Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vasile Sendrea, aproape prefect

• de certitudine: prefect PDL, subprefecti PSD • cel mai vehiculat nume pentru sefia Prefecturii e cel al lui Vasile Sendrea • social democratii si democrat liberalii nemteni vor reprezentanti în linia a doua a ministerelor, dar deocamdatã nu fac nominalizãri, negocierile fiind pe punctul de a începe •

Vasile Sendrea e aproape prefect, conform informatiilor oferite de surse din ambele formatiuni ce si-au asumat guvernarea pentru urmãtorii patru ani, PSD si PDL. ÃŽncercarea de a-l contacta telefonic a esuat, dar numele sãu e cel mai des vehiculat atît în mediile jurnalistice cît si în cele politice. Mai existã evident si posibilitatea unei rãsturnãri de situatie, în conditiile în care ne-am obisnuit cu astfel de cazuri în politica mioriticã. Liderii PSD si PDL Neamt nu au vrut sã dea nici un fel de nume, de la deputatul PSD de Neamt si sef al social democratilor, Ioan Munteanu, obtinînd doar confirmarea cã prefectul va fi de la PDL, iar subprefectii de la PSD, pe algoritmul atît de discutat în ultima perioadã. Cel care înclinã la Neamt algoritmul în favoarea portocaliilor, dupã ce si-a adjudecat la alegerile locale sefia Consiliului Judetean, Vasile Pruteanu, a declarat doar cã „vom discuta cu cei de la PSD si ne vom armoniza actiunile pentru a face ce este mai bine pentru judetul Neamt“. La fel de retinuti în nominalizãri au fost cei doi si cînd au fost chestionati cu privire la nemteni care ar putea ajunge în esalonul doi pe la ministere. De înteles dacã ne gîndim cã negocierile pentru portofoliile ministerelor abia s-au încheiat, iar cele pentru secretari de stat etc. abia au început. „Sperãm sã avem un reprezentant sau doi în esaloanele de rang secund din ministere, dar nu pot face acum nominalizãri pentru cã încã nu s-a discutat“, a spus Ioan Munteanu, în aceeasi tonalitate fiind si declaratia lui Vasile Pruteanu, care ocupã si functia de primvicepresedinte al PDL Neamt: „Ne dorim reprezentanti la nivelul la care m-ati întrebat, dar nu e momentul sã facem nominalizãri, vom vedea cum vor decurge lucrurile“.
Zvonuri si nume „circulã“ nestingherite în aceste zile prin oras. Pe surse si pe discutii purtate mai mult sau mai putin neoficial, de la PSD au fost rostite numele lui Ionel Arsene si Iulian Tocu pentru subprefecti, în vreme ce despre Rãzvan Bobeanu s-a spus cã ar putea prinde un loc în ministerul prietenului Victor Ponta, cel al Relatiei cu Parlamentul.
Revenind la atît de discutatul subiect al nominalizãrii ministrilor, liderii locali citati au dat declaratii în oglindã, evident fiecare referindu-se la proprii pretendenti la portofolii. „Referitor la ministrii propusi de PDL, sînt oameni cu o experientã si de o calitate deosebitã. Pornind de la premierul Emil Boc, care si-a dovedit profesionalismul în timpul celor douã mandate de primar al Clujului, din care a fãcut un oras cu adevãrat european, si continuînd cu Vasile Blaga, Adrian Videanu, Radu Berceanu. Lor li s-au alãturat tineri de perspectivã, asa cã pot spune fãrã teama de a gresi cã echipa de ministri PDL îmbinã cu succes experienta, profesionalismul si tineretea“, a declarat Vasile Pruteanu.
Ioan Munteanu a nuantat în stilul caracteristic, dupã ce a spus cã „e multumit de ministrii PSD, reusindu-se constituirea unei echipe de profesionisti si persoane care nu pot fi arãtate cu degetul pentru lucruri urîte“: „Sincer, cam 70-80% e în regulã, mai sînt cîteva semne de întrebare la unii candidati“, a completat el si a mai adãugat: „Propunerile PSD au fost stabilite într-un mod democratic, extrem de democratic, mai democratic decît la multe partide care ne-au arãtat pe noi cu degetul. A fost un vot democratic, fiind si cîte douã sau trei nominalizãri pentru unele ministere“.
La fel de transant a rãspuns si la întrebarea de ce cam dispãruserã cîteva mãsuri de protectie socialã promise de social democrati din schita de program de guvernare. „Veti vedea cã mãsurile de protectie socialã vor apãrea în programul de guvernare care va fi depus în Parlament. Le-a scos cineva, dar vor reapãrea cu sigurantã“, a încheiat liderul social democratilor nemteni.

Articol afisat de 1363 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective