Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Înregistrãri surprizã în manipularea electoralã cu porci (II)

PD-L demascat în colegiul 3

• Dorian Surdu, al treilea tînãr care se pare cã a fost pus de PD-L sã împartã purcei în numele lui Culitã Tãrâtã, îsi recunoaste implicarea în manipularea electoralã • el este cel care a filmat distribuirea godacilor • tînãrul este supãrat pe seful sãu, Daniel Nitã, cã nu i-a dat banii si, în acelasi timp, se teme de „gardã“ si dosar penal • pe toate le recunoaste în discutiile telefonice purtate cu colegul sãu, Ionut Daniel Dãnilã, care l-a ajutat în operatiune • Vlad Marcoci, pe de altã parte, se delimiteazã de actiunile lui Nitã, chiar dacã acesta e în staff-ul sãu de campanie •

Elemente noi în cazul manipulãrii electorale operate pe colegiul 3 Roznov: a apãrut si al treilea tînãr care a împãrtit purcei electorali. Dorian Surdu, fiul fostului primar de Pîngãrati, cel care si-a adus doi colegi de la Roman si Botosani ca sã împartã godaci portocalii ca din partea lui Culitã Tãrâtã, apare în douã înregistrãri telefonice în care îsi recunoaste implicarea. Tînãrul este cel care, potrivit propriilor afirmatii, a filmat cum colegii sãi au dat 20 de porci oamenilor din Piatra Soimului, Mãrgineni si Români, spunîndu-le cã sînt din partea lui Culitã Tãrâtã, candidat PSD pentru Camera Deputatilor în colegiul 3. Dorian Surdu spune, la fel ca Ionut Daniel Dãnilã si Andrei Apostol, cã a fost înselat de cel care i-a propus toatã afacerea. E vorba de Daniel Nitã, seful Trustului CCDP la care Surdu lucreazã în fiecare varã, ca sã prindã meserie, avînd în vedere cã e student la Constructii, la Iasi. Supãrarea lui pe Nitã e cu atît mai mare cu cît nici unul din cei trei bãieti nu si-au primit banii promisi, cîte 1.500 de euro de fiecare. Redãm în cele ce urmeazã transcriptul celor douã discutii telefonice, purtate de Dorian Surdu cu Ionut Dãnilã.

Telefon 1:

Surdu: Eram la dus, n-am credit. Zi.
Dãnilã: Ce faci, ai mai vorbit cu sefu’?
Surdu: N-am mai vorbit, cã n-o rãspuns la telefon.
Dãnilã: Bine. Vezi cã eu stau cu stresul, de cînd am vãzut alea.
Surdu: Da’ credeti cã numai voi stati, n-am fost toti? Parcã sunteti nebuni, mînca-ti-as!
Dãnilã: Da, bãi, dar tu ai spus cã alea nu apar nicãieri, pe internet sau prostii din astea.
Surdu: Si crezi cã eu am stiut si mi-am dat acordul ca sã aparã si hai sã mã caute politia, nu?
Dãnilã: Nu stiu.
Surdu: Asa de prost mã crezi, dã-o-n p... mea. Am vorbit si cu Piciu, esti nebun la cap? Crezi cã-s prost? Dacã intrãm în c...cat, cel mai tare intru eu în c...cat dintre voi.
Dãnilã: Pãi îti dai seama, cã eu n-am fãcut nimica. Na, sper sã nu se audã. Eu nu mã cunosc, tu nu mã cunosti.
Surdu: Tu crezi cã mie-mi convine ca dupã anul 4 de facultate sã-mi fac rost de-un dosar penal sau sã am alte condamnãri.
Dãnilã: Vezi tu. Vorbeste cu ãla si m-anunti...
Surdu: Mã duc sã-l f...t în gurã acasã mîine.
Dãnilã: Oricum, vezi cã îti spun de acum cã Piciu era foarte supãrat, cã nici nu si-a primit banii. Dacã aude acum... Vezi cum faci sã-l rezolvi pe Piciu. Mãcar spune-i cã mai încolo o sã-i deie banii...
Surdu: Am eu bani, esti prost la cap?
Dãnilã: Pãi da nu, da’ sã-i zici lu’ ãla sã-i deie, cã ãsta-i nebun la cap. Pleacã si pe urmã poate mã dati si pe mine în primire.
Surdu: Bãi, îi nebun, îi nebun, eu de unde p...la mea sã-i fac rost de bani acum? C-o capãt si eu. Mie mi-i groazã, îmi bag p...la în ei bani.

Telefon 2:

Surdu: Fata nu se vede, m-am uitat si eu.
Dãnilã: Da’ dar tu stiai. Uite, acum te-ai dat singur în primire cã stiai cã o sã ajungã caseta pe YouTube.
Surdu: Bãi, tu esti prost la cap? M-am uitat în camerã acum si fata ta nu se vede. Dacã stiam cã-i pe YouTube o mai dãdeam?
Dãnilã: Da’ cine a decupat de pe casetã? Cã nu e tot ce-am filmat eu. Cine a decupat caseta?
Surdu: Poftim?
Dãnilã: Cine a decupat de pe casetã?
Surdu: Pãi eu le-am dat camera s-o vadã. Eu stiu ce-au fãcut ei dup-aia?! Nu m-am întors înapoi cu camerã si casetã. Cred c-o tras de pe ea.
Dãnilã: Pãi au scurtat-o, cã nu-s toate imaginile ce-am filmat eu pe casetã.
Surdu: Ce-ai zis?
Dãnilã: Nu-s toate imaginile de pe casetã.
Surdu: Pãi îti dai seama cã au prelucrat-o oamenii, prostule, n-o pus-o cît era ea de mare. Eu le-am dat camera cu ce era pe ea, de unde p...a mea vrei sã stiu ce-o fãcut ei mai departe?
Dãnilã: Bãi, doar dacã îl vãd pe dracu’ ãla slãbãnog, care era cînd am intrat la PD-L, sefu’ tãu, Nitã, cum îl cheamã, care cu SUV-ul cu asa... Cã el a zis cã nu-i nici o problemã, cã nu dã camera nicãieri, cã numai asa, sã aibã el. Iar acuma vãd cã... ÃŽn fine, lasã...
Surdu: M-am uitat si eu pe YouTube pe filmare si nu se vede nici o fatã, nimic.
Dãnilã: Pãrerea mea ar fi tu acuma sã te duci la el si sã-i mai ceri niste bãnuti. Cã asa a rãmas atunci. Banii în cont n-au mai intrat. Am verificat atunci. Am pus-o pe Alexandra sã verifice conturile.
Surdu: Stiu cã n-au intrat.
Dãnilã: Înseamnã cã-i un rãpãnos.
Surdu: Parcã esti nebun. Eu vreau sã se termine dracului odatã tot c...catul ãsta, pînã nu mã trezesc cu garda la usã.
Dãnilã: Da’ ce, a fost garda la tine?
Surdu: Sã nu mã trezesc cu ea la usã.
Dãnilã: Fereascã Dumnezeu!
Surdu: Asta-mi mai trebuie acuma.
Dãnilã: Dar tu cu Marcoci ãla nu te stii? Sau prin ãsta te stii?
Surdu: Ce treabã am eu cu ãla?
Dãnilã: Nu, cã poate ãla era mai bãietas. Dãdea el banii...
Surdu: Nu stiu. Dup-aia mi-l f...t eu cumva, stai linistit. Eu caseta oricum o iau din camerã.
Dãnilã: Era bine tu dacã vorbeai direct cu Marcoci. Nu prin ãla, seful tãu.
Surdu: Dã-l în p...a mea. Las cã-l fac eu.
Dãnilã: Are un Q7, las’ cã-l prind eu la iaz cu Q7-le sã vezi ce-i fac eu la Q7-le ãla...
Surdu: Bucuresti 64 CPU. Ãsta-i numãrul. Negru.

Vlad Marcoci: „N-am nici o legãturã“

La aceastã datã, toti cei trei tineri implicati în povestea porcului electoral si-au recunoscut participarea si existã dovezi în privinta fiecãruia. Vlad Marcoci, contracandidatul lui Culitã Tãrâtã, se delimiteazã însã de aceastã poveste, acuzîndu-l în continuare pe social-democrat cã inventeazã. „Nu am nici o legãturã cu asemenea porcãrie. Nici nu mai am cuvinte sã vorbesc. Sînt profund mîhnit, nu mã asteptam ca PSD sã recurgã la asemenea mizerii si sã ducã o campanie murdarã. Cred cã oamenii vor sti ce sã aleagã duminicã, la vot“, a declarat ieri Vlad Marcoci.

Cine este Daniel Nitã

Cînd doi din tineri au declarat public cã au fost angajati de Nitã de la PD-L, Daniel Nitã a negat categoric. A numit spusele celor doi studenti „tîmpenii“, a infirmat cã ar avea vreo legãturã si a cerut seriozitate. Daniel Nitã este, printre altele, cel care conduce Trustul CCDP. La o simplã verificare, superficialã, din cîteva telefoane, Trustul CCDP la care spunea Dorian Surdu cã lucreazã vara este acelasi care a luat în subantreprizã o lucrare de la societatea Drupo, a Consiliului Judetean. E vorba de DJ 157 Horia - Mãrgineni - Piatra Neamt, pe aproximativ 17 kilometri. Potrivit directorului Leonard Cadãr, de la Drupo, Trustul CCDP a participat la licitatia Consiliului Judetean împreunã cu alte cinci firme, Drupo fiind reprezentantul oficial al asociatiei. Asta pentru cã nici una din firme nu întrunea singurã conditiile impuse pentru a lua licitatia. Lucrarea de pe drumul Horia - Mãrgineni - Piatra Neamt a fost datã Trustului CCDP, deopotrivã cu 20 de miliarde de lei, acum o lunã si ceva. Lucrãrile sînt în plinã derulare acum. Cînd e ger afarã se balasteazã si se asfalteazã. Proiectul este multianual, avînd termenul final în 2010. Valoarea totalã a lucrãrii trece de 54 de miliarde de lei. Acelasi Trust CCDP a mai prins de lucru pe drumul, tot judetean, care duce la statiunea Negulesti. De data asta, trustul lui Daniel Nitã si-a adjudecat licitatia direct de la Consiliul Judetean. Rãutãciosii ar putea observa si comenta o afinitate între Consiliul Judetean Neamt, unde fost presedinte si este actual vicepresedinte Vlad Marcoci si Trustul CCDP, unde e sef Daniel Nitã. Sîntem siguri cã nu existã absolut nici o legãturã între functia primului si capacitatea antreprenorialã a celui de-al doilea. ÃŽn rest, lumea vorbeste...

P.S.: Au fost gãsiti cei care au dat purceii. Au fost gãsiti si cei care au primit purceii. Cine este, asadar, institutia care poate face legãtura între donator si primitor, care poate face încadrarea legalã a faptelor, care ne poate lãmuri asupra culorii finale a porcului (rosie sau portocalie)? Nu de alta, dar de Crãciun, cînd vom rontãi sorici, ne vom gîndi instantaneu dacã sînt sau nu pîrliti, dacã sînt de la PSD sau de la PD-L. Noi am fi tentati sã spunem cã politia, dar poate ne înselãm.

Articol afisat de 3827 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mickey999 la data 28.11.2008 05:25
Porky protesteaza.
Dragi prieteni, nu are rost acum sa va stoarceti creierii ca sa descoperiti adevarul in povestea asta.
Din nefericire porci sint peste tot mai cu seama in partidele care conduc( ma rog, impropriu spus) Romania.
Chestia asta mi-a marturisit-o unul din godacii rotofei ce-si asteapta rindul la taiere.
Tipul era catranit tare si a mai adaugat ca se simte jignit ca s-a nascut porc in Romania de cind cu scandalul asta.Voia chiar sa scrie un protest oficial insa si-a amintit ca porcii ceilalti sint ocupati acum cu campania electorala si nu o sa-l bage nimeni in seama. Asa ca s-a lasat pagubas.Din nefericire am recunoscut ca are dreptate!
Ad�ugat de dispeceru la data 28.11.2008 07:40
roznov
citind acest penibil articol am auzit si de roznov, localitatea unde nu se intampla nimic. revenind la tema dezbatuta in articol, marturisesc ca nu am simpatie fata de niciun partid dar cand tu ziarist arati cu degetul doar spre unul si inchizi ochii fata de altul catre care banuiesc ca ai afinitati sau te plateste, asta cu siguranta te descalifica. scrie alaturi si potlogariile celorlalti caci toti sunt o apa si un pamant si cu siguranta vei creste in ochii mei asta in ideea ca vrei sa te faci ziarista.
Ad�ugat de gyovy la data 28.11.2008 13:52
parca nu prea miroase a manipulare acest articol
Cu toate ca am luat-o de multe ori in caruta pe Dana Ostahie vis a vis de modul in care face gazetarie, de data aceasta nu as putea spune ca a fost folosita pentru manipulare prin acest articol, desi nu m-ar mira. Vreau sa aduc un argument care sa sustina faptul ca la mijloc e o diversiune. Baietii vorbesc la telefon, ca imaginile au trecut printr-un montaj. Si unde se poate face un montaj, mai bine, decat la o televiziune? Si cine are televiziune la PDL? Nea Gigi! Au vazut rezultatele reale ale sondajelor(si nu cele date publicitatii), au intrat in panica vazand ca Tarata e mai in fata si au clocit diversiunea. Doar la astea se pricep toti. Nu? Vorba aia: "Te bagi in tarata, te mananca Culita" Lasa ma ca pana la urma va intelegeti voi toti si o sa fie "ciolan" pentru toata lumea. Manca-v-ar mama de pdLEI si psDEI. Cum va mai tocati voi nervii pentru binele la toti amaratii astia!Cum mai cheltuiti voi toti banisorii si energia voastra ca sa faceti macar un pic de bine la tarisoara asta
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective