Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Noiembrie 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Înregistrări surpriză în manipularea electorală cu porci (II)

PD-L demascat în colegiul 3

• Dorian Surdu, al treilea tînăr care se pare că a fost pus de PD-L să împartă purcei în numele lui Culită Tărâtă, îsi recunoaste implicarea în manipularea electorală • el este cel care a filmat distribuirea godacilor • tînărul este supărat pe seful său, Daniel Nită, că nu i-a dat banii si, în acelasi timp, se teme de „gardă“ si dosar penal • pe toate le recunoaste în discutiile telefonice purtate cu colegul său, Ionut Daniel Dănilă, care l-a ajutat în operatiune • Vlad Marcoci, pe de altă parte, se delimitează de actiunile lui Nită, chiar dacă acesta e în staff-ul său de campanie •

Elemente noi în cazul manipulării electorale operate pe colegiul 3 Roznov: a apărut si al treilea tînăr care a împărtit purcei electorali. Dorian Surdu, fiul fostului primar de Pîngărati, cel care si-a adus doi colegi de la Roman si Botosani ca să împartă godaci portocalii ca din partea lui Culită Tărâtă, apare în două înregistrări telefonice în care îsi recunoaste implicarea. Tînărul este cel care, potrivit propriilor afirmatii, a filmat cum colegii săi au dat 20 de porci oamenilor din Piatra Soimului, Mărgineni si Români, spunîndu-le că sînt din partea lui Culită Tărâtă, candidat PSD pentru Camera Deputatilor în colegiul 3. Dorian Surdu spune, la fel ca Ionut Daniel Dănilă si Andrei Apostol, că a fost înselat de cel care i-a propus toată afacerea. E vorba de Daniel Nită, seful Trustului CCDP la care Surdu lucrează în fiecare vară, ca să prindă meserie, avînd în vedere că e student la Constructii, la Iasi. Supărarea lui pe Nită e cu atît mai mare cu cît nici unul din cei trei băieti nu si-au primit banii promisi, cîte 1.500 de euro de fiecare. Redăm în cele ce urmează transcriptul celor două discutii telefonice, purtate de Dorian Surdu cu Ionut Dănilă.

Telefon 1:

Surdu: Eram la dus, n-am credit. Zi.
Dănilă: Ce faci, ai mai vorbit cu sefu’?
Surdu: N-am mai vorbit, că n-o răspuns la telefon.
Dănilă: Bine. Vezi că eu stau cu stresul, de cînd am văzut alea.
Surdu: Da’ credeti că numai voi stati, n-am fost toti? Parcă sunteti nebuni, mînca-ti-as!
Dănilă: Da, băi, dar tu ai spus că alea nu apar nicăieri, pe internet sau prostii din astea.
Surdu: Si crezi că eu am stiut si mi-am dat acordul ca să apară si hai să mă caute politia, nu?
Dănilă: Nu stiu.
Surdu: Asa de prost mă crezi, dă-o-n p... mea. Am vorbit si cu Piciu, esti nebun la cap? Crezi că-s prost? Dacă intrăm în c...cat, cel mai tare intru eu în c...cat dintre voi.
Dănilă: Păi îti dai seama, că eu n-am făcut nimica. Na, sper să nu se audă. Eu nu mă cunosc, tu nu mă cunosti.
Surdu: Tu crezi că mie-mi convine ca după anul 4 de facultate să-mi fac rost de-un dosar penal sau să am alte condamnări.
Dănilă: Vezi tu. Vorbeste cu ăla si m-anunti...
Surdu: Mă duc să-l f...t în gură acasă mîine.
Dănilă: Oricum, vezi că îti spun de acum că Piciu era foarte supărat, că nici nu si-a primit banii. Dacă aude acum... Vezi cum faci să-l rezolvi pe Piciu. Măcar spune-i că mai încolo o să-i deie banii...
Surdu: Am eu bani, esti prost la cap?
Dănilă: Păi da nu, da’ să-i zici lu’ ăla să-i deie, că ăsta-i nebun la cap. Pleacă si pe urmă poate mă dati si pe mine în primire.
Surdu: Băi, îi nebun, îi nebun, eu de unde p...la mea să-i fac rost de bani acum? C-o capăt si eu. Mie mi-i groază, îmi bag p...la în ei bani.

Telefon 2:

Surdu: Fata nu se vede, m-am uitat si eu.
Dănilă: Da’ dar tu stiai. Uite, acum te-ai dat singur în primire că stiai că o să ajungă caseta pe YouTube.
Surdu: Băi, tu esti prost la cap? M-am uitat în cameră acum si fata ta nu se vede. Dacă stiam că-i pe YouTube o mai dădeam?
Dănilă: Da’ cine a decupat de pe casetă? Că nu e tot ce-am filmat eu. Cine a decupat caseta?
Surdu: Poftim?
Dănilă: Cine a decupat de pe casetă?
Surdu: Păi eu le-am dat camera s-o vadă. Eu stiu ce-au făcut ei dup-aia?! Nu m-am întors înapoi cu cameră si casetă. Cred c-o tras de pe ea.
Dănilă: Păi au scurtat-o, că nu-s toate imaginile ce-am filmat eu pe casetă.
Surdu: Ce-ai zis?
Dănilă: Nu-s toate imaginile de pe casetă.
Surdu: Păi îti dai seama că au prelucrat-o oamenii, prostule, n-o pus-o cît era ea de mare. Eu le-am dat camera cu ce era pe ea, de unde p...a mea vrei să stiu ce-o făcut ei mai departe?
Dănilă: Băi, doar dacă îl văd pe dracu’ ăla slăbănog, care era cînd am intrat la PD-L, sefu’ tău, Nită, cum îl cheamă, care cu SUV-ul cu asa... Că el a zis că nu-i nici o problemă, că nu dă camera nicăieri, că numai asa, să aibă el. Iar acuma văd că... În fine, lasă...
Surdu: M-am uitat si eu pe YouTube pe filmare si nu se vede nici o fată, nimic.
Dănilă: Părerea mea ar fi tu acuma să te duci la el si să-i mai ceri niste bănuti. Că asa a rămas atunci. Banii în cont n-au mai intrat. Am verificat atunci. Am pus-o pe Alexandra să verifice conturile.
Surdu: Stiu că n-au intrat.
Dănilă: Înseamnă că-i un răpănos.
Surdu: Parcă esti nebun. Eu vreau să se termine dracului odată tot c...catul ăsta, pînă nu mă trezesc cu garda la usă.
Dănilă: Da’ ce, a fost garda la tine?
Surdu: Să nu mă trezesc cu ea la usă.
Dănilă: Ferească Dumnezeu!
Surdu: Asta-mi mai trebuie acuma.
Dănilă: Dar tu cu Marcoci ăla nu te stii? Sau prin ăsta te stii?
Surdu: Ce treabă am eu cu ăla?
Dănilă: Nu, că poate ăla era mai băietas. Dădea el banii...
Surdu: Nu stiu. Dup-aia mi-l f...t eu cumva, stai linistit. Eu caseta oricum o iau din cameră.
Dănilă: Era bine tu dacă vorbeai direct cu Marcoci. Nu prin ăla, seful tău.
Surdu: Dă-l în p...a mea. Las că-l fac eu.
Dănilă: Are un Q7, las’ că-l prind eu la iaz cu Q7-le să vezi ce-i fac eu la Q7-le ăla...
Surdu: Bucuresti 64 CPU. Ăsta-i numărul. Negru.

Vlad Marcoci: „N-am nici o legătură“

La această dată, toti cei trei tineri implicati în povestea porcului electoral si-au recunoscut participarea si există dovezi în privinta fiecăruia. Vlad Marcoci, contracandidatul lui Culită Tărâtă, se delimitează însă de această poveste, acuzîndu-l în continuare pe social-democrat că inventează. „Nu am nici o legătură cu asemenea porcărie. Nici nu mai am cuvinte să vorbesc. Sînt profund mîhnit, nu mă asteptam ca PSD să recurgă la asemenea mizerii si să ducă o campanie murdară. Cred că oamenii vor sti ce să aleagă duminică, la vot“, a declarat ieri Vlad Marcoci.

Cine este Daniel Nită

Cînd doi din tineri au declarat public că au fost angajati de Nită de la PD-L, Daniel Nită a negat categoric. A numit spusele celor doi studenti „tîmpenii“, a infirmat că ar avea vreo legătură si a cerut seriozitate. Daniel Nită este, printre altele, cel care conduce Trustul CCDP. La o simplă verificare, superficială, din cîteva telefoane, Trustul CCDP la care spunea Dorian Surdu că lucrează vara este acelasi care a luat în subantrepriză o lucrare de la societatea Drupo, a Consiliului Judetean. E vorba de DJ 157 Horia - Mărgineni - Piatra Neamt, pe aproximativ 17 kilometri. Potrivit directorului Leonard Cadăr, de la Drupo, Trustul CCDP a participat la licitatia Consiliului Judetean împreună cu alte cinci firme, Drupo fiind reprezentantul oficial al asociatiei. Asta pentru că nici una din firme nu întrunea singură conditiile impuse pentru a lua licitatia. Lucrarea de pe drumul Horia - Mărgineni - Piatra Neamt a fost dată Trustului CCDP, deopotrivă cu 20 de miliarde de lei, acum o lună si ceva. Lucrările sînt în plină derulare acum. Cînd e ger afară se balastează si se asfaltează. Proiectul este multianual, avînd termenul final în 2010. Valoarea totală a lucrării trece de 54 de miliarde de lei. Acelasi Trust CCDP a mai prins de lucru pe drumul, tot judetean, care duce la statiunea Negulesti. De data asta, trustul lui Daniel Nită si-a adjudecat licitatia direct de la Consiliul Judetean. Răutăciosii ar putea observa si comenta o afinitate între Consiliul Judetean Neamt, unde fost presedinte si este actual vicepresedinte Vlad Marcoci si Trustul CCDP, unde e sef Daniel Nită. Sîntem siguri că nu există absolut nici o legătură între functia primului si capacitatea antreprenorială a celui de-al doilea. În rest, lumea vorbeste...

P.S.: Au fost găsiti cei care au dat purceii. Au fost găsiti si cei care au primit purceii. Cine este, asadar, institutia care poate face legătura între donator si primitor, care poate face încadrarea legală a faptelor, care ne poate lămuri asupra culorii finale a porcului (rosie sau portocalie)? Nu de alta, dar de Crăciun, cînd vom rontăi sorici, ne vom gîndi instantaneu dacă sînt sau nu pîrliti, dacă sînt de la PSD sau de la PD-L. Noi am fi tentati să spunem că politia, dar poate ne înselăm.

Articol afisat de 3733 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de mickey999 la data 28.11.2008 05:25
Porky protesteaza.
Dragi prieteni, nu are rost acum sa va stoarceti creierii ca sa descoperiti adevarul in povestea asta.
Din nefericire porci sint peste tot mai cu seama in partidele care conduc( ma rog, impropriu spus) Romania.
Chestia asta mi-a marturisit-o unul din godacii rotofei ce-si asteapta rindul la taiere.
Tipul era catranit tare si a mai adaugat ca se simte jignit ca s-a nascut porc in Romania de cind cu scandalul asta.Voia chiar sa scrie un protest oficial insa si-a amintit ca porcii ceilalti sint ocupati acum cu campania electorala si nu o sa-l bage nimeni in seama. Asa ca s-a lasat pagubas.Din nefericire am recunoscut ca are dreptate!
Adăugat de dispeceru la data 28.11.2008 07:40
roznov
citind acest penibil articol am auzit si de roznov, localitatea unde nu se intampla nimic. revenind la tema dezbatuta in articol, marturisesc ca nu am simpatie fata de niciun partid dar cand tu ziarist arati cu degetul doar spre unul si inchizi ochii fata de altul catre care banuiesc ca ai afinitati sau te plateste, asta cu siguranta te descalifica. scrie alaturi si potlogariile celorlalti caci toti sunt o apa si un pamant si cu siguranta vei creste in ochii mei asta in ideea ca vrei sa te faci ziarista.
Adăugat de gyovy la data 28.11.2008 13:52
parca nu prea miroase a manipulare acest articol
Cu toate ca am luat-o de multe ori in caruta pe Dana Ostahie vis a vis de modul in care face gazetarie, de data aceasta nu as putea spune ca a fost folosita pentru manipulare prin acest articol, desi nu m-ar mira. Vreau sa aduc un argument care sa sustina faptul ca la mijloc e o diversiune. Baietii vorbesc la telefon, ca imaginile au trecut printr-un montaj. Si unde se poate face un montaj, mai bine, decat la o televiziune? Si cine are televiziune la PDL? Nea Gigi! Au vazut rezultatele reale ale sondajelor(si nu cele date publicitatii), au intrat in panica vazand ca Tarata e mai in fata si au clocit diversiunea. Doar la astea se pricep toti. Nu? Vorba aia: "Te bagi in tarata, te mananca Culita" Lasa ma ca pana la urma va intelegeti voi toti si o sa fie "ciolan" pentru toata lumea. Manca-v-ar mama de pdLEI si psDEI. Cum va mai tocati voi nervii pentru binele la toti amaratii astia!Cum mai cheltuiti voi toti banisorii si energia voastra ca sa faceti macar un pic de bine la tarisoara asta
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective