevederilor, rãspunsul se emite de cãtre comisia judeteanã constituitã pentru solutionarea contestatiilor“, a declarat inspectorul scolar general Mihai Lãcãtusu.
Conform celor afisate la avizierul inspectoratului, pentru sefia Colegiului Tehnic Ion Creangã s-au înscris trei candidati: actualul director - Gheorghe Apetrei si profesorii Emil Creangã si Gheorghe Sauciuc. Cel mai mare punctaj l-a obtinut Gheorghe Apetrei - 123,75 de puncte, urmat de Emil Creangã - 119,9 puncte si Gheorghe Sauciuc - 101,5 puncte. Emil Creangã a obtinut, din toti trei, cel mai bun punctaj la CV, dat fiind faptul cã foarte multi ani la rînd a detinut functii de conducere - director si sef al învãtãmîntului nemtean. ÃŽn contestatia depusã la inspectorat, el precizeazã cã metodologia de concurs nu ar fi fost respectatã, „în mare“, fãrã a puncta exact unde s-a încãlcat legislatia.
O altã nemultumire s-a înregistrat la ISJ din partea profesoarei Maria Ploscã, candidat la sefia Scolii de Arte si Meserii Gheorghe Pãtrascu Buruienesti - Doljesti. Ea a concurat cu profesorul Gheorghe Curpãn, de la aceeasi scoalã. ÃŽn vreme ce profesoara obtinut la concurs un punctaj de 128,75 de puncte, contracandidatul sãu a primit 130 de puncte. Maria Ploscã sustine cã Gheorghe Curpãn ar fi obtinut la evaluarea aferentã anului scolar 2005-2006 calificativul „Satisfãcãtor“, lucru care nu i-ar permite intrarea în concurs. „I s-a verificat dosarul domnului Curpãn, am verificat si în arhiva inspectoratului si am gãsit cã la evaluarea din anul 2005-2006 calificativul acordat este «Bine» si nu «Satisfãcãtor». Conform metodologiei, profesorul Curpãn s-a putut înscrie la concurs, calificativele «Bine» si «Foarte bine» dînd acest drept“, a mai declarat generalul Mihai Lãcãtusu. Dacã profesorul reclamat ar fi primit „Satisfãcãtor“ la evaluare si ar fi sustinut totusi concursul, fiind declarat cîstigãtor, nu s-ar fi produs validarea lui, functia revenindu-i urmãtoarei persoane în ordinea descrescãtoare a punctajului.

Articol afisat de 1391 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de angelica la data 19.11.2008 21:29
Se mai intoarce roata!
Domnul CREANGA a uitat ceva;fiecare inspector scolar general..isi alege echipa de lucru[asa cum a facut-o si el].Pacat, ca nu si-a dat seama la timp si acum a incercat ,,marea cu sarea"!Ca-i destept si cunoscator al legislatiei,al managementului scolar,nu-l contesta nimeni[dar a avut si adversari pe masura].Cat despre actualul inspector scolar general..toata stima si consideratia; sa nu uite d-l CREANGA..ca actualul general,este mai bun si mai,,respectuos cu legea"..asa cum nu a fost d-l CREANGA,prin nedreptatirea,, multor buni" si ridicarea,,altora mai putin buni".Vremea vremuieste,,stimabile",asa ca..multumeste-te cu functia de consilier,scrie o carte,traieste-ti viata si nu mai incerca sa fii ceea ce ai fost..pentru ca nu se mai poate.Sa auzim de bine!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective