Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Februarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Rãsplatã pentru olimpici si profesori îndrumãtori

• se lucreazã la stabilirea perioadei pentru care se vor acorda recompensele financiare • se oscileazã între durata anului scolar si cea a anului calendaristic • anual, judetul Neamt s-a impus pe tarã, elevii nostri remarcîndu-se printre cei mai buni •

Efortul major depus de cãtre elevii care participã la ultimele faze ale olimpiadelor si concursurilor nationale si cel fãcut de cãtre profesorii îndrumãtori, care îi sprijinã în obtinerea rezultatelor remarcabile, va fi rãsplãtit începînd cu acest an scolar. Este una dintre mãsurile care vin pe placul lucrãtorilor din învãtãmînt si al elevilor, dupã tot felul de anunturi care dau ca sigurã neputinta majorãrii salariilor în educatie asa cum s-a anuntat în urmã cu aproape jumãtate de an. Cum însã nu existã pentru 2009 un buget bãtut în cuie, nici despre cum se va recompensa exact efortul elevilor cu rezultate exceptionale la competitii pe tarã, si profesorii lor coordonatori, nu se vorbeste cu cifrele pe masã. Totusi, un lucru e sigur - cã elevii care obtin rezultate deosebite la olimpiadele scolare ar putea fi recompensati, timp de un an, cu sume de bani care pot ajunge la valoarea unui salariu mediu brut pe economie, conform unui proiect legislativ aflat în dezbatere la Camera Deputatilor.
Acelasi proiect, aflat în dezbatere la Comisia pentru învãtãmînt, stiintã, tineret si sport din Camera Deputatilor, prevede si acordarea unor sume de bani profesorilor care pregãtesc elevii olimpici. „Avem în dezbatere la Comisie un proiect legislativ prin care se doreste stimularea elevilor olimpici. Pentru a decide cu privire la aceastã initiativã legislativã, comisia a solicitat Ministerului Educatiei o situatie statisticã legatã de numãrul elevilor olimpici, de numãrul cadrelor didactice care participã la pregãtirea elevilor. Odatã cu stabilirea aceste situatii statistice si cu stabilirea bugetului Ministerului Educatiei vom continua discutiile pe acest proiect de lege, deoarece considerãm cã elevii olimpici trebuie stimulati, si, totodatã, trebuie stimulati si dascãlii care-i pregãtesc“, a declarat un membru în Comisia pentru învãtãmînt, stiintã, tineret si sport din Camera Deputatilor.
Deputatul a mai spus cã urmeazã sã fie stabilitã concret perioada în care se vor acorda sumele de bani elevilor olimpici si cadrelor didactice care îi pregãtesc. „Initiativa legislativã luatã în discutie prevede stimularea elevilor olimpici cu o sumã de bani, acordatã pe parcursul unui an. De exemplu, la premiul I se va acorda sub formã de premiu un salariu mediu brut pe tarã, la premiul al II-lea se va acorda 75 la sutã din salariul mediu brut pe tarã, iar 50 la sutã pentru premiul III. Vom mai discuta dacã sumele se vor acorda timp de 12 luni sau pe perioada anului scolar, a mai precizat reprezentantul comisiei pentru învãtãmînt din Camera Deputatilor. Pentru acest proiect legislativ, Camera Deputatilor este for decizional. „ÃŽn prezent, acest proiect legislativ a fost amînat pînã la definitivarea bugetului de stat. Vã pot da asigurãri cã stimularea elevilor olimpici nu va rãmîne doar la stadiul de proiect. Trebuie doar ca acest proiect sã urmeze toate etapele necesare din Camera Deputatilor si Senat. Nu vrem sã mai facem o lege pentru care nu existã finantare“, a mai declarat parlamentarul.

Articol afisat de 2106 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective