Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Ianuarie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pompierii... SMS

• cadrele ISU Neamt au tinut Ă®n 2008 legãtura cu oficialii si presa prin mesaje • bilantul nenorocirilor din 2008 este terifiant • au fost cam patru interventii pe zi pentru pompieri si pirotehnisti •

23. 077 este numãrul exact al SMS-urilor anuntãtoare de nenorociri, trimise de cãtre pompierii militari si cadrele specializate Ă®n Protectie Civilã, Ă®n 2008, cãtre partenerii institutionali si reprezentantii societãtii civile, printre care si noi. La bilant cu prilej de Ă®nceput de an, conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU) „Petrodava“ Neamt considerã cã si-a fãcut treaba inclusiv din punctul de vedere al comunicãrii (si cam asa este, n. r. ), cu toate cã datele concrete pot ridica pãrul pe ceafã multora. „ĂŽn anul 2008, situatiile de urgentã monitorizate si gestionate de ISU au fost determinate de incendii, munitiile rãmase neexplodate, fenomene hidrometeorologice periculoase si de necesitatea salvãrii persoanelor surprinse Ă®n diverse medii ostile. Centrul operational a transmis 107 avertizãri si atentionãri meteorologice, prin fax, la C. L. S. U. despre posibilitatea producerii diverselor situatii de urgentã, precum si 23. 077 de mesaje prin SMS pentru Ă®nstiintarea, inclusiv a mass-media, despre riscul sau producerea unor situatii de urgentã. Au fost monitorizate 1. 406 transporturi de deseuri periculoase care au avut ca punct de plecare/ sosire sau au tranzitat judetul, fãrã sã se Ă®nregistreze evenimente deosebite“, a anuntat seful ISU Neamt, colonelul Ioan Niticã.
Referitor la analiza statisticã a interventiilor trebuie spus cã salvatorii de vieti si bunuri au fost alertate la 1. 489 de cazuri, cu o medie aproximativã de peste patru pe zi, deci, din pãcate, a fost „de treabã“. 426 dintre situatii au vizat stingerea incendiilor (28, 61%), 26 au fost de descarcerare (1, 75%) si 91 pentru asistenta persoanelor (6, 11%). ĂŽn plus, au mai avut loc sase misiuni pirotehnice pentru degajarea sloiurilor de gheatã de pe Bistrita, douã misiuni de umplere a sacilor cu nisip pentru apãrarea localitãtilor riverane, amonte de lacul de acumulare „Izvorul Muntelui“ dar si 136 de misiuni pentru evacuarea apei din locuinte, curti si fĂ®ntĂ®ni, Ă®n zonele afectate de inundatii. De asemenea, au mai fost organizate 39 de misiuni de transport si distribuire de apã potabilã si menajerã, Ă®n zona calamitatã Ă®n varã, lĂ®ngã Roman, Ă®nsumĂ®nd 57 de transporturi. „Am mai participat la nouã misiuni pentru degajarea unor elemente de la acoperisurile unor constructii afectate de furtunã, 19 misiuni pentru degajarea unor arbori prãbusiti peste acoperisurile unor constructii sau pe drumurile publice si o misiune de ridicare si transport de materiale pirotehnice. Au mai existat 25 de actiuni de distrugere a munitiei neexplodate, 117 misiuni de asanare de munitie neexplodatã, precum si 26 de misiuni pentru salvarea animalelor. 24 de interventii au vizat arderile necontrolate de miristi sau vegetatie uscatã ori gropile de gunoi. Pe lĂ®ngã acestea, am mai avut 21 de mobilizãri Ă®n misiuni de transport ajutoare umanitare pentru sinistrati, Ă®nsumĂ®nd 50 de curse. ĂŽn bilant mai figureazã opt misiuni pentru asigurarea mãsurilor PSI la accidente rutiere, avĂ®nd inclusiv 10 operatiuni pentru protectia mediului, constĂ®nd Ă®n spãlarea cãilor rutiere Ă®n urma unor accidente de circulatie. 483 de cazuri de urgentã au fost asistate de SMURD“, a mai mentionat seful ISU Neamt.

Articol afisat de 1670 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(T. CIOBOTARU, D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 13.01.2009 11:32
V-am spus eu cum fac "presa" deontologii astia?
Acum isi spune cuvantul tehnologia. De ce sa mai dea Tarata bani si pe hartia de fax? E mai bun sms-ul. Nu stiu de ce se mai consuma hartia,cand putem si noi sa ne lasam numerele de telefon la birourile de presa ale institutiilor,sa ne trimita sms-uri cu ce se mai intampla in domeniile fiecareia. E mult mai simplu. Nu trebuie sa mai mergem la chiosc,iar stirea e mai curata si mai corecta,fara distorsiunile "deontologilor".
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective