Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Ianuarie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primarii fatã cu... finantãrile europene

• CJ Neamt va organiza sedinte zonale cu primarii pe tema fondurilor externe • dupã cea de azi, de la Bicaz, vor urma Ă®ncã 3 sedinte, cu primarii din zonele Piatra Neamt, Roman si TĂ®rgu Neamt •

Conducerea CJ Neamt va organiza, astãzi, prima sedintã zonalã cu primarii, actiune anuntatã Ă®ncã de la Ă®nceputul anului. „Marti, 27 ianuarie 2009, la ora 10, va avea loc o Ă®ntĂ®lnire a CJ Neamt cu primarii din localitãtile PĂ®ngãrati, Tarcãu, Bicaz, Tasca, Bicazu Ardelean, Bicaz Chei, Dãmuc, Hangu, Poiana Teiului, Farcasa, Borca, Grinties si Ceahlãu. Vasile Pruteanu, presedintele CJ Neamt, invitã toti factorii locali implicati, la o Ă®ntĂ®lnire de lucru, Ă®n cadrul cãreia se vor purta discutii despre accesãrile de fonduri europene. ĂŽntĂ®lnirea va avea loc la Primãria Bicaz“, a declarat Mona Bocancea, purtãtor de cuvĂ®nt al CJ Neamt. Primarii care vor ajunge la sedintã vor avea de prezentat lista proiectelor pe care le implementeazã cu fonduri externe. La Ă®nceputul acestui an, Vasile Pruteanu a anuntat cã vrea o „radiografie“ a activitãtii primarilor nemteni Ă®n ceea ce priveste munca lor Ă®n atragerea de fonduri europene. Cei mai nepriceputi sau care vor vrea sã beneficieze si sã valorifice sprijinul CJ Neamt, se vor putea bucura de consilierea pe care o vor acorda reprezentantii acestei institutii. ĂŽn perioada urmãtoare vor avea loc alte 3 sedinte, similare celei de azi, de la Bicaz, fiind chemati pe rĂ®nd, primarii din zonele Piatra Neamt, Roman si TĂ®rgu Neamt. La finele celor 4 Ă®ntruniri, la nivel de CJ se va Ă®ntocmi o situatie cu problemele curente ale comunelor nemtene. Astfel se va cunoaste cam care este necesarul de fonduri externe pentru rezolvarea situatiilor urgente de la sate, orase si municipii, si care sĂ®nt proiectele pe care alesii locali vor sã le implementeze Ă®n comunitãtile pe care le conduc. Primarii care stiu cã nu au fãcut mare lucru pentru unitãtile teritorial-administrative Ă®n care au fost alesi vor avea ceva emotii cĂ®nd vor da piept cu conducerea CJ, Ă®ntrucĂ®t atragerea de fonduri europene este o prioritate pentru toatã lumea din administratie, alesii locali fiind foarte des Ă®ndemnati sã realizeze proiecte care sã ducã la cresterea nivelului de trai Ă®n judet.

Articol afisat de 2244 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 27.01.2009 14:31
Bravo!
Pentru asta merita laudat Pruteanu. Dar daca nu-i va sanctiona in caz ca nu acceseaza aceste fonduri,n-a facut nimic. Oricum. Ar trebui sa le fie rusine la multi dintre nesimtitii de primari din comunele unde nu au facut nimic in acest sens. Sa te oblige cineva sa iei bani pentru dezvoltareacomunei in care ai fost ales.Ar trebui sa-si dea palme cand se trezesc dimineata.Daca nu pot sa puna in fiecare dimineata cate un locuitor din comuna sa-i ia la palme,cu consilieri cu tot. Da. Dar vedeti?
Fondurile astea nu prea pot fi ele smenuite.Ca vin de la cei care muncesc sa le faca si sa ni le dea noua.Si cu aia nu te joci.Altfel erau de mult ele accesate si praf facute.Acuma sa va vad vagabontilor.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective