Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Februarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Sînt sperante sã fie mutati rromii din Speranta?“

Mai multi pietreni care locuiesc în cartierul Speranta sînt mai mult decît nemultumiti de vecinãtatea etnicilor cu care convietuiesc. De aceea, multi locatari au fãcut sesizãri cãtre Primãria Piatra Neamt prin care întrebau autoritãtile dacã îi mai mutã pe etnicii rromi din cartier si cînd se va întîmpla acest lucru. „Nu vreau sã par lipsitã de întelegere, sã fiu consideratã rasistã... dar vã întreb concret: sînt sperante sã fie mutati rromii din Speranta? Asa se auzea cîndva! Multumesc si cu scuzele de rigoare vã rog sã rãspundeti! Acolo nu e cartier pentru tineri, ci e cartier pentru devastat!“, se aratã în plîngerea unei femei care locuieste într-unul din blocurile ANL din Sperata. Un alt vecin se plîngea municipalitãtii cu cîteva zile în urmã despre faptul cã blocurile în care locuiesc tiganii au devenit adevãrate grajduri unde acestia convietuiesc împreunã cu caii lor sau cu alte animale. Oamenii erau disperati si se plîngeau de faptul cã la lãsarea întunericului nu mai îndrãznesc sã iasã din case. Din pãcate, rãspunsul primãriei nu este în mãsurã sã fericeascã prea tare pe cei care locuiesc în blocurile ANL. Tiganii vor rãmîne acolo, neexistînd sanse sã fie mutati în alte cartiere. ÃŽn schimb, autoritãtile locale intentioneazã sã întãreascã paza în cartier prin mobilizarea unor patrule de politisti comunitari si de jandarmi. „ÃŽn Speranta existã pe lîngã ANL-uri si locuinte sociale, în majoritate locuite de rromi, dar si de familii nevoiase. De aceea acestia nu vor fi mutati din cartier. Siguranta si linistea tinerilor care locuiesc în zonã este în atentia primãriei, motiv pentru care aici existã în permanentã o patrulã a Politiei Comunitare. Jandarmii nemteni vor actiona, începînd din aceastã sãptãmînã, si în cartierul Speranta, venind în sprijinul politistilor comunitari. O patrulã va fi prezentã în aceastã zonã 24 de ore din 24, pentru descurajarea celor predispusi la comiterea de fapte antisociale, pentru respectarea drepturilor si sigurantei locuitorilor, dar si pentru cresterea gradului de confort civic. Dacã situatia o va impune, în sprijinul acestei patrule va actiona si echipa de interventie din cadrul Detasamentului de Jandarmi Mobil Neamt. Sperãm cã prezenta jandarmilor, alãturi de politistii comunitari, în aceasta zonã va duce la scãderea faptelor antisociale si la instaurarea sentimentului de ordine si sigurantã“, se aratã în rãspunsul pe care l-a dat primãria locuitorilor din Speranta.

Articol afisat de 1722 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 20.02.2009 14:47
Din ciclul: sa ne prapadim e ras cu primaria.
Ce ziceti?Ca va scadea numarul faptelor antisociale?Mai bine va apucati de plantat palmieri pe Ceahlau,decat sa indreptati tiganii.Aveti mai multe sanse.Va zic eu.Astia sunt exact ca hienele.Oricat imblanzesti una si orice conditii ii faci,ea tot sare pe tine sa te manace cand ii e foame.Asa e codul lor genetic.Tot umbla vorba ca se desfiinteaza parcul zoo.Acolo le-ar sta cel mai bine.Le aruncam biscuiti peste gard,ne harjonim cu ei cu batul printre gratii si le aratam copiilor nostri,ce pot pati daca nu sunt cuminti.In felul asta,stam si noi mai linistiti,dar ii putem face si pe ei folositori,in scopuri didactice.Chiar si asa,trebuie sa avem grija la portofele.Apoi,putem sa-i pastram foarte frumos,in formol,la muzeul de stiinte naturale,alturi de batele si topoarele lor,ca unelte preistorice.Si uite asa,se va uita lumea la ei,fara sa-i fie frica si sa-si scuipe in san,asa cum se intampla acum,cand ii vede pe strada.Sa nu ma ia nimeni cu antisemitismul,ca-i trimit unul de asta pe cap.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective