Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cazuri si necazuri parlamentare

Cazuri si necazuri parlamentare

Uninominale sau nu, nici aceste alegeri parlamentare nu puteau fi lipsite de reclamatii. Ca de obicei, partidele s-au întrecut în a-si face reclamatii reciproce. PSD a acuzat PD-L de toate relele din lume. PD-L a fãcut la fel. PNL a dat si-n stînga si-n dreapta. PNG nu s-a lãsat mai prejos. Din aceastã plîngere generalizatã, s-au desprins cîteva situatii deosebite, unele fiind trimise de reprezentantii partidelor pînã pe masa Biroului Electoral Judetean. De departe cele mai des întîlnite au fost acuzatiile de mitã electoralã, transport la vot si nereguli la cabinele de vot.

• Consilierul local PD-L Lãcrãmioara Azoitei si-a pus la bãtaie masina personalã, NT-05-UCR, pentru a face mai multe transporturi la sectiile de vot din satul Poieni. Ducea oamenii la sectie ca sã nu meargã acestia pe jos. O situatie similarã a fost semnalatã si la sectia de votare amenajatã la dispensarul din Slobozia, unde pe la 10.30 autoturismul NT-88-DHL era în plinã activitate ducînd si aducînd oamenii la vot.

• Mai multe microbuze au cãrat spre urnele de vot de la scoala din Roznov bolnavii internati în spitalul din localitate. Mînati de simt civic, acestia s-au arãtat dispusi sã uite de suferinte si s-au dus la vot îmbrãcati în halate. E drept, cîtiva au fost abandonati în curtea scolii, dupã ce soferul microbuzului care îi adusese a intrat în panicã la vederea presei.

• Tot înainte de prînz, PSD Roznov a fost anuntat cã adversarii de la PD-L dau bani oamenilor chiar în fata primãriei din localitate. ÃŽn timp ce în primãrie administratia se achita de plata ajutoarelor sociale si de încãlzire, fapt recunoscut chiar de primarul Ionel Ciubotaru, afarã, Gelu Aurîtei si Puiu Anghel ofereau cîte 10 lei oamenilor si îi îndrumau sã meargã la vot, indicîndu-le si cu cine sã voteze. Cei doi sînt cunoscuti pedelisti si, totodatã, salariati ai primãriei roznovene.

• Mai multi localnici au atras atentia cã la sectia de votare din incinta scolii Slobozia functioneazã o crîsmã în fatã. Iar serviciile cele mai oferite veneau la pahare de tuicã. De asemenea, PSD a sesizat faptul cã în fata casei primarului, din apropiere, oamenilor li se oferã bãuturi alcoolice, fapt interzis de legea electoralã.

• Partidul Noua Generatie Neamt a sesizat faptul cã Gheorghe Stefan, presedintele PD-L Neamt si primar de Piatra Neamt, face campanie electoralã propriilor candidati, pe postul de televiziune 1 TV. Costache Lupu, purtãtorul de cuvînt al PNG Neamt, s-a declarat deranjat de remarcile fãcute de liderul PD-L la adresa partidelor, dar si de meritele pe care acesta le atribuie candidatilor PD-L.

• La sectia de votare amenajatã în incinta scolii de la Slobozia cîteva voturi au fost recompensate cu lenjerii. De pat. Mai multi oameni au declarat cã li s-a oferit acest cadou cu conditia sã voteze PD-L, însã persoanele care umblau cu lenjerii s-au fãcut nevãzute pînã sã fie pozate sau filmate. Au rãmas doar declaratiile oamenilor.

• ÃŽn mai multe sectii de votare din colegiul 3, printre care si cea de la Bãrcãnesti-Cîndesti, au fost semnalate situatii în care cabina de vot avea patru sau chiar sase picioare. Sub diverse pretexte - ba cã nu vede deloc, ba cã vede slab, ba cã nu stie sã citeascã, ba cã e sotul, ba cã e sotia - în cabinã intrau douã - trei persoane, chiar sub ochii îngãduitori ai celor din biroul electoral.

• La sectia din Tutcanii de Vale, din Bahna, jandarmul a fost înlocuit de la prima orã a diminetii pentru cã era beat rupt.

• Ion Coptu, 56 de ani, din Roznov, s-a dus la vot, la sectia de la garã, prilej cu care a vãzut cã întreaga sa familie era trecutã pe lista permanentã. Asta n-ar fi o problemã, dacã toate neamurile lui n-ar fi de mult pe lumea cealaltã. „Sînt singurul care mai trãieste din toatã familia mea. Mama, tata, toti fratii mei au murit. De mult. Si erau pe listã. Acuma, eu întreb: mortii voteazã? Nu apãreau cã ar fi votat cînd m-am dus eu, dar eu stiu pînã seara ce s-a mai întîmplat?“.

• Biroul Electoral Judetean Neamt a primit o sesizare în plinã zi cum cã si la Botesti lumea era atrasã spre sectia de votare cu o rãchie micã. ÃŽn fond, cu astfel de sesizãri s-au prezentat mai toate partidele politice, acuzîndu-si adversarii, motiv pentru care s-a dispus sã se renunte la practici, pentru intrarea în legalitate.

• La o sectie de votare din Ion Creangã chemarea la urne a fost si mai si. Pentru cã s-a pus la bãtaie o masinã. Problema este cã se spunea cã se dã masina doar cu conditia acordãrii votului unei anume persoane.

• ÃŽn municipiul Roman, un angajat al Politiei Comunitare a fost reclamat cã împãrtea tãrie pe razã de zece metri, adicã aproape de pragul a trei sectii de votare - nr. 99, 100 si 101. Si de aceastã datã, votantii se încãlzeau doar dacã votau într-un anume fel. Doar cã s-a auzit la BEJ de isprava omului în haine militare si „bonusul“ cu grade s-a evaporat în scurtã vreme.

• Sectia de votare nr. 113 tot din municipiul Roman a avut o perioadã de respiro, dupã ce s-a descoperit pe dusumele un buletin de vot. S-a fãcut cercetare si s-a consemnat în procesul verbal cã un votant, emotionat de actul pe care l-a purces stampilînd buletinul, a uitat sã-l mai si introducã în urnã, prãpãdindu-l pe alãturea. Doar cã a reusit sã îsi ia actul de identitate si s-a dus la casa lui. Panicati, membrii sectiei de votare au dat raportul la BEJ si s-a oprit procesul electoral timp de 40 de minute, pentru a se face luminã în cazul respectiv. Apoi s-a ajuns la concluzia cã nu se poate vorbi despre vreun incident ori despre fraudã, ci pur si simplu despre o micã neatentie. Buletinul a fost pus la locul lui si s-a reluat treaba, toatã întîmplarea fiind relatatã în procesul verbal încheiat la sfatul reprezentantilor BEJ.

Articol afisat de 2007 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. OSTAHIE, S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 01.12.2008 11:57
Tare-si mai merita soarta tara asta!
Asa au castigat in toate comunele si la locale. CU BANI, BAUTURA, etc. Apoi se bat cu pumnul in piept ca sunt iubiti tare de populatie. Chiar daca se prezinta numai vreo 20% la vot. Despre asta nu se mai pomeneste nimic. Apoi vin marlanii care au luat banii si se plang ca nu au bani, nu au caldura, nu au drumuri, nu au apa, si asa mai departe. Va meritati soarta fratilor! Nici de mila nu sunteti demni.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective