Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

EX-GENERALUL CREANGÃ REVINE

• profesorul Emil Creangã se va adresa instantei de contencios administrativ nemultumit de decizia ISJ de a nu-i da cîstig de cauzã la concursul pentru functia de director al Colegiului Ion Creangã • el are o adresã de la Directia Managementului Resurse Umane din minister cu date certe cã a fost nedreptãtit la examen • aceeasi directie a constatat supraevaluarea dosarului contracandidatului Gheorghe Apetrei, actual director al colegiului • la dosar n-ar fi fost acte care sã dovedeascã studii postuniversitare, masteratul sau gradul I • „generalul“ Lãcãtusu spune cã de acum va decide instanta •

Profesorul Emil Creangã nu si-a gãsit linistea nici dupã ce a fãcut contestatie la rezultatele concursului în urma cãruia s-a ales directorul Colegiului Tehnic Ion Creangã. Nemultumit de solutia datã contestatiei si, implicit, de rezultatul comisiei de evaluare din cadrul concursului, Emil Creangã s-a adresat Directiei Generale Managementul Resurselor Umane din cadrul Ministerului Educatiei, de la care a primit zilele acestea o constatare fãcutã pe baza informatiilor solicitate si primite de la ISJ Neamt. Profesorul Creangã a intrat în competitie luna trecutã, pentru sefia liceului din Tîrgu Neamt, cu alti doi candidati: actualul director - Gheorghe Apetrei si profesorul Gheorghe Sauciuc. Cel mai mare punctaj l-a obtinut Gheorghe Apetrei - 123,75 de puncte, urmat de Emil Creangã - 119,9 puncte si Gheorghe Sauciuc - 101,5 puncte. Fostul sef al învãtãmîntului nemtean a obtinut, din toti trei, cel mai bun punctaj la CV, dat fiind faptul cã foarte multi ani la rînd a detinut functii de conducere. Doar cã acest rezultat nu l-a ajutat sã preia sefia, motiv pentru care a fãcut contestatie, dar nici dupã acest demers nu s-au schimbat lucrurile.

Varianta directiei din MECT

Reprezentantii Directiei Resurse Umane au luat pas cu pas spre analizã modul cum s-a desfãsurat concursul si fiecare zecimalã acordatã pe parcursul evaluãrii. Pe lîngã unele „puncte“ care nu au putut fi demontate, cei din minister au identificat si cîteva plusuri, de care s-a bucurat profesorul Apetrei. „La dosarul de înscriere la concurs, s-a constatat supraevaluarea, de cãtre comisia de concurs, a CV-ului domnului profesor Apetrei Gheorghe, la urmãtoarele criterii: «
Educatie si formare în specialitaet»“ - cursuri postuniversitare/masterat/a doua facultate/studii postuniversitare de conversie profesionalã în cadrul proiectului pentru ÃŽnvãtãmîntul Rural. Comisia a acordat punctaj maxim, desi la dosarul de concurs nu existã nici un document care sã probeze absolvirea studiilor mentionate. (...) Considerãm nejustificatã punctarea, de cãtre comisia de concurs, a adeverintei care atestã cursul de masterat“. „La capitolul «Educatie si formare în specialitate - Gradul I», comisia a acordat punctaj maxim, desi la dosarul de înscriere nu existã certificatul care sã ateste obtinerea gradului didactic I. Precizãm cã acest document nu este certificat „conform cu originalul“. „La capitolul «Aptitudini si competente organizatorice - Proiecte de integrare europeanã/internationale», comisia de concurs a acordat punctaj maxim, desi documentele existente la dosarul de concurs nu atestã organizarea si coordonarea, de cãtre candidatul Apetrei Gheorghe, a unor proiecte de integrare europeanã/internationalã“. Reprezentantii MECT mai sustin cã s-a acordat punctaj maxim pentru „Alte aptitudini si competente personale - lucrãri publicate (cãrti, studii/articole) de pedagogie/de specialitate“, desi metodologia de concurs prevede cã punctajul maxim se acordã numai pentru publicarea de cãrti, iar la dosarul candidatului existã documente care atestã doar publicarea unor articole de specialitate. Si sirul micilor adaosuri continuã, Directia Resurse Umane constatînd cã s-a acordat punctaj maxim pentru „competentele personale - proiecte interinstitutionale /comunitare/alte proiecte“, desi documentele existente la dosarul de înscriere nu atestã în mod clar calitatea de coordonator sau implicarea directã în astfel de proiecte.

Si alte inadvertente

„ÃŽn ceea ce priveste evaluarea PDI-ului candidatului Gheorghe Apetrei, s-a constatat cã planul operational pe termen lung nu are clar definite resursele utilizate, termenele de realizare si responsabilitãtile, etc. Considerãm nejustificatã acordarea, de cãtre comisia de concurs, a punctajului maxim la evaluarea PDI-ului. ÃŽn consecintã, apreciem urmãtorul punctaj pentru domnul profesor Apetrei Gheorghe: 17,75 de puncte din maxim 40 de puncte pentru evaluarea CV-ului si 28,75 de puncte din maxim 30 de puncte, pentru evaluarea PDI-ului. Punctaj total: 116,5 puncte“, se precizeazã în rãspunsul primit de cãtre Emil Creangã. Si pentru ca necazul celui picat sã fie si mai mare, aceeasi comisie constatã cã a fost depunctat pe nedrept la proba de cunostinte de legislatie scoalã si management educational, unde „baremul de corectare a fost gresit elaborat si apreciem ca nejustificatã depunctarea dvs de la aceastã probã“. „ÃŽn consecintã, apreciem urmãtorul punctaj pentru dvs: 65 de puncte din maxim 65 de puncte, pentru cunostinte de legislatie scoalã si management educational. Punctaj total: 132,50 puncte. Mentionãm cã aceste aspecte reprezintã punctul de vedere al Directiei Generale Managementul Resurselor Umane, fiind constatate în urma verificãrii documentatiei furnizate de Inspectoratul Scolar“, se mai precizeazã în adresa cu pricina.

Doar pe la instantã poate se mai rezolvã ceva

Doar cã, dupã atîtea amãnunte încurajatoare pentru profesorul Creangã, în finalul cumunicãrii se spune: „Hotãrîrea comisiei de contestatii este definitivã si poate fi atacatã numai prin procedura contenciosului administrativ“. Am încercat sã luãm legãtura cu profesorul Gheorghe Apetrei, dar ieri nu a fost de gãsit în colegiu. Cît despre pozitia oficialã a Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, organizator al concursului, generalul Mihai Lãcãtusu a declarat: „S-a dat un rezultat, s-a primit o contestatie, s-a solutionat si aceasta si s-a dat un rãspuns. Domnul Creangã se poate adresa contenciosului administrativ, pentru cã are aceastã posibilitate legalã, dacã tot nu este multumit de decizie. La desfãsurarea concursului au fost de fatã reprezentanti ai Comitetului de pãrinti, ai Consiliului Local, si nu s-a sesizat nimeni cã s-ar fi încãlcat procedura“, a declarat generalul Mihai Lãcãtusu.

Articol afisat de 2645 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective